Kerkrade

Olaf vertelt over geschiedenis van Engelse tuinen en parken

Engelse tuin

Op dinsdag 2 november verzorgt Olaf Op den Kamp voor IVN Kerkrade een lezing over Engelse tuinen. Deze lezing start om 20.00 uur in het Sjevemethoes, Sint-Pieterstraat 3 te Kerkrade. De lezing vormt een voorbereiding op een natuur- en tuinenreis naar Engeland van 10 tm 17 juni 2022.

Fotograaf
Olaf Op den Kamp

Kerstwereld Kerkrade bij Discovery Museum

Poster Kerstwereld Kerkrade

Kerstwereld Rolduc verhuist naar het centrum! In de weekenden van 11 en 12 en 18 en 19 december 2021 verandert de omgeving van het Discovery Museum in Kerstwereld Kerkrade met als hoofdbestanddeel de kerstmarkt. De Miljoenenlijn sluit aan bij het event met speciale stoomtreinritten naar Kerkrade.

Fotograaf
Beleef Kerkrade

Kerkrade introduceert Beleef Kerkrade Kadokaart

Uitreiking eerste Cadeaukaart

Op initiatief van de gemeente Kerkrade wordt de Beleef Kerkrade Kadokaart ingevoerd, een kadokaart van en door Kerkrade. De eerste Beleef Kerkrade Kadokaart werd door wethouder Centrummanagement Huub Wiermans uitgereikt aan Kitty Vaessen bij verkooppunt Primera aan het Carboonplein.

Fotograaf
Gemeente Kerkrade

Stephanie Olijve zakelijk directeur Discovery Museum Kerkrade

Stephanie Olijve

De Raad van Toezicht van Stichting Discovery Museum heeft bekend gemaakt dat Stephanie Olijve is benoemd tot nieuwe zakelijk directeur-bestuurder van het museum in Kerkrade. Met ingang van 1 december 2021 volgt zij zakelijk directeur a.i. Piet Wagemans op en wordt de museumstichting voortaan door een tweehoofdig bestuur geleid.

Fotograaf
Anne Jannes Photography

Helicon Kerkrade viert 40-jarig bestaan met jubileumconcert

Dit jaar viert Blazersensemble Helicon uit Kerkrade haar 40-jarig jubileum. Terug naar de bakermat waar Blazersensemble Helicon in 1981 werd opgericht zullen zij dat doen met een jubileumconcert op 11 december 2021 in het Wijngrachttheater te Kerkrade.

Ter ere van deze bijzondere verjaardag heeft Christiaan Janssen een nieuw werk geschreven: 'The Muses'. Dit werk gaat over de 9 muses die volgens de legende in het Helicon-gebergte woonden. Uiteraard is dit verwijzing naar de oorsprong van de naam van Blazersensemble Helicon.

Fusie Bibliotheek Kerkrade en Bibliotheek Brunssum definitief

Boeken

Bibliotheek Kerkrade en omstreken en de Bibliotheek Brunssum gaan definitief fuseren. Beide organisaties werken al op verschillende terreinen intensief samen. Deze samenwerking verstevigen zij met een fusie op 1 januari 2022. De Raad van toezicht en directeur bestuurder van Kerkrade e.o.

Fotograaf
Pixabay

Discovery Museum maakt serie over Einstein Telescope

Frans Pollux en Gideon Koekoek

Discovery Museum te Kerkrade start met een informatieve online reeks over de Einstein Telescope. Dat dit meetapparaat wellicht gebouwd gaat worden in de grensregio Nederland, België en Duitsland is veel mensen wel bekend, maar wat het nu precies meet en waarom dat zo opzienbarend is, dat zal velen niet zo duidelijk zijn.

Fotograaf
Discovery Museum Kerkrade

Toneelvereniging Excelsior speelt nieuw toneelstuk

Toneelvereniging Excelsior

De eerste twee weekenden van oktober speelt Toneelvereniging Excelsior Kerkrade haar nieuwe toneelstuk 'Inkel Rees'. Na een dik jaar dat alles anders was nu ook eens iets anders in het eigen theater de Buun.

Een thrillerkomedie gespeeld door slechts vier acteurs: William Charlier, Claudia Charlier-Souren, Miep Muller en Marian van Emden.

Fotograaf
Peter Trompetter