Brunssum

Aldi-filialen Brunssum en Voerendaal tijdelijk gesloten

Interieur vernieuwde ALDI

ALDI doet een aanscherping van de ANIKo (ALDI Nord Instore Konzept) formule. De discounter komt met duidelijke ACTIE-communicatie in de winkels, waarmee acties uit de folder in de filialen direct herkenbaar zijn. Daarnaast wordt de winkel door een aangepaste warenindeling en een nieuwe opstelling van de schappen overzichtelijker. Producten

Auteur
Aldi Nord
Fotograaf
Aldi Nord

Koninklijke Onderscheiding voor acht Brunssummers

Wilma van der Rijt, burgemeester van Brunssum

Op maandag 26 april 2021 ontvingen acht inwoners van Brunssum een koninklijke onderscheiding, bij gelegenheid van Koningsdag 2021. Zeven gedecoreerden werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, één inwoner werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De volgende personen (in alfabetische volgorde) werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Auteur
Gemeente Brunssum
Fotograaf
Gemeente Brunssum

Live bands, terugblikken en meer tijdens Bevrijdingsfestival

Op 5 mei vieren we normaal gesproken in Brunssum samen onze vrijheid op het Lindeplein tijdens Bevrijdingsfestival Brunssum. Met food, drinks, kids corner, bevrijdingsmarkt en live muziek. Nu zitten we echter samen in een situatie waarin we ons steeds bewuster worden van hoe vanzelfsprekend we onze vrijheid vonden... Kortom bijzondere tijden die we het liefste heel snel achter ons willen laten. Juist in deze tijden vindt de organisatie ‘Vereniging herdenken & vieren Brunssum’ het belangrijk stil te staan bij ‘vrijheid’.
 

Bevrijdingsfestival Brunssum staat online stil bij vrijheid

Bevrijdingsfestival Brunssum

Op 5 mei vieren we normaal gesproken in Brunssum samen onze vrijheid op het Lindeplein tijdens Bevrijdingsfestival Brunssum. Met food, drinks, kids corner, bevrijdingsmarkt en live muziek. Nu zitten we echter samen in een situatie waarin we ons steeds bewuster worden van hoe vanzelfsprekend we onze vrijheid vonden... Kortom bijzondere tijden die we het liefste heel snel achter ons willen laten.

Auteur
Bevrijdingsfestival Brunssum
Fotograaf
Bevrijdingsfestival Brunssum

Vierde editie Brunsham Magazine ligt voor u klaar

Brunsham 4

De Brunssumse heemkundevereniging “MijnBrunssum” heeft, net zo als alle andere verenigingen, het zwaar te verduren in deze coronatijd. Activiteiten kunnen niet ontplooid worden en het contact met leden en publiek is moeilijk in stand te houden. Toch hebben wij van MijnBrunssum niet stil gezeten. Op de achtergrond zijn wel degelijk klussen uitgevoerd. Een van die klussen is de samenstelling van Brunssum Magazine editie 4!

Auteur
MijnBrunssum
Fotograaf
MijnBrunssum

Gemeente Brunssum geeft gratis cursussen over politiek

Krant

Hoe werkt de gemeente en de besluitvorming in de gemeente? Wat doet een gemeenteraad? Ik wil graag meer weten over de politiek? Bent u nieuwsgierig naar de antwoorden op deze vragen? De gemeente Brunssum organiseert een gratis cursus voor álle inwoners die zich interesseren voor de lokale politiek. Vanwege grote belangstelling worden nu twee extra cursussen georganiseerd.

Auteur
Gemeente Brunssum
Fotograaf
Pixabay

Overkapping Openluchttheater Brunssum beschermt bezoekers

Overkapping

De overkapping van het Openluchttheater Brunssum (OLT) is klaar. Naar verwachting vindt de eerste kindervoorstelling eind mei plaats. In het vernieuwde openluchttheater zijn publiek en artiesten (en hun apparatuur) voortaan door het nieuwe dak, een 'blad' van staal en doek, beschermd tegen de weerselementen.

Auteur
Gemeente Brunssum
Fotograaf
Gemeente Brunssum

Versier je huis met Koningsdag en maak kans op prijs

Nederlandse vlag

Hallo lieve kids en ouders. Dit jaar is Koningsdag nog steeds anders dan normaal, 
maar daardoor niet minder leuk. Kan je niet naar het feestje komen, dan komt het feestje naar jou toe. Woon je op de Langeberg in Brunssum? Versier dan op Koningsdag dinsdag 27 april 2021 jullie huis/raam/tuin zo mooi en feestelijk mogelijk…

Auteur
Oranje Comité Langeberg
Fotograaf
Pixabay

Ontdek lammetjes op de heide met speciale speurtocht

Lammetje

Helaas kunnen we, door de maatregelen rondom het coronavirus, dit jaar geen Lammetjes Dag vieren op de Brunssummerheide zoals we dat gewend zijn. Om deze bijzondere en vrolijke gebeurtenis in het voorjaar niet zomaar voorbij te laten gaan, zijn we op zoek gegaan naar een mooi alternatief. Je kunt tot het eind van deze maand gratis een speciale lammetjes-speurtocht downloaden, die je op elk gewenst moment met je kinderen kunt gaan lopen.

Auteur
Natuurmonumenten
Fotograaf
Natuurmonumenten

Brunssumse actie voor mini-bibliotheken blijkt groot succes

Boekenstapel

De actie van de gemeente Brunssum om het aantal minibibliotheken te vergroten, is een groot succes. In de afgelopen weken kwamen meer dan 50 aanvragen binnen voor een gratis minibibliotheek. Als deze straks allemaal zijn geplaatst, behoort Brunssum tot de Nederlandse gemeenten met de grootste dichtheid aan minibibliotheken.

Auteur
Gemeente Brunssum
Fotograaf
Pixabay