Heerlen

Routekaart Heerlen-Noord focust op meer perspectief voor jeugd

Logo Heerlen

Over 25 jaar moet het niet meer uitmaken of iemand in Heerlen-Noord, Heerlen-Zuid of in een ander gemiddeld stadsdeel in Nederland wordt geboren. Om dat te bereiken heeft de Alliantie Heerlen-Noord een routekaart opgesteld. Deze beschrijft hoe de ambities voor Heerlen-Noord gerealiseerd kunnen worden via een aanpak op de thema’s leren, werken, gezondheid, wonen en veiligheid.

Toon Hermans Huis Parkstad lanceert campagne tegen kanker

Portret Movember

In november lanceert Toon Hermans Huis Parkstad haar nieuwe campagne 'Kanker is niet SNOR.' De naam van de campagne is een knipoog naar de internationale organisatie 'Movember' die door het laten staan van een snor in de maand november aandacht vraagt voor de algehele gezondheid van de man met in het bijzonder mentale gezondheid, teelbalkanker en prostaatkanker.

Fotograaf
Michèl Kosmann

Gemeente Heerlen opent nieuwe publiekshal

Logo gemeente Heerlen

De publiekshal in het nieuwe stadskantoor in Heerlen wordt op maandag 18 oktober officieel in gebruik genomen. Het voltallige college van B&W is daarbij aanwezig. De opening van de publiekshal is de eerste mijlpaal in de oplevering van het nieuwe stadskantoor en de renovatie van het monumentale raadhuis.

Collaborateurs zaten opgesloten in bewaringskamp Eikenderveld

Esschenderweg (Parallelweg

In 2022 bestaat de Heerlense wijk Eikenderveld, een wijk vooral gebouwd voor NS-personeel, 100 jaar, en dat wil de wijk graag vieren, lezen wij op de website van de Bewonersraad Eikenderveld. Eikenderveld kent een rijke historie. Wat veel mensen uit Eikenderveld en omgeving echter niet weten is dat er in deze wijk een bewaringskamp voor NSB'ers en andere collaborateurs was gevestigd.

Fotograaf
Collectie M. Krutzen

Gemeente Heerlen lanceert 't Heerlens Heitje

Heerlens Heitje

In de app van ’t Heerlens Heitje zijn vanaf maandag 4 oktober klussen verspreid over alle wijken in Heerlen te vinden. Iedereen die het leuk vindt om zijn of haar eigen buurt mooier te maken, kan nu meedoen. Met de digitale heitjes die daarmee verdiend worden, koopt de klusser bijvoorbeeld een lunch, boek of spel bij de aangesloten lokale ondernemers.

Fotograaf
Gemeente Heerlen

New Orleans Revival Stompers geven concert in Heerlen

De New Orleans Revival Stompers is een N.O. Jazzband, opgericht in 1995, die de traditionele jazz uitdraagt uit de Revivalperiode van de jazzmuziek in New Orleans gedurende de jaren ’40, ’50 en ’60.

Het repertoire bestaat uit een verzameling van traditionals, popsongs, hymns, spirituals, marches, blues, alsmede boogie-woogie en van langzame ballads tot Zuid-Amerikaans ritme. Steeds staat de emotie, ritme en melodie in de muziek voorop, welke zo kenmerkend is voor de New Orleans jazz.

Mini-symposium 'Nazorg bij Borstkanker' Toon Hermans Huis

Toon Hermans Huis Parkstad besteedt dit jaar aandacht aan Borstkankermaand oktober met een mini symposium 'Nazorg bij Borstkanker'.

Donderdag 14 oktober vindt dit eendaagse symposium ‘Nazorg bij Borstkanker’ plaats in Cultuurhuis Heerlen van 13.00 tot 17.00 uur. Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met Meander groep Zuid Limburg en Borstkankervereniging Nederland.

Heerlen organiseert activiteiten tijdens Week tegen Eenzaamheid

Eenzaamheid

Van 30 september tot en met 7 oktober is het de Week tegen Eenzaa­­­­mheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Ook in Heerlen zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Fotograaf
Pixabay