Kerkrade

Marleen Mols en Patrick Pesch maken samen muziek

Zangers

Marleen Mols uit Schinveld en Patrick Pesch uit Kerkrade zijn al jaren vrienden, maar ook al jaren muzikale collega’s. Meer dan vaak deelden zij het podium zowel tijdens de door Marleen's Swing Star georganiseerde evenementen, als gewoon spontaan tijdens een feestje of artiestenreis. Het kon dus eigenlijk niet uitblijven dat beiden een keer gezamenlijk een lied zouden uitbrengen. 

Auteur
Marleen Mols

Martien en Ellemien herdenken gesneuvelde soldaat

Adoptiegraf

Martien en Ellemien Salden adopteerden 20 jaar geleden het oorlogsgraf van de Amerikaanse gesneuvelde soldaat Robert L. Rutledge. Hij vocht met het 48th Armored Infantry Regiment, toegewezen aan de 7th Armored Division. In de buurt tussen Ospel en Meijel sneuvelde soldaat Rutledge op 29 oktober 1944, in een bloedige strijd met de Duitsers.

Auteur
Peter Trompetter
Fotograaf
Peter Trompetter

Kleutergym bij GV Balans traint motorische vaardigheden

Hoepel

Heb jij ook een kind dat niet kan stilzitten of heb je een kind dat juist een beetje meer stimulering nodig heeft om te gaan bewegen? Het kan beide bij GV BALANS! Wat kun je doen als je in deze periode thuis zit met een kleuter die heel graag wilt bewegen, die graag springt, rent en rolt? Wat kun je allemaal doen als je een kleuter hebt die dit niet wilt, die juist meer gestimuleerd moet worden om meer te bewegen en achter zijn schermpje uitgehaald moet worden?

Auteur
GV Balans
Fotograaf
GV Balans

Burgemeester brengt gelukwensen aan echtparen

Felicitaties aan echtpaar

Burgemeester Petra Dassen-Housen van Kerkrade feliciteerde onlangs het echtpaar Laven-Meertens met het zestigjarig huwelijksfeest. Ook bracht zij de gelukwensen over aan de echtparen Van Eijk-Van Tilburg (70 jaar getrouwd), Vreuls-Jongen, Scholten Oligschläger en Winkens-Geraedts (allen 60 jaar getrouwd), die ze allemaal persoonlijk bezocht. 

Auteur
Peter Trompetter
Fotograaf
Peter Trompetter

Bram Tankink en Beleef Kerkrade delen lokale fietsroutes

Koersen in Kerkrade by Bram Tankink - Beleef Kerkrade campagnebeeld

Tijdens een ontmoeting tussen wethouder Tim Weijers (Toerisme & Marketing) en voormalig profwielrenner Bram Tankink zijn beiden in gesprek geraakt over het wielrennen en met name het NK dat in 2012 en 2013 in Kerkrade verreden werd, waaraan Tankink deelnam. Bram Tankink gaf hierbij aan dat hij heel graag in Kerkrade en omgeving fietst, omdat dit zo mooi en uitdagend is.

Auteur
Beleef Kerkrade
Fotograaf
Beleef Kerkrade

Podcast met burgemeester Kerkrade bespreekt dialect in politiek

de Limburgse Taal

In opdracht van de stichting LIMx en met financiële steun van de provincie Limburg en Veldeke Limburg maken Ruud Kleinen en Harry Rouschop een podcast over het Limburgs dialect: ‘de Limburgse Taal & …’ Ze onderzoeken welke rol het dialect speelt in de Limburgse maatschappij. Frans Pollux maakt voor elke aflevering een muzikale column.

Auteur
de Limburgse Taal
Fotograaf
de Limburgse Taal

BelastingTeam Impuls staat klaar voor hulp IB-aangifte

Belasting

Het BelastingTeam van Impuls helpt u indien u aan de voorwaarden voldoet bij het invullen van uw aangifte. Ook dit jaar weer voor uw aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2020. Zoals wij u eerder hebben bericht, kan de hulp bij aangifte door de van overheidswege en RIVM opgelegde beperkingen en regelgevingen nog (steeds) niet worden opgestart. Wel is inmiddels duidelijkheid over de locaties die ons bij versoepelingen van de beperkingen dadelijk ter beschikking zullen staan. 

Auteur
Impuls
Fotograaf
Pixabay

Vrije Akademie brengt kunstenaar in de klas met Vazoom

Kunstenaar

De Vrije Akademie is actief op 35 basisscholen in Parkstad. Ons aanbod op gebied van digitaal cultuuronderwijs heeft een vogelvlucht genomen. Er worden digitale lessen ontwikkeld door kunstenaars in het kader van het multidisciplinaire programma van ‘de Cultuurbox’. In de Cultuurbox voorzien we leerlingen van digitale beeldende workshops, dans, drama en muziek, zolang dit is gewenst (onze docenten staan uiteraard te popelen om weer fysiek aan de slag te gaan!). 

Auteur
Vrije Akademie
Fotograaf
Vrije Akademie

Mika, Pien en River in Finale Voorleeswedstrijd

Voorleeswedstrijd

Halverwege deze maand organiseerde Openbare Bibliotheek een digitale Halve Finale (voor de regio Parkstad) van de Nationale Voorleeswedstrijd. De kinderen, afkomstig uit de groepen 7 en 8 van basisscholen uit Brunssum, Heerlen, Landgraaf en Kerkrade lazen allemaal een fragment voor uit een zelfgekozen kinderboek. 

Auteur
Bibliotheek Kerkrade e.o.
Fotograaf
Bibliotheek Kerkrade e.o.

Marlon, Sterre en Milan behalen mooie prestatie bij Cheon-Kwon

Groepsfoto jeugd

Tijdens het laatste Danexamen behaalden de volgen leden van Cheon-Kwon een Dangraad: Marlon Welstar 1e Dan (27 jaar), Sterre van Lent 1e Poom (14 jaar) en Milan Albertz 2e Dan (16 jaar). Sterre van Lent heeft na een goede voorbereiding haar Poomgraad (Jeugd Dangraad) in drie jaar gehaald. Ook was ze tijdens de Europese Kampioenschappen All Style 2018 in Mönchengladbach op haar best. Dat jaar behaalde ze zowel met het synchroon-team als individueel poomsee de 1e plaats.

Auteur
Cheon-Kwon
Fotograaf
Cheon-Kwon