Parkstad

Greet Prins neemt afscheid van Philadelphia Zorg

Greet Prins

“Ik ben er trots op dat ik 11 jaar bij en voor Philadelphia Zorg heb mogen werken. Een Philadelphia dat stevig in zijn schoenen staat, klaar is voor de toekomst, open staat voor innovatie, geniet van de kracht van muziek. Het meerjarenplan tot en met 2025 en de nieuwe visie zijn klaar en zijn de basis voor de koers voor de komende jaren. Voor mij is dit een logisch moment om het stokje over te dragen, ik vertrek met een gerust hart”, aldus Greet Prins.

Auteur
Philadelphia Zorg
Fotograaf
Philadelphia Zorg

Kledingbank Zuid helpt minima aan kleren

Kledingbank Zuid

Stichting Kledingbank Zuid is een particulier initiatief, in september 2009 opgericht door Rita Vermeulen om de minima een helpende hand te bieden. Begonnen met alleen baby- en kinderkleding. Nu, 11 jaar later, zijn we er nog steeds.

Auteur
Kledingbank Zuid
Fotograaf
Pixabay

Zuyderland bij de allerbeste Nederlandse ziekenhuizen

Logo Zuyderland

Zuyderland Medisch Centrum behoort volgens Elsevier Weekblad tot de top van de Nederlandse ziekenhuizen. Het is een van de dertien winnaars in het onderzoek ‘Beste ziekenhuizen 2020’ van Elsevier in samenwerking met bureau SIRM. Het onderzoek is gebaseerd op 392 kwaliteitsindicatoren, gezien over het jaar 2019. Karel Hulsewé, voorzitter van het Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB), noemt het 'een bekroning voor jaren van hard werken'.

Auteur
Redactie

Provincie reikt 15.000e lening Duurzaam Thuis uit

Heerlense wijk Welten-Benzenrade wint energieadvies voor hele straat

De Provincie Limburg geeft eigenaar-bewoners en huurders een steuntje in de rug. Wie zijn woning verduurzaamt, levensloopbestendig maakt, of zelf energie wil opwekken kan een Stimuleringslening Duurzaam Thuis aanvragen. De 15.000e lening is uitgereikt in Parkstad, in de Prof. Dumontstraat te Heerlen.

Auteur
Provincie Limburg
Fotograaf
Provincie Limburg

Sittard-Geleen overweegt investering in schaats- en zwemvoorziening

Schaatsen

Met de vernieuwing van Glanerbrook tot dé centrale zwem- en schaatsvoorziening van Sittard-Geleen, krijgt het complex diverse lokale, regionale en euregionale voorzieningen. De bouw van een 50-meter wedstrijdbad zorgt voor een enorme impuls voor de Limburgse zwemsport en door een overkapping van de 400 meter schaatsbaan is het straks nóg aantrekkelijker voor de euregio om een groot deel van het jaar te schaatsen in Geleen. Ook ontstaat er een indoor-wielertempel met kombochtenbaan.

Auteur
Gemeente Sittard-Geleen
Fotograaf
Pixabay

Dutch Mountain trial: 100 km wandelen langs Limburgse pareltjes

Mooie vergezichten tijdens de Dutch Mountain Trial

Een grensverleggende, meerdaagse bergtocht dwars door Zuid-Limburg laat zien dat het avontuur ook dichtbij huis te vinden is. Dat is de Dutch Mountain Trail. De ruim honderd kilometer lange wandeltocht voert langs minder bekende en meer uitdagende paadjes in de regio, is bijna volledig onverhard en vermijdt zoveel mogelijk de bebouwing.

Auteur
Dutch Mountain Film Festival
Fotograaf
dmff archief

Film Stoffig Licht speelt zich af in en rondom kolenmijnen

Still uit Stoffig Licht

Een vierkoppig team van verhalenvertellers maakt een avondvullende speelfilm over een Drents gezin dat in de jaren vijftig van de vorige eeuw het veengebied verruilt voor een avontuur in de Oostelijke Mijnstreek van Limburg. Een ontroerend verhaal met een verwijzing naar de huidige migranten wereldwijd. Dit najaar verschijnt hetzelfde verhaal als roman met als titel Stoffig Licht.

Auteur
Stoffig Licht
Fotograaf
Stoffig Licht

Dutch Mountain Film Festival deelt online awards uit

Online prijsuitreiking van Dutch Mountain Film Festival

De tiende editie van het Dutch Mountain Film Festival in Heerlen en Aken (D) vindt volledig online plaats. Wel zijn zoals gepland op vrijdag 6 november de jaarlijkse awards uitgereikt voor de beste en meest interessante bergfilms van dit jaar. Dat gebeurde online via een livestream op Facebook. De jury bestond uit filmmaker en cameraman Keith Partridge, klimmer Katja Staartjes, Nederlands eerste vrouw op de Everest, en filmmaker Daniël van Houten.

Auteur
Dutch Mountain Film Festival
Fotograaf
dmff archief

Trainer Roda na verlies: 'Ik mis passie en heb me zitten verbijten'

Logo Roda JC

Roda JC leed maandagavond bij Jong FC Utrecht het zevende puntenverlies op rij. De Kerkradenaren verloren met 2-0. Roda startte de competitie voortvarend en deed bovenin mee, maar maakt de laatste wedstrijden een machteloze indruk. De ploeg van trainer Jürgen Streppel staat inmiddels op de elfde plaats met 13 punten uit 10 duels.

Auteur
Redactie

Roda JC en Brouwerij Rolduc introduceren bier voor Koempels

Roda Bier logo

Roda JC Kerkrade en Brouwgilde Abdij Rolduc hebben afgelopen zomer de handen ineengeslagen. Het idee: een krachtig Roda Bier, speciaal voor de échte Koempel. Het resultaat mag er zijn!

Het Roda Bier is een krachtig bovengistend Blond Bier van 7% alcohol met een robuuste afdronk. Hop en alcohol zorgen ervoor dat dit bier stevig en stabiel maar ook doordrinkbaar is. Net als Roda JC.

Auteur
Redactie