Politiek

Limburg gaat aan de slag met correctief bindend referendum

Referendum

De Provincie Limburg heeft op 25 september 2020 de Referendumverordening Provincie Limburg 2020 vastgesteld welke op 9 oktober 2020 is gepubliceerd in het Provinciaal Blad. Met deze verordening wordt een correctief bindend referendum in Limburg mogelijk gemaakt binnen de contouren van de Grondwet en Provinciewet.

Auteur
Provincie Limburg
Fotograaf
Pixabay

Sittard-Geleen overweegt investering in schaats- en zwemvoorziening

Schaatsen

Met de vernieuwing van Glanerbrook tot dé centrale zwem- en schaatsvoorziening van Sittard-Geleen, krijgt het complex diverse lokale, regionale en euregionale voorzieningen. De bouw van een 50-meter wedstrijdbad zorgt voor een enorme impuls voor de Limburgse zwemsport en door een overkapping van de 400 meter schaatsbaan is het straks nóg aantrekkelijker voor de euregio om een groot deel van het jaar te schaatsen in Geleen. Ook ontstaat er een indoor-wielertempel met kombochtenbaan.

Auteur
Gemeente Sittard-Geleen
Fotograaf
Pixabay

Brunssumse burgemeester versterkt internationale relaties

Burgemeester Wilma van der Rijt ontvangt het 'Ambassadeurs Certificaat' uit handen van Arthur Lieuwen, President van de AEFA

Onlangs ontving burgemeester Wilma van der Rijt het 'Ambassadeurs Certificaat' uit handen van Arthur Lieuwen, President van de America Europe Friendship Association (AEFA). Het certificaat symboliseert haar benoeming tot ambassadeur van de AEFA.

Auteur
Gemeente Brunssum
Fotograaf
Emile Verhijden

Tweede Kamerlid bezoekt voormalige mijnkolonie in Hoensbroek

Logo CDA

Vrijdag 20 november aanstaande zal het Limburgse CDA-kamerlid Martijn van Helvert een werkbezoek brengen aan de meer dan 100 jaar oude voormalige mijnkolonie in de wijk Slakhorst te Hoensbroek. Woningcorporatie Woonpunt is voornemens de mijnwerkers-kolonie (168 woningen) binnen de wijk te slopen en te vervangen door 120 nieuwbouwwoningen met historische elementen. Hier lijkt geen draagvlak voor te zijn bij het merendeel van de bewoners.

Auteur
CDA
Fotograaf
CDA

A2-school zet mensen terug op arbeidsmarkt

Chrit Jacobs is blij dat hij aan de slag kan bij Laudy Bouw

Ballast Nedam Development, Laudy Bouw en de Gemeente Maastricht hebben een nieuw convenant gesloten over de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vanuit het uitgangspunt van Social Return. Daarbij worden, via de heropgestarte A2-school, tot 2026 jaarlijks ongeveer 5 werkplekken gerealiseerd bij de nieuwbouw langs de Groene Loper.

Auteur
Gemeente Maastricht
Fotograaf
Odette Creusen

BurgerBelangen pleit voor gratis wegbrengen grofvuil

Afval wegbrengen

Burgerbelangen wil dat Kerkraadse inwoners 2x per jaar grofvuil gratis aan kunnen bieden bij milieupark. De afgelopen maanden heeft de partij in een lobby richting de wethouder hard gewerkt om het 2x gratis aanbieden van grofvuil bij het milieupark mogelijk te maken. 
“Naast een stuk lastenverlichting hopen we hiermee ook het grofvuil in de straten terug te dringen,” aldus fractievoorzitter Alexander Geers van Burgerbelangen Kerkrade. 

Auteur
BurgerBelangen
Fotograaf
Pixabay

Wouter Gordijn (26) nieuwe voorzitter CDA Brunssum

Wouter Gordijn

Tijdens de digitale Algemene Leden Vergadering van donderdag 12 november is Wouter Gordijn door de leden verkozen tot voorzitter van het CDA Brunssum.

Wouter is met zijn 26 jaar de op één na jongste afdelingsvoorzitter van het CDA in Nederland. De benoeming van Wouter laat wederom zien dat het CDA kiest voor jong talent.

Auteur
Redactie
Fotograaf
CDA Brunssum

Maastricht-Aachen Airport opgelucht door schrappen vrachttaks

Vliegveld

Het kabinet zet een streep door de veelbesproken vrachttaks die het vanaf volgend jaar wilde invoeren. De eerder voorgestelde vliegbelasting voor vrachtverkeer gaat niet door, na aanvullend onderzoek op verzoek van de Tweede Kamer. Het kabinet ziet in dat door de vrachtbelasting vliegmaatschappijen zullen uitwijken naar omliggende landen, waardoor de gevolgen voor Maastricht Aachen Airport (MAA) groot zijn.

Auteur
Provincie Limburg
Fotograaf
Pixabay

Gemeente Heerlen streeft met bezuinigingen naar positief resultaat jaarrekening

Grootboekrekening

In de Novembernota 2020 behandelen we de afwijkingen in kosten en opbrengsten ten opzichte van de begroting van dit jaar. Hierin staan zowel de positieve als de negatieve financiële ontwikkelingen ten opzichte van de begroting 2020, op basis van de inzichten tot en met september, inclusief grote afwijkingen uit oktober 2020. De November-nota 2020 laat een positieve prognose zien van 2,8 miljoen euro. Dit is zonder de negatieve en/of positieve gevolgen van COVID-19.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay