Hoensbroek

Tachtig voedselpakketten dankzij donatie Rotary Club

Voedselpakketten

Rotaryclub Hoensbroeck overhandigde een cheque van €2000,- aan de Stichting Pausfranciscusgroep Hoensbroek, waarmee rond Kerstmis tachtig voedselpakketten in Hoensbroek werden uitgedeeld. In 2019 werd de Stichting Pausfranciscusgroep Hoensbroek in het leven geroepen, met als doel om minderbedeelde mensen in Hoensbroek te kunnen helpen.

Auteur
Rotaryclub Hoensbroek
Fotograaf
Rotaryclub Hoensbroek

Burgemeester Heerlen spreekt hoop uit in nieuwjaarsrede

Burgemeester Roel Wever

Burgemeester Roel Wever (Heerlen): "Op de drempel van 2021 omarm ik u met woorden. Wil ik u de warmte laten voelen, die ik zelf afgelopen jaar heb ervaren. In mijn persoonlijke situatie en ook in onze stad. Het was een bizar jaar. Het coronavirus gooide onze levens overhoop. Het bracht onrust, verlies en verdriet. Maar het was ook een jaar waarin duidelijk werd dat we elkaar nodig hebben. Waarin we zagen wat écht belangrijk is in ons leven.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Gemeente Heerlen

CCH Gebrook verlengt inschrijving digitale optocht

Carnavalsmasker

Leef Vastelaovesvrung, ten eerste de allerbeste wensen voor 2021! Hopelijk zijn en blijven jullie allemaal gezond! Jij loopt toch ook mee in de digitale optocht? De inschrijving is vanwege de huidige coronamaatregelen verlengd tot 24-01-2021!

Auteur
CCH Gebrook
Fotograaf
Pixabay

Weinig incidenten tijdens rustige jaarwisseling

Vuurwerk

Omdat de ziekenhuizen vol lagen in verband met corona had de Nederlandse regering 
het gebruikelijke vuurwerk van oud op nieuw verboden. Desondanks werd er plaatselijk nog flink geknald. In Klimmen viel dat erg mee, maar je zag en hoorde met name in Hoensbroek dat niet iedereen zich aan het verbod hield. Over de hele linie bleek de jaarwisseling in Nederland vrij rustig verlopen te zijn.

Auteur
Hary van Aken
Fotograaf
Hary van Aken

Kinderfilmmaker (95) negeert mening volwassenen

Kaft Autobiografie

Zaterdag 12 en zondag 13 december staat de Limburgse cineast en pionier van de kinderfilm Henk van der Linden centraal in een gevarieerd programma dat wordt aangeboden door regionale omroep L1, CineSud en Filmhuis De Spiegel. Zowel in het Royal Theater Heerlen als op de regionale omroep (radio en tv) wordt ruim aandacht besteed aan de inmiddels 95-jarige cineast.

Auteur
Redactie

Rotaryclub doneert €2000 voor voedselpakketten

Rotaryclub Hoensbroek

Onlangs overhandigde de Rotaryclub Hoensbroeck een cheque van  €2000,- aan de Stichting Pausfranciscusgroep Hoensbroek, zodat er rond Kerstmis tachtig voedselpakketten in Hoensbroek kunnen worden uitgedeeld.

Auteur
Rotaryclub Hoensbroek
Fotograaf
Rotaryclub Hoensbroek

Heerlense cultuursector ontvangt 1,9 miljoen euro extra

Het gordijn van een theater

De Heerlense cultuursector ontvangt 1,9 miljoen euro aan aanvullende steun. Deze extra middelen worden ingezet om de culturele infrastructuur in stand te houden. Makers en culturele instellingen worden ook in 2021 gesteund. Door vernieuwende initiatieven te stimuleren. Om culturele organisaties of initiatieven beter zichtbaar of toekomstbestendiger te maken. En om vooruitstrevende samenwerkingen tussen culturele instellingen en/of verenigingen mogelijk te maken.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Lokale clubs scoren forse opbrengst in Grote Clubactie

Onthulling opbrengst Grote Clubactie

Ruim 300.000 verkopers zetten zich de afgelopen maanden in om loten te verkopen tijdens de Grote Clubactie. In Brunssum lukte het verenigingen om in totaal € 21.222 op te halen. In gemeentes Heerlen en Voerendaal werd respectievelijk €21.591 en €3.087 opgehaald. Landelijk deden zo’n 5.300 verenigingen mee met de Grote Clubactie. Samen haalden zij dik 9,5 miljoen euro op door meer dan 3 miljoen loten te verkopen. De deelnemende clubs verbreken hiermee alle records.

Auteur
Grote Clubactie
Fotograaf
Grote Clubactie