Sport

Renovatie zwembad Hoensbroek in zomer van start

Zwembad Hoensbroek

De plannen voor de renovatie van het zwembad in Hoensbroek zijn inmiddels uitgewerkt en begin april wordt de opdracht verstrekt aan de aannemer die de aanbesteding "gewonnen" heeft. In juni wordt de sporthal gesloopt en het terrein ingezaaid met gras. Met de start van de schoolvakantie beginnen de bouwwerkzaamheden. De bestaande installaties worden aangepakt en de gevels en daken vernieuwd om het pand energiezuiniger te maken.

Fotograaf
Factor Architecten

Tennisseizoen van start met open dag bij TV Klimmen

Tennisvereniging Klimmen

Het wordt mooi weer, we kunnen gaan genieten van deze mooie sport in de buitenlucht. Bij tennisvereniging Klimmen kun je elke dag tennissen van 9.00 tot 23.00 uur op 6 verlichte gravelbanen.

Zondag 27 maart wordt er het openingstoernooi/open dag georganiseerd, met een tennisclinic, van 10.00 tot 14.00 uur.

Fotograaf
Tennisvereniging Klimmen

VV Chèvremont en Parkstad Mini's gaan samenwerken

Chevremont Parkstad minis

Voetbalvereniging Chèvremont uit Kerkrade en de Parkstad Mini’s hebben overeenstemming bereikt. De voetbalvereniging en de voetbalschool voor de allerkleinsten gaan samenwerken.

Vanaf April zullen de mini’s iedere zaterdagmorgen gaan trainen op sportpark 'D'r Kaffeberg'.

Fotograaf
V.V. Chèvremont

Nieuw project helpt Brunssumse verenigingen aan jonge leden

Sporten kinderen Pixabay

De gemeente Brunssum biedt met een nieuw project verenigingen een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden. Het project Sjors Sportief en Sjors Creatief laat kinderen kennis maken met het aanbod van Brunssumse sport- en culturele verenigingen. Verenigingen kunnen zich nu aanmelden voor deelname aan dit project.

Fotograaf
Pixabay

Aikido-lessen in Gemeenschapshuis 't Wouves

Aikido in Ransdaal

Aikido is een zelfverdedigingskunst waarbij de kracht van de aanval wordt gebruikt als basis voor de verdediging. Aikidotechnieken gaan nooit in tegen de kracht en intentie van een aanvaller, maar maken er juist gebruik van om de aanval te neutraliseren.

Fotograaf
Paul de Gruiter

BSV Limburgia verlengt met Jan van Dijk & Regillio Vrede

Jan van Dijk

Het bestuur van BSV Limburgia uit Brunssum heeft overeenstemming bereikt met hoofdtrainer Jan van Dijk over het openbreken van zijn contract. De onlangs 65-jaar geworden trainer zal de overeenkomst welke liep tot en met het seizoen 2022-2023 verlengen met 2 seizoenen. Zodoende zal Jan van Dijk tot en met seizoen 2024-2025 trainer zijn van de vereniging.

Fotograaf
BSV Limburgia

Jorn Bontan nieuwe hoofdtrainer van Sporting H.A.C Kerkrade

Jorn Bontan tekent contract

Jorn Bontan (33) is de nieuwe hoofdtrainer van voetbalvereniging Sporting H.A.C. uit Kerkrade. Op sportcomplex Carisborg in Haanrade werd dinsdag 21 december in het bijzijn van voorzitter Leon Mesters, penningmeester Michel Jaminon en secretaris Mark Nellessen, het contract voor komend seizoen ondertekend.

Sporting H.A.C. kwam in juli van dit jaar voort uit een fusie tussen RKVV Haanrade en SVA.

Fotograaf
Sporting H.A.C.