Heerlen

Gratis toegankelijk hiphop muziekprogramma in Heerlen

Optreden IBE 2019

Op 13 augustus 2022 keert het gratis toegankelijke hiphop-podium Capital Stage terug op de Bongerd in Heerlen. Na twee jaar noodgedwongen afwezigheid slaan poppodium Nieuwe Nor en The Notorious IBE de handen voor de vierde keer ineen om een brug te slaan tussen internationale IBE bezoekers en lokale hiphop-fans.

Fotograaf
Jordy Knubben | KNBBN Photos

Heerlen betaalt extra energietoeslag in oktober uit

Stopcontact met geldbiljet

Onlangs heeft de Regering de eenmalige energietoeslag verhoogd van € 800 naar € 1.300. Inwoners die de toeslag van € 800 al hebben ontvangen, krijgen automatisch ook de extra toeslag van € 500 uitbetaald. Daar hoeft geen nieuwe aanvraag voor te worden ingediend.

Fotograaf
Pixabay

Nederlands Mijnmuseum genomineerd voor designprijs

Verdieping 'Zwart'

De nieuwe locatie van het Nederlands Mijnmuseum in de binnenstad van Heerlen is genomineerd voor een van de meest prestigieuze design awards ter wereld: de SBID International Design Awards 2022. De nominatie is binnengehaald in de categorie Public Space, dankzij het ontwerp van tentoonstellingsmaker Tinker imagineers. Een jury bepaalt, maar publieksstemmen tellen voor 30% mee. Het museum roept op om massaal te stemmen.

Fotograaf
Nederlands Mijnmuseum

Culturele hotspot 'Klein.Berlijn' keert terug naar Schelmenhofje

Klein.Berlijn 2017

Klein.Berlijn, de verrassende pop-up culturele hotspot van Heerlen, keert deze zomer terug op het Schelmenhofje. Tijdens The Notorious IBE en Cultura Nova zal het pleintje tegenover de vernieuwde Nieuwe Nor bruisen van gratis activiteiten, zoals muziekoptredens, poëzie, dans en workshops die aansluiten op de beide festivals.

Fotograaf
Heerlen Mijn Stad

SCHUNCK zoekt de Beste Artiest van Heerlen 2022

Vorige winnaar

Muzikanten, zangers of dansers kunnen zich individueel of in groepsverband opgeven voor de Beste Artiest van Heerlen 2022.

Op zaterdag 17 september 2022 maakt een vakjury de winnaar bekend van de talentenjacht 'Beste Artiest van Heerlen 2022'. SCHUNCK reikt deze prijs voor de tweede keer uit. Iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd, specialiteit of samenstelling. Aanmelden kan tot en met 13 september 2022.

Fotograaf
SCHUNCK

KFC opent tweede restaurant in Heerlen

Opening KFC Heerlerbaan

Vanaf 12 juli is Heerlen een horecagelegenheid rijker: de KFC op de Heerlerbaan 240. Er is een restaurant, terras, Drive-Thru en mogelijkheid tot bezorging. De nieuwe vestiging in de Limburgse stad biedt werkgelegenheid aan ongeveer veertig mensen. Het is de tweede KFC-vestiging in Heerlen. Daarnaast heeft de franchisepartner, RS Chicken Group, nog vestigingen in Roermond, Sittard-Geleen, Venlo, Sevenum, Maastricht en Nederweert.

Fotograaf
KFC Nederland

Edelweiss te gast bij André Rieu op het Vrijthof

Generale repetitie Edelweiss Rieu

Na het laatste concert van Andre Rieu en het Johan Strauss Orkest in 2019 in Maastricht, is de maestro weer terug in zijn thuisstad. Het Vrijthof, het mooiste plein van Nederland, is weer omgetoverd in een groot openluchttheater. Jachthoorn- en Trompetterkorps Edelweiss uit Heerlen is een van de speciale gasten tijdens alle concerten die Rieu de komende weken in hartje Maastricht geeft.

Fotograaf
Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss

Appartementen op plaats oude politiebureau Heerlen

Impressie Appartementencomplex

Aan de Burgemeester Gijzelslaan, op de plaats waar jarenlang het politiebureau heeft gestaan, komt een complex met 24 appartementen voor de verhuur in het middensegment. Deze woningen passen niet in het geldende bestemmingsplan. Daarom heeft het college van B&W vandaag ingestemd met de wijziging die hiervoor nodig is.

Fotograaf
Gemeente Heerlen

SCHUNCK organiseert Straatkrijtfestival in Heerlen

Straatkrijtfestival

Op 13, 15 en 16 juli viert SCHUNCK het straatkrijtfestival, in respectievelijk Hoensbroek, Heerlen-centrum en Heerlerheide. De culturele instelling daagt jongeren uit om hun krijttalent te showen, met de vele krijttekeningen van Keith Haring als inspiratiebron. Tijdens de editie in Heerlerheide vindt er ook een krijtwedstrijd plaats.

Fotograaf
Jonathan Widdershoven

Heerlense stadsreus op bezoek in Bergen op Zoom

Stadsreus Lucius

Reuzen blijven tot de verbeelding spreken. Dat bleek enkele weken geleden weer in Bergen op Zoom, waar een veertigtal reuzen uit binnen en buitenland bij elkaar kwamen. Er kwamen veel mensen op af. Ook Stadsreus Lucius uit Heerlen was erbij.

Fotograaf
Paul Geelen