Politiek

Ruim 1000 ondernemers vullen enquête gemeentes in

Enquête

Ruim duizend ondernemers uit alle zestien gemeenten in Zuid-Limburg, hebben de afgelopen weken meegedaan aan de enquête over de gevolgen van corona. Dat is ruim voldoende om een representatief beeld te krijgen over wat er leeft onder ondernemers en samen te werken aan oplossingen.

Auteur
Gemeente Maastricht
Fotograaf
Pixabay

Heerlen plant de eerste bomen van groot 1000-bomenplan

Boom

Bij basisschool De Mheyster bij het Aldenhofpark worden de eerste 8 bomen geplant van het 1000 bomenplan. Heerlen heeft meerdere plannen om de stad groener te maken. Specifiek voor de bomen van het 1000 bomenplan is dat het 'klimaatbomen' zijn. Ze moeten de hittestress van het veranderend klimaat tegengaan door schaduw en verdamping. Ze dragen ook bij aan voorkomen van wateroverlast bij forse buien. Ze moeten de omgeving prettiger maken en daarmee bijdragen aan de gezondheid van mensen.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Nieuw stadskantoor van Heerlen eind september klaar

Maankwartier

De nieuwbouw van het stadskantoor van de gemeente Heerlen wordt eind september opgeleverd. Dit is enkele maanden later dan in eerste instantie de bedoeling was. De voornaamste oorzaak zijn de vertraagde leveringen vanwege de wereldwijde COVID-pandemie.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

ING zet mes in eigen kantoren

Logo ING

ING Nederland past opnieuw haar fysieke netwerk aan. De bank zal tot en met 1 juli 2022 het aantal ING-servicepunten met 75 uitbreiden, van 246 naar 321 locaties. Het aantal eigen bankkantoren neemt met 69 af. Op locaties waar klanten weinig belangstelling hebben om een traditioneel kantoor te bezoeken, wordt de dienstverlening verplaatst naar een ING-servicepunt.

Auteur
Redactie

Merle van Leusden lijsttrekker Partij van de Arbeid Brunssum

Merle van Leusden (PvdA)

Merle van Leusden wordt lijsttrekker van de Partij van de Arbeid Brunssum bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Tijdens de afdelingsvergadering werd het zittend raadslid unaniem gekozen, op aandragen van het bestuur. “Wij hebben het volste vertrouwen in de kwaliteiten van Merle om in de komende raadsperiode de Partij van de Arbeid Brunssum te vertegenwoordigen.

Auteur
PvdA Brunssum
Fotograaf
PvdA Brunssum

Brunssum eist duidelijkheid toekomst vliegbasis Geilenkirchen

Vliegtuig

Op donderdag 25 maart 2021 komt de Commissie AWACS Limburg voor een volgende vergadering bijeen. De vergadering vindt plaats langs digitale weg vanaf 15.30 uur. De vergaderingen zijn openbaar, maar belangstellenden die als toehoorder aanwezig willen zijn, dienen vooraf via hjm.achten@prvlimburg.nl een link aan te vragen en zich aan te melden.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Heerlen bestrijdt probleem energiearmoede met Europa

Energie

Heerlen zet zich in om een duurzame stad te zijn. Maar we zien dat veel mensen met lage inkomens buiten de boot dreigen te vallen. Steeds meer gezinnen hebben moeite de hoge energierekening te betalen. Vaak wonen ze in slecht geïsoleerde en vochtige woningen. Geld om hun woningen duurzamer te maken hebben ze vaak niet. Niet zelden heeft dit ook invloed op hun gezondheid. 

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Tweede Kamerlid bezoekt vaccinatielocatie in Rodahal

Martijn van Helvert

Dinsdagochtend 9 maart brengt CDA Tweede Kamerlid Martijn van Helvert, samen met directeur Publieke Gezondheid GGD Zuid-Limburg, dhr. Fons Bovens, een werkbezoek aan twee GGD coronalocaties van GGD Zuid Limburg. Te beginnen bij de vaccinatielocatie in de Rodahal in Kerkrade en daarna naar de XL-testlocatie op het parkeerterrein P6 van MECC Maastricht.

Auteur
Campagneteam Martijn van Helvert
Fotograaf
Campagneteam Martijn van Helvert

Verkiezingsdebat met Limburgse thema's op L1 TV

Stemmen

Acht Limburgse kandidaten voor de nieuwe Tweede Kamer gaan op L1 TV in debat aan de vooravond van de verkiezingen. Het debat, vanuit het Gouvernement aan de Maas, wordt donderdag 11 maart om 18:30 uur live uitgezonden. De vier hoofdthema’s zijn zorg, leefbaarheid & platteland, economie en energie. De stellingen die daarbij onder andere aan bod komen zijn:

Auteur
L1
Fotograaf
Pixabay

PvdA Kerkrade lanceert politieke podcast Mijn Streek

Microfoon

De PvdA Kerkrade is gestart met een podcast met de titel ‘Mijn Streek’. In deze podcast staat de eigen regio centraal, waarbij ook de verbinding wordt gezocht met Limburg, de euregio en Nederland. Voor de afleveringen worden gasten uitgenodigd van zowel binnen als buiten de eigen partij. Presentatie is in handen van Sander Gorissen.

Auteur
PvdA Kerkrade
Fotograaf
Pixabay