Hoensbroek

Heerlen trots op betrokkenheid burgers bij invullen lege plekken

Boom

Samen zorgen voor je omgeving, dat is de kern van de Gebrookerbosmethode. Bewoners kregen via deze Gebrookerbosmethode zelf de mogelijkheid om een nieuwe invulling te geven aan open, lege plekken in Heerlen Noord. Kenniscentrum Neimed onderzocht de effectiviteit van deze methode in Heerlen-Noord en toont aan dat inwoners gezamenlijk succesvol hun leefomgeving, op eigen initiatief kunnen verbeteren.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Brandweer redt moeder en zoon van dak brandend huis

brand

Een moeder en een zoon moesten vrijdagochtend 6.00 uur door de brandweer van het dak worden gered omdat hun woning aan het Bergplein in Hoensbroek in brand stond. Het duurde een uur voordat de brand onder controle was. De oorzaak is onbekend.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Fred Daamen fractievoorzitter van Partij Hoensbroeks Belang

Bestuur Partij Hoensbroeks Belang

Jan Horssels draagt met directe ingang het fractievoorzitterschap van Partij Hoensbroeks Belang (PHB) in de Heerlense gemeenteraad over aan zijn partijgenoot Fred Daamen. De voorzitterswissel is onderdeel van het stappenplan dat de partij richting de toekomst heeft. Horssels zal wel als raadslid aanblijven. „Maar het is voor mij nu tijd om een stapje terug te doen en het fractievoorzitterschap over te dragen.”

Auteur
Partij Hoensbroeks Belang
Fotograaf
Partij Hoensbroeks Belang

Raad van Toezicht Adelante verwelkomt J.B.A. van Mourik

Jan van Mourik

Met ingang van 1 mei 2021 versterkt de heer Dr. J.B.A. van Mourik (64 jaar) de Raad van Toezicht van Adelante. De heer van Mourik is vanaf 1991 werkzaam als orthopedisch chirurg in het Máxima Medisch Centrum (Veldhoven) waar hij ook de functie van decaan vervult. Hij heeft naast zijn werk als orthopedisch chirurg altijd veel management- en bestuursfuncties bekleed. Zo is hij momenteel voorzitter beoordelingscommissie STZ Topklinische Zorgfuncties (Topklinische Ziekenhuizen).

Auteur
Adelante
Fotograaf
Adelante

Heerlense Dierenweide tevreden met donatie 5.500 euro

Dieren kinderboerderij

In de tweede helft van maart ontvingen de vrijwilligers van Dierenweide Lotbroek positieve berichten van de fondsen 'Frisse Wind' uit Heerlen en van het IBA-fonds 'Bewoners Maken Parkstad'. De totale bijdrage was 5.500,- Dit geld zal besteed worden aan het opknappen van de Dierenverblijven, het repareren en verlengen van de omheining en het onderhoud van de natuurlijke omgeving van de dieren.

Auteur
Dierenweide Lotbroek
Fotograaf
Pixabay

Sportfondsen nieuwe exploitant van zwembad Hoensbroek

Zwembad

De exploitatie van zwembad Hoensbroek en het nog te bouwen zwembad in Heerlen-Centrum komt in handen van de Sportfondsen Groep. De openbare aanbesteding, waar drie partijen op inschreven, is daarmee afgerond. De overeenkomst heeft een looptijd van 11 jaar. “Als gemeente stimuleren wij sport en bewegen ten behoeve van een goede gezondheid van onze inwoners. Goede zwemvoorzieningen, dichtbij huis zijn daarom belangrijk.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Verdwenen mijnverleden uit Voerendaal en Hoensbroek

Zicht vanaf Termaar op de Staatsmijn Emma in Hoensbroek. Deze foto is rond 1970 gemaakt door Frans Hellenbrand.

Veel oudere lezers herinneren zich nog goed ons mijnverleden (de Koel). Omdat Klimmen, Termaar en Ubachsberg op een heuvel gelegen zijn, kon je tot een halve eeuw geleden de kolenmijnen van Heerlen en Hoensbroek goed zien. Velen betreuren het dat bijna alles opgeruimd is. Er vloeide menige traan toen de Lange Jan in 1976 omver geblazen werd. Deze schoorsteen van 135 m. hoog bepaalde met zijn zus de Lange Lies het gezicht van Heerlen.

Auteur
Hary van Aken
Fotograaf
Frans Hellenbrand