Werken

Bijstand in Brunssum toont grootste daling van Zuid-Limburg

Geld

Brunssum had in 2021 de grootste daling van het aantal mensen in de bijstand van alle Zuid-Limburgse gemeenten. De daling bedroeg 9,6 procent. 

Dat blijkt uit cijfers van de gemeentelijke sociale dienst ISD BOL. Brunssum telde op 1 januari 2021 nog 736 mensen in de bijstand. Een jaar later was dit aantal gedaald tot 665 mensen, een daling van 71 personen.

Fotograaf
Pixabay

BelastingTeam Impuls staat klaar voor hulp IB-aangifte

Belasting

Het BelastingTeam van Impuls helpt u indien u aan de voorwaarden voldoet bij het invullen van uw aangifte. Ook dit jaar weer voor uw aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2020. Zoals wij u eerder hebben bericht, kan de hulp bij aangifte door de van overheidswege en RIVM opgelegde beperkingen en regelgevingen nog (steeds) niet worden opgestart. Wel is inmiddels duidelijkheid over de locaties die ons bij versoepelingen van de beperkingen dadelijk ter beschikking zullen staan. 

Fotograaf
Pixabay

De Vakschool helpt mensen aan het werk vanuit Heerlen-Noord

Lassen

De Vakschool wil op een laagdrempelige manier mensen begeleiden naar de vele openstaande vacatures in Zuid-Limburg. Vooral in de techniek, logistiek en ICT sector is het lastig om geschikte werknemers te vinden. Door goede samenwerking en het bieden van maatwerk worden mensen passend opgeleid. Daarbij worden niet alleen onderwijsinstellingen betrokken maar ook ervaren vakmensen uit Heerlen-Noord.

Fotograaf
Pixabay

Balanz, leerwerkbedrijf en gemeente brengen banen

Kerkrade

De gemeente Kerkrade en de bedrijven Balanz Facilitair en Relim hebben hun krachten gebundeld in het project Balanz@Work Kerkrade. Doelstelling van het project is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar passend werk in de schoonmaakbranche. Het startschot voor het project vond plaats op dinsdag 1 juni met de ondertekening van het convenant in het Flexiforum in Kerkrade.

Fotograaf
Pixabay

Grote multinational bouwt duurzaam kantoor in Kerkrade

Kantoor Ranpak

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter gaat in het Limburgse Kerkrade een nieuw duurzaam gebouw realiseren voor Ranpak, wereldwijde marktleider op het gebied van duurzame en innovatieve verpakkingsoplossingen. Op deze nieuwe locatie worden behalve ruimtes voor productie en logistiek ook duurzame kantoorruimtes en een grote nieuwe showroom ondergebracht. De oplevering van het gebouw is gepland voor oktober 2022, na de verhuizing biedt de locatie werkgelegenheid voor zo’n 350 mensen.

Fotograaf
Boelens de Gruyter

Vakbond: 'Arriva neemt eigen personeel niet serieus'

Arriva-trein zoeft door het Heuvelland

Na het verschrikkelijke ongeval in Hooghalen heeft de Vakbond voor Rijdend Personeel (VVMC) direct aan Arriva gevraagd welke maatregelen er genomen worden t.a.v. de veiligheid rondom NABO's. Het overleg hierover met Arriva verloopt ronduit slecht en stroperig. Terwijl het hier om veiligheid gaat voor treinpersoneel en reizigers.

Fotograaf
Pixabay

Uitzendbureau Wiertz Kerkrade opent vestiging in Nijmegen

Brug over de Waal (Nijmegen)

Wiertz Company opent op 15 april een nieuwe vestiging in Nijmegen. Daar waar veel uitzendorganisaties zich terugtrekken en hun dienstverlening vooral online inrichten, blijft een fysieke aanwezigheid juist een belangrijk uitgangspunt van de allround hr-dienstverlener. De opening van deze vestiging onderstreept de nationale aanwezigheid van Wiertz Company.

Fotograaf
Pixabay

Heerlen breidt vacaturesysteem voor uitkeringsgerechtigden uit

Werk zoeken

Een uitbreiding van het diagnosesysteem CompetenSYS gaat uitkeringsgerechtigden koppelen aan beschikbare vacatures. Dat vergroot de kans om de beste kandidaat naar de beste plek te leiden. Het systeem koppelt alle inwoners met een uitkering in Parkstad met alle beschikbare banen in deze regio. Het maakt nu niet meer uit waar je woont in Parkstad, het gaat om de meest geschikte kandidaat voor die baan.

Fotograaf
Pixabay