Heerlen

Voorleesontbijt bij Peuteropvang Heerlen

Voorleesontbijt burg. Roel Wever

Bij peuteropvang Heerlen (POVH) is het weer tijd voor een ontbijt en een mooi verhaal. Van 25 januari tot en met 4 februari vinden De Nationale Voorleesdagen 2023 plaats. Die Voorleesdagen starten op 25 januari met het Voorleesontbijt. De peuters van POVH doen daar weer heel graag aan mee. Dit jaar is er zelfs een extra feestje, want bij de locaties Pinokkio en Pino wordt een PRET LETTER minibiebje onthuld. Burgemeester Roel Wever leest voor en opent het minibiebje bij Pinokkio.

Afronding Cityboost Heerlen in juni 2023

Dierenpark Nieuw Lotbroek

Drie jaar na de oprichting van de Stichting Samen Heerlen komt het einde van de Cityboost Heerlen in zicht. In januari 2020 werd de Stichting Samen Heerlen opgericht, nadat een groep van 60 inwoners en bij Heerlen betrokken instanties samen een plan schreven dat beloond werd met een ruimhartige donatie van 1 miljoen euro door VSBfonds: de zogenaamde Cityboost Heerlen.

Fotograaf
Carole Meijers Fotografie

Een nieuw thuis voor stevige muziek in Parkstad

Poster Hard in Heerlen

In 2023 start poppodium Nieuwe Nor met een nieuw concept 'Hard in Heerlen’. Onder deze noemer gaat het stevige live muziek programmeren. Binnen dit concept worden er veelbelovende talenten maar ook gevestigde grote acts geboekt. Poppodium Nieuwe Nor werkt hiervoor promotioneel samen met Headbangers Parade en The Rock Online.

Fotograaf
Nieuwe Nor

Vrienden van Heerlen Schoon in het zonnetje gezet

Marco Peters met vrijwilligers

Wethouder Marco Peters (Beheer en Onderhoud) heeft het jaarlijkse bedankje voor de Vrienden van Heerlen Schoon uitgereikt aan een aantal vrijwilligers van dit initiatief. Ook alle andere vrijwilligers ontvangen het presentje voor hun inzet het afgelopen jaar.

Fotograaf
Gemeente Heerlen

Dansen in de stad, van Rock 'n Roll tot de Polka

Voetjes van de vloer

Buiten (leren) dansen? Dat kan nu op het pleintje bij de Morenhoek in Heerlen-Centrum. In het kader van 'De Stad als Speeltuin' is daar een interactieve installatie geplaatst die voorbijgangers verleidt tot dansen. Je kiest een van de vijf muziekstijlen, drukt op de knop en de muziek gaat spelen. Volg de voetstapjes op de vloer en je gaat vanzelf dansen. Van Rock ‘n Roll tot de Polka.

Fotograaf
Luc Lodder

Brits sportartikelenbedrijf kiest voor Heerlen

Tekening distributiecentrum

Combinatie JD Sports en GXO Logistics, vestigt haar distributiecentrum voor Europa op industrieterrein De Beitel in Heerlen. GXO Logistics, een van 's werelds grootste logistieke bedrijven, gaat voor JD Sports, een van de grootste retailers in sports, fashion en buiten sport artikelen, de logistieke afhandeling voor heel Europa verzorgen. De vestiging in Heerlen biedt vanaf begin 2024 werk aan ruim 1500 mensen.

Fotograaf
Gemeente Heerlen

Jacques Vriens leest voor in het Nederlands Mijnmuseum

Portret Jacques Vriens

Op zaterdag 8 oktober komt de gevierde kinderboekenschrijver Jacques Vriens in het Nederlands Mijnmuseum voorlezen uit zijn boek Tien Torens Diep. In het kader van de Maand van de Geschiedenis zijn er extra activiteiten in het museum, waaronder deze activiteit voor kinderen vanaf 9 jaar, (groot)ouders en andere geïnteresseerden.

Fotograaf
Rufus Hegeman