Zorg

Fontys begint nieuwe bacheloropleiding: Gezondheid

Logo Fontys

De nieuwe bacheloropleiding Gezondheid gaat er definitief komen. Op 22 december vond het locatiebezoek plaats van de Toets Nieuwe Opleiding van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Tijdens de terugkoppeling is aangegeven dat voldaan is aan alle standaarden. De gloednieuwe opleiding van Fontys Hogescholen gaat in september 2021 van start in Venlo. En leidt toekomstige studenten op tot specialist in gezondheidsbevordering in de brede zin van het woord.

Auteur
Fontys

Heerlense traumachirurg ontvangt hoge Koninklijke Onderscheiding

Paul Hustinx

Heerlenaar Paul (P.A.) Hustinx heeft op vrijdag 8 januari 2021 in Heerlen een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Roel Wever. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Hustinx begon zijn carrière bij het Academisch Ziekenhuis VU te Amsterdam waar hij tevens promoveerde (1994).

Auteur
Gemeente Heerlen

Toon Hermans Huis verzamelt wensen voor Wereldkankerdag

Grote houten hart bij Toon Hermans Huis

De fysieke deur van Toon Hermans Huis Parkstad is dicht. Maar binnen in het huis staat iets dat heel erg ‘open’ staat. Een groot houten hart dat klaar is om gevuld te worden met wensen. In de aanloop naar Wereldkankerdag op 4 februari 2021 verzamelt Toon Hermans Huis Parkstad wensen onder de noemer: ‘Met heel mijn hart wens ik jou…’.

Auteur
Toon Hermans Huis
Fotograaf
Toon Hermans Huis

Peuteropvang Bingelrade heeft open plaatsen beschikbaar

Speeltuin van Peuteropvang Bingelrade

Peuteropvang Bingelrade wil graag van u weten of u de komende maanden interesse heeft in een plaats in de Peuteropvang in Bingelrade. Op dit moment zijn er plaatsen beschikbaar. U kunt uw interesse en inschrijving of vragen over het aanbod kenbaar maken via peuteropvang@cmww.nl.

Auteur
CMWW
Fotograaf
CMWW

Zorgverlener Meander teleurgesteld over tarieven

Ouderenzorg

MeanderGroep Zuid-Limburg is door de Rechtbank Limburg in het ongelijk gesteld in het Kort Geding tegen de gemeenten Brunssum, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal. MeanderGroep spande de zaak aan in verband met de aanbesteding voor de inkoop van de Hulp bij het Huishouden (Wmo) met ingang van 1 januari 2021. Meander is van mening dat de gemeenten bij de vaststelling van de tarieven niet de juiste regels toepasten. 

Auteur
MeanderGroep
Fotograaf
Pixabay

Kinderhulp: Geef een kwetsbaar kind de vakantie van zijn leven

Vrijwilligerswerk bij Kinderhulp

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen gelukkiger zijn wanneer ze op vakantie gaan. Voor veel kinderen is dit geluk er echter niet. Wil je ook iets nuttigs doen in deze onzekere tijd en ben je bereid gemiddeld een paar uur per week je in te zetten voor een goed doel?  Word dan vrijwilliger en sluit je aan bij Europa Kinderhulp.  

Auteur
Europa Kinderhulp
Fotograaf
Pixabay

Greet Prins neemt afscheid van Philadelphia Zorg

Greet Prins

“Ik ben er trots op dat ik 11 jaar bij en voor Philadelphia Zorg heb mogen werken. Een Philadelphia dat stevig in zijn schoenen staat, klaar is voor de toekomst, open staat voor innovatie, geniet van de kracht van muziek. Het meerjarenplan tot en met 2025 en de nieuwe visie zijn klaar en zijn de basis voor de koers voor de komende jaren. Voor mij is dit een logisch moment om het stokje over te dragen, ik vertrek met een gerust hart”, aldus Greet Prins.

Auteur
Philadelphia Zorg
Fotograaf
Philadelphia Zorg

Zuyderland bij de allerbeste Nederlandse ziekenhuizen

Logo Zuyderland

Zuyderland Medisch Centrum behoort volgens Elsevier Weekblad tot de top van de Nederlandse ziekenhuizen. Het is een van de dertien winnaars in het onderzoek ‘Beste ziekenhuizen 2020’ van Elsevier in samenwerking met bureau SIRM. Het onderzoek is gebaseerd op 392 kwaliteitsindicatoren, gezien over het jaar 2019. Karel Hulsewé, voorzitter van het Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB), noemt het 'een bekroning voor jaren van hard werken'.

Auteur
Redactie

Limburgs beroepsonderwijs pakt huiselijk geweld aan

Week tegen Kindermishandeling

Niet alleen minderjarige kinderen, maar ook jongvolwassenen in de leeftijd van 18-26 kunnen te maken krijgen met huiselijk geweld en mishandeling. Dit kan bij henzelf zijn, in hun sociale of familieomgeving, of tijdens hun stage of werk. Dit geldt ook voor studenten aan een mbo- of hbo-instelling, of universiteit. Maar hoe herkent een (mede-)student of docent mishandeling? En wat moet hij of zij dan doen?

Auteur
Zuyd hogeschool, Limburg tegen Kindermishandeling & gemeente Heerlen
Fotograaf
Mechtelie Aarts