Sport

Wandeling Rivierpark Maasvallei wint 'Beste Wandelroute van 2021'

Wandeling

Gejuich op beide oevers van de Maas, want op de virtuele Fiets- en Wandelbeurs van Gent en Utrecht werd de prijs voor ‘beste wandelroute van 2021’ uitgereikt. En die gaat naar een unieke, grensoverschrijdende nieuwe wandelroute: de Lange Afstandswandeling in het RivierPark Maasvallei.

Auteur
RivierPark Maasvallei
Fotograaf
Jorgo Kokkinidis

Sportprijzen verkrijgbaar bij Studio46 in Oirsbeek

Studio46 in Oirsbeek

Bij Studio46 in Oirsbeek kun je nu ook terecht voor het bestellen van sportprijzen. Denk bijvoorbeeld aan bokalen en medailles voor sportwedstrijden. Eigenaar Marco Bakker van Studio46 nam de sportprijzen over van speciaalzaak Serco Sportprijzen uit Amstenrade. Voor fotograaf Bakker was het een logische stap om de sportprijzen over te nemen toen speciaalzaak Serco uit Amstenrade daarmee stopte. 

Auteur
Studio46
Fotograaf
Studio46

Harde lessen van pa Jos: vader stak veel geld in carrière Max Verstappen

Max Verstappen

Gaat Max Verstappen dit seizoen de snelste racer van de wereld worden? De 23-jarige Red Bull-coureur staat voor de immense taak zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton te verslaan. De Ziggo-documentaire Max Verstappen Whatever it Takes toont de lange weg die Max Verstappen samen met zijn vader aflegt om de top te halen.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Red Bull

Kleutergym bij GV Balans traint motorische vaardigheden

Hoepel

Heb jij ook een kind dat niet kan stilzitten of heb je een kind dat juist een beetje meer stimulering nodig heeft om te gaan bewegen? Het kan beide bij GV BALANS! Wat kun je doen als je in deze periode thuis zit met een kleuter die heel graag wilt bewegen, die graag springt, rent en rolt? Wat kun je allemaal doen als je een kleuter hebt die dit niet wilt, die juist meer gestimuleerd moet worden om meer te bewegen en achter zijn schermpje uitgehaald moet worden?

Auteur
GV Balans
Fotograaf
GV Balans

Bram Tankink en Beleef Kerkrade delen lokale fietsroutes

Koersen in Kerkrade by Bram Tankink - Beleef Kerkrade campagnebeeld

Tijdens een ontmoeting tussen wethouder Tim Weijers (Toerisme & Marketing) en voormalig profwielrenner Bram Tankink zijn beiden in gesprek geraakt over het wielrennen en met name het NK dat in 2012 en 2013 in Kerkrade verreden werd, waaraan Tankink deelnam. Bram Tankink gaf hierbij aan dat hij heel graag in Kerkrade en omgeving fietst, omdat dit zo mooi en uitdagend is.

Auteur
Beleef Kerkrade
Fotograaf
Beleef Kerkrade

Marlon, Sterre en Milan behalen mooie prestatie bij Cheon-Kwon

Groepsfoto jeugd

Tijdens het laatste Danexamen behaalden de volgen leden van Cheon-Kwon een Dangraad: Marlon Welstar 1e Dan (27 jaar), Sterre van Lent 1e Poom (14 jaar) en Milan Albertz 2e Dan (16 jaar). Sterre van Lent heeft na een goede voorbereiding haar Poomgraad (Jeugd Dangraad) in drie jaar gehaald. Ook was ze tijdens de Europese Kampioenschappen All Style 2018 in Mönchengladbach op haar best. Dat jaar behaalde ze zowel met het synchroon-team als individueel poomsee de 1e plaats.

Auteur
Cheon-Kwon
Fotograaf
Cheon-Kwon

Atletiekbaan van Sportpark Kaalheide heropend

Atletiekbaan

Sinds enkele weken is de atletiekbaan in sportpark Kaalheide tijdens de coronapandemie weer opengesteld voor individuele trainingen voor senioren en recreanten van de vereniging Achilles-Top Kerkrade. 

Auteur
Achilles-Top Kerkrade
Fotograaf
Achilles-Top Kerkrade

Werkgroep Corona van GV Balans werkt aan buitensportprogramma

Turnen

Gymnastiek Vereniging Balans blijft hard werken achter gesloten deuren om de vereniging actief te houden. Dat klinkt wellicht heel vreemd, laat de secretaris van de vereniging Vivian Reul-Augenbroe ons weten, maar het is echt waar. Zo zijn er in de afgelopen paar weken vanaf de lockdown in december diverse plannen ontwikkeld om toch te kunnen blijven sporten.

Auteur
GV Balans
Fotograaf
GV Balans

Schaatsen tijdens winter blijft zeldzaamheid

In 2012 kon men voor het laatst schaatsen op de vijver/watergracht van kasteel Cortenbach

Onlangs hadden we vier weekenden op rij sneeuw, maar de temperatuur bleek helaas te hoog om te kunnen schaatsen. Schaatsen kon wel nog tijdens de koudegolf in de winter van 2012. En de laatste Elfstedentocht van 1997 lijkt wel een eeuwigheid geleden. Vanwege de klimaatverandering zijn de meest winters zachter geworden. Desondanks voorspellen Russische geleerden binnenkort een ijskoude winter die zelfs kouder zou worden dan de recordkoude winter van 1963.

Auteur
Hary van Aken
Fotograaf
Hary van Aken

Plezier en sociale contacten staan voorop bij Walking Football

Voetbal

Op donderdag 5 augustus zal er een infoavond met proeftraining georganiseerd worden voor Walking Football bij voetbalvereniging RKVVVoerendaal. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 60-plussers de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk te kunnen blijven voetballen.

Auteur
RKVVVoerendaal
Fotograaf
Pixabay