Kerkrade

Gymnastiekclub Balans blikt terug op succesvolle Kerstcup

GV Balans

GV BALANS werkt tijdens deze lockdown hard door achter de schermen om de vereniging klaar te maken voor de periode na de COVID-19 middels de nieuwe visie, het kleurenturnen, nieuwe materialen, wifi op locatie die toegankelijk is voor leiding, maar ook een gasten-wifi voor ouders. Nadat de vereniging in maart 2020 op slot ging in verband met de COVID-19 maatregelen genomen door de overheid hebben we gependeld tussen allerlei scenario’s.

Auteur
GV Balans
Fotograaf
GV Balans

Kerkraadse kloostervleugel wordt omgetoverd tot park

De kloostervleugel van het voormalig Klooster Pannesheide

Het gebied Kloosterpark in Bleijerheide krijgt een groene impuls. Gemeente Kerkrade wil de kloostervleugel van het voormalig Klooster Pannesheide aankopen, slopen en het gebied als park gaan inrichten. Met de eigenaar is inmiddels overeenstemming bereikt over de verkoop van het gebouw en het omliggende terrein. De monumentale kapel, die nog steeds in gebruik is, zal behouden blijven.

Auteur
Gemeente Kerkrade
Fotograaf
Gemeente Kerkrade

Beginnersracket cadeau voor starters badmintonclub KBC '67

Badminton

KBC '67 is door meerdere enthousiaste badmintonspelers opgericht in 1967. Er wordt op verschillende niveaus gespeeld, zowel beginnelingen als gevorderden, recreanten en competitiespelers. Alle spelers krijgen training en hebben de mogelijkheid om vrij te spelen met elkaar. Op onze club hechten wij waarde aan prestaties, gezelligheid, respect en goed onderling contact. U kunt vrijblijvend een kijkje nemen op een van onze speeldagen. De eerste maand kunt u gratis kennismaken met onze club.

Auteur
KBC '67
Fotograaf
Pixabay

Wat zijn Taekwando en Hapkido? Cheon-Kwon legt uit

Taekwando

Zit je erover na te denken om op een vechtsport te gaan? Denk dan eens aan Taekwondo of Hapkido. Je leert bij deze sporten niet alleen om jezelf te verdedigen, maar ook je zelfvertrouwen versterken. Uiteraard is sporten goed voor je gezondheid, dit geldt natuurlijk ook voor de vechtsporten.

Auteur
Cheon-Kwon
Fotograaf
Cheon-Kwon

Kerkraads uitzendbureau Wiertz wil omzet vervijfvoudigen

Logo Wiertz

In 2030 behoort Wiertz Company tot de top 10 van Nederlandse organisaties in de markt van mens en werk. Bij de route naar een top 10-positie hoort een stevig merk. Wiertz Company bedient om die reden vanaf 2021 de markt vanuit één merknaam: Wiertz Company. De merknamen Wiertz Personeelsdiensten, Payroll Nederland, ZUID recruiters en ZUID juristen gaan verder als een dienst van Wiertz Company.

Auteur
Wiertz Company

Kerkrade komt ondernemers tegemoet met lagere belasting

Rekenmachine

Als het aan de gemeenteraad en het college van Kerkrade ligt, betalen ondernemers in Kerkrade over 2020 geen precario- en reclamebelasting. Op dinsdag 5 januari heeft het college groen licht gegeven en op woensdag 27 januari aanstaande neemt de gemeenteraad hierover een besluit.

Auteur
Gemeente Kerkrade
Fotograaf
Pixabay

Museumplein organiseert online duurzaamheidsevent

Museumplein organiseert online duurzaamheidsevent

Als partner van het Interreg-project Wanderful.stream organiseert Stichting Museumplein Limburg in Kerkrade op 16 december 2020 van 10.00 tot 12.30 uur een online event voor het mkb en de creatieve sector. Door succesvolle circulaire ondernemers een podium te bieden, beoogt ze meer mkb’ers te overtuigen tot het verduurzamen van hun reststromen. Naast het overdragen van kennis en ervaring wordt in co-creatie sessies nagedacht over oplossingen van vraagstukken.

Auteur
Museumplein Limburg
Fotograaf
Pixabay

Investering LIOF voor Kerkraads producent van groene jeans

Grivec Bros

Regionale ontwikkelingsmaatschappij LIOF investeert in Kerkraadse scale-up Grivec Bros B.V. om hun internationale groeiambities een boost te geven. Grivec Bros heeft jeans een cultstatus weten te geven door een uniek concept neer te zetten. Hun denim-collectie is handgemaakt in eigen atelier met duurzame materialen en machines. Het merk heeft zich in Nederland bewezen en LIOF investeert nu in hun internationale groeiplannen. 

Auteur
LIOF
Fotograaf
Grivec Bros