Heerlen

Tentoonstelling Landscape Works bij SCHUNCK Heerlen

Hans van Horssen

Op 26 mei opent SCHUNCK in Heerlen Landscape Works with Piet Oudolf and LOLA: In Search of Sharawadgi. Deze tentoonstelling over tuin- en landschapsarchitectuur laat werk zien van gerenommeerd tuinarchitect en plantenkweker Piet Oudolf en architectenbureau LOLA Landscape Architects. Aan de hand van uitvergrotingen van originele tekeningen, maquettes en (film)beeld laat de tentoonstelling een niet eerder vertoond perspectief zien op tuin- en landschapsarchitectuur.

Auteur
SCHUNCK
Fotograaf
Hans van Horssen

Heerlenaren doorbreken het taboe op eenzaamheid

Eenzaamheid Gemeente Heerlen

Vanaf vandaag delen moedige Heerlenaren hun persoonlijke ervaring met eenzaamheid. Het verhaal van Max & Ria is het eerste in deze video- en verhalenreeks. Als echtpaar zijn ze niet eenzaam, maar zij weten hoe het is om je alleen te voelen.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Mackintosh Branding

Gemeente Heerlen werkt aan toegankelijkheid van informatie

Letters

Een paspoort, id-kaart of rijbewijs aanvragen. Een verhuizing doorgeven. Je trouwdag regelen. Of een uittreksel uit de basisregistratie opvragen. Bijna elke inwoner van Heerlen krijgt er mee te maken. Niet verwonderlijk dus dat deze onderwerpen tot de meest gelezen pagina’s behoren op heerlen.nl.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Actieplan voor verbetering Jeugdhulp opgesteld

Jongeren

Om handen en voeten te geven aan de doorontwikkeling van de jeugdhulp, is er een actieplan opgesteld, het zogenaamde regionale transformatieplan jeugd 2023. Dit plan is gericht op het verbeteren van de Jeugdhulp in Zuid-Limburg en geeft uitvoering aan het Beleidskader Jeugdhulp Zuid-Limburg 2019-2022. Tijdens een bestuurlijk overleg heeft een ruime meerderheid voor het plan gestemd.

Auteur
Gemeente Maastricht
Fotograaf
Pixabay

Heerlense Dierenweide tevreden met donatie 5.500 euro

Dieren kinderboerderij

In de tweede helft van maart ontvingen de vrijwilligers van Dierenweide Lotbroek positieve berichten van de fondsen 'Frisse Wind' uit Heerlen en van het IBA-fonds 'Bewoners Maken Parkstad'. De totale bijdrage was 5.500,- Dit geld zal besteed worden aan het opknappen van de Dierenverblijven, het repareren en verlengen van de omheining en het onderhoud van de natuurlijke omgeving van de dieren.

Auteur
Dierenweide Lotbroek
Fotograaf
Pixabay

Termijn van Heerlense stadsdichters verlengd

Gedicht

Stadsdichter Jan Widdershoven (1972) en jeugdstadsdichter Anoek Hilt (2003) blijven ook na de huidige termijn, die in 2021 zou aflopen, stadsdichters van Heerlen. Door de coronamaatregelen zijn veel activiteiten afgelast of uitgesteld en zijn niet alle facetten van het stadsdichterschap volledig tot hun recht gekomen. Gemeente Heerlen heeft daarom in overleg met de stadsdichters besloten om de termijn te verlengen tot en met januari 2022.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Ontdek lammetjes op de heide met speciale speurtocht

Lammetje

Helaas kunnen we, door de maatregelen rondom het coronavirus, dit jaar geen Lammetjes Dag vieren op de Brunssummerheide zoals we dat gewend zijn. Om deze bijzondere en vrolijke gebeurtenis in het voorjaar niet zomaar voorbij te laten gaan, zijn we op zoek gegaan naar een mooi alternatief. Je kunt tot het eind van deze maand gratis een speciale lammetjes-speurtocht downloaden, die je op elk gewenst moment met je kinderen kunt gaan lopen.

Auteur
Natuurmonumenten
Fotograaf
Natuurmonumenten

Sportfondsen nieuwe exploitant van zwembad Hoensbroek

Zwembad

De exploitatie van zwembad Hoensbroek en het nog te bouwen zwembad in Heerlen-Centrum komt in handen van de Sportfondsen Groep. De openbare aanbesteding, waar drie partijen op inschreven, is daarmee afgerond. De overeenkomst heeft een looptijd van 11 jaar. “Als gemeente stimuleren wij sport en bewegen ten behoeve van een goede gezondheid van onze inwoners. Goede zwemvoorzieningen, dichtbij huis zijn daarom belangrijk.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Heerlen plant de eerste bomen van groot 1000-bomenplan

Boom

Bij basisschool De Mheyster bij het Aldenhofpark worden de eerste 8 bomen geplant van het 1000 bomenplan. Heerlen heeft meerdere plannen om de stad groener te maken. Specifiek voor de bomen van het 1000 bomenplan is dat het 'klimaatbomen' zijn. Ze moeten de hittestress van het veranderend klimaat tegengaan door schaduw en verdamping. Ze dragen ook bij aan voorkomen van wateroverlast bij forse buien. Ze moeten de omgeving prettiger maken en daarmee bijdragen aan de gezondheid van mensen.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay