Ondernemen

Romeins verleden Heerlen gaat meer zichtbaar worden in de stad

Logo gemeente Heerlen

Het Romeins Kwartier in Heerlen komt steeds meer tot leven dankzij het nieuwe Stadskantoor en de (toekomstige) musea: Mijnmuseum, de Vondst en Romeins Museum. Maar niet alleen de gebouwen maken de stad, het zijn vooral de mensen die moeten genieten van een prettig bezoek aan het centrum. En dus krijgt ook de openbare ruimte van het Romeins Kwartier een flinke make-over en worden delen voetgangersgebied.

Gemeente Brunssum investeert in kwaliteitsimpuls Haefland

Logo Gemeente Brunssum

De gemeente Brunssum gaat in de komende jaren strakker en strikter toezien op de inrichting en het gebruik van bedrijventerrein Haefland/Rode Beek. Met een inperking van ongewenste bedrijfsactiviteiten en een kwaliteitsimpuls voor de openbare ruimte investeert de gemeente in een structurele verbetering van het vestigingsklimaat.

Brunssummers kunnen gebruik maken van Voorzieningenwijzer

Euro

Veel huishoudens komen financieel moeilijk rond. Ze hebben weinig geld achter de hand voor onvoorziene gebeurtenissen. Soms bouwen ze daardoor schulden op. De Voorzieningenwijzer helpt om dat te voorkomen. Ook inwoners van Brunssum kunnen nu gebruik maken van De VoorzieningenWijzer. Daarmee kunnen ze gemiddeld 500 euro per jaar verdienen.

Fotograaf
Pixabay

Routekaart Heerlen-Noord focust op meer perspectief voor jeugd

Logo Heerlen

Over 25 jaar moet het niet meer uitmaken of iemand in Heerlen-Noord, Heerlen-Zuid of in een ander gemiddeld stadsdeel in Nederland wordt geboren. Om dat te bereiken heeft de Alliantie Heerlen-Noord een routekaart opgesteld. Deze beschrijft hoe de ambities voor Heerlen-Noord gerealiseerd kunnen worden via een aanpak op de thema’s leren, werken, gezondheid, wonen en veiligheid.

Kerkrade introduceert Beleef Kerkrade Kadokaart

Uitreiking eerste Cadeaukaart

Op initiatief van de gemeente Kerkrade wordt de Beleef Kerkrade Kadokaart ingevoerd, een kadokaart van en door Kerkrade. De eerste Beleef Kerkrade Kadokaart werd door wethouder Centrummanagement Huub Wiermans uitgereikt aan Kitty Vaessen bij verkooppunt Primera aan het Carboonplein.

Fotograaf
Gemeente Kerkrade

Twee miljoen euro voor versterking Brunssums centrum

Provinciale subsidie Centrumplan Brunssum

Brunssum werkt aan een sterk en levendig stadshart door uitvoering te geven aan de Centrumvisie. Transformatie, sloop en nieuwbouw vergt een grote investering. Provincie Limburg ondersteunt de centrumontwikkeling met een subsidie van 1 miljoen euro gebaseerd op het 'Kader Kwaliteit Limburgse Centra'. De samenwerkingsagenda die hiervoor is opgesteld, werd op 18 oktober bezegeld met een handtekening van gedeputeerde Lia Roefs en burgemeester Wilma van der Rijt.

Fotograaf
Emile Verhijden

Dieter van Gortel ontvangt Speld van Verdienste

Dieter van Gortel

Loco-burgemeester Pieter Meekels heeft op donderdag 30 september de Speld van Verdienste van de gemeente Sittard-Geleen uitgereikt aan Dieter van Gortel. De heer Van Gortel krijgt de Speld onder meer vanwege zijn verdiensten voor de Vereniging Bedrijven Sluisweg in Born en zijn jarenlange inzet voor de Geleense damvereniging De Vaste Zet.

Fotograaf
Ermindo Armino