Politie

Twaalf panden in Hoensbroek onder de loep genomen

Politie

De gemeente Heerlen en de politie Heerlen hebben op woensdag 16 februari aan de Akerstraat-Noord en Heisterberg in Hoensbroek 12 panden integraal gecontroleerd. De controles betroffen veelal kamerverhuurpanden, bedrijven en overlastpanden. Doel van de actiedag was om een beeld te vormen van de situatie achter de voordeur én misstanden aan te pakken.

Fotograaf
Gemeente Heerlen

Rechtbank geeft Paul S. meer vrijheden

Rechtbank Roermond

Viervoudig moordenaar Paul S. uit Kerkrade staat niet meer onder direct toezicht van de TBS-kliniek. De rechtbank van Roermond besloot maandag 27 december dat hij meer vrijheid krijgt en maakt een voorwaardelijk einde aan de dwangverpleging.  

Fotograaf
Rechtbank Roermond

Beelden vrijgegeven van woningoverval Kerkrade

Woningoverval Kerkrade

De politie heeft beelden vrijgegeven van een woningoverval eerder deze maand in Kerkrade. Vrijdagmiddag 3 december vindt er een woningoverval plaats aan de Elbereveldstraat. Even voor half zes die middag wordt er bij de betreffende woning aangebeld. Wanneer de bewoner de deur opent, dringen er drie mannen binnen. In het daarop opgestarte onderzoek zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Fotograaf
Politie

Waarschuwingsschot na vlucht uit hennepwoning

Hennep

Op vrijdag 24 december omstreeks 18.25 uur krijgt de politie een melding van een verdachte situatie op de Marshallsingel in de Heerlense wijk Vrieheide.

Op de Marshallsingel zouden zich twee personen op straat bevinden die zich verdacht gedragen. Een van deze personen zou een vuurwapen bij zich hebben.  Beide personen zouden een woning  zijn binnen gegaan. De politie besluit een onderzoek in te stellen in de woning. In de woning treft de politie twee verdachten aan.

Fotograaf
Pixabay

Tientallen steekwapens ingeleverd tijdens actieweek

Wapens

Bij de politie van Basiseenheid Brunssum-Landgraaf zijn circa 25 steekwapens ingeleverd als gevolg van de inleveractie tijdens de Week van de Veiligheid (11-17 oktober 2021). Ook zijn andere wapens ingeleverd, waaronder een ploertendoder, een kapmes, een kruisboog en een vuurwapen.

Fotograaf
Pixabay

Voerendaal neemt deel aan Week van de Veiligheid

Logo Week van de Veiligheid

In de week van 11 tot en met 17 oktober vindt de Week van de Veiligheid plaats in Nederland. In de regio Parkstad wordt op diverse manieren aandacht besteed aan drie veiligheidsthema’s: drugscriminaliteit cybercriminaliteit en jongerengeweld. Onderstaand is per thema een korte toelichting gegeven.