Culinair

Aspergeseizoen start goed met krat van eigen bodem

Asperges

Het versproduct van eigen bodem komt er weer aan. De telers van eigen bodem zijn helemaal klaar voor het nieuwe aspergeseizoen. Het inspiratie- en informatieplatform VanEigenBodem.nl heeft om dit te vieren hét aspergemenu van 2021 ontwikkeld in samenwerking met de bekende tv-kok Hugo Kennis. Dit menu is in een kratje thuis te bestellen samen met twee andere verrassende avondmaaltijden, zodat elke liefhebber samen het aspergeseizoen kan aftrappen.

Auteur
Van Eigen Bodem
Fotograaf
Van Eigen Bodem

Heerlen steunt horeca: verruiming van terrassen verlengd

Horeca

Burgemeester en wethouders hebben besloten de regeling ter verruiming van de terrassen te verlengen tot 1 april 2022. Hiermee komt Heerlen de horecaondernemers zo veel mogelijk tegemoet in deze voor velen moeilijke coronatijd. Het afgelopen jaar zijn de horecagelegenheden hard getroffen door de corona-maatregelen. Om exploitatie mogelijk te maken binnen de 1,5 meternorm zijn in 2020 de terrassen verruimd. Deze maatregel werd ingesteld tot 1 april a.s. 

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Asai Sushi & Grill opent nieuwe vestiging in Brunssum

Sushi

Op maandag 19 juli zal wethouder Hugo Janssen op feestelijke wijze de deuren openen van Asai Sushi & Grill gelegen aan de Dorpstraat 83 te Brunssum. Asai Sushi & Grill opent hierbij haar tweede vestiging in Limburg en staat bekend om de hoge kwaliteit sushi en Aziatische gerechten die zij reeds leveren vanuit hun vestiging in Kerkrade.

Auteur
Asai Sushi & Grill
Fotograaf
Pixabay

Ambachtelijk stroop maken tijdens Zomerfestival

Rik Steinschuld maakt stroop tijdens het Zomerfestival

In september herleefde het normale openbare leven enigszins. Dat was mede te danken aan
het Zomerfestival van Voerendaal en het schitterende nazomerse weer. Op zaterdag 12 september vond er in het Klimmense gehucht de Koulen weer een open dag plaats
met een demonstratie van het ambachtelijk bereiden van stroop of siroop.

Auteur
Hary van Aken
Fotograaf
Hary van Aken

Proef Ubachsberg en Winthagen met wijnroute

Informatiebord van Route des Vins

In navolging van de ontwikkeling van de Route des Vins Wahlwiller-Eys vorig jaar, zijn er in de afgelopen week drie nieuwe bewegwijzerde wijnroutes gelanceerd: Wijngaarden wandeling Noorbeek, Route des Vins Ubachsberg en Route des Vins Winthagen. Met deze educatieve routes kan de bezoeker nu nog uitgebreider kennis maken met de Zuid-Limburgse wijn.

Auteur
Visit Zuid-Limburg
Fotograaf
Visit Zuid-Limburg

Subsidie voor smaaktheater in Watertoren

De Lokale Actiegroep (LAG) van LEADER Zuid-Limburg heeft een belangrijke stap gezet met het positief advies om aan twee projecten €110.000,- subsidie toe te kennen. Deze projecten zijn het Smaaktheater in de voormalige watertoren Reus van Schimmert en het Clemenspark in Brunssum.

Auteur
Provincie Limburg

Spectaculair menu bij Vierhandendiner

Robin van de Bunt - Restaurant de Leuf* Ubachsberg

ADVERTORIAL Chefkok Patriek Doelen van Wijnrestaurant op het Land slaat de armen ineen met Restaurant Atelier, Restaurant Rantree* en Restaurant de Leuf*. De chefs verzorgen de zogenaamde ‘vierhandendiners’ samen, in Wijnrestaurant op het Land.

Auteur
Visit Zuid-Limburg

Heerlense Annemarie van Gaal helpt horeca op tv

Succesvol zakenvrouw Annemarie van Gaal, opgegroeid in Heerlen, gaat samen met topchef Herman den Blijker noodlijdende restaurants helpen overleven in het tv-programma Crisis in de tent

De Nederlandse horeca verkeert in zwaar weer. Veel zaken zijn door de coronacrisis maandenlang dicht gebleven en kunnen het hoofd nauwelijks nog boven water houden. Sommige staan zelfs op het punt van omvallen. Topchef Herman den Blijker en succesvol zakenvrouw Annemarie van Gaal, opgegroeid in Heerlen, bieden een helpende hand.

Auteur
Redactie
Fotograaf
(c) William Rutten