Brunssum

Nieuw project helpt Brunssumse verenigingen aan jonge leden

Sporten kinderen Pixabay

De gemeente Brunssum biedt met een nieuw project verenigingen een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden. Het project Sjors Sportief en Sjors Creatief laat kinderen kennis maken met het aanbod van Brunssumse sport- en culturele verenigingen. Verenigingen kunnen zich nu aanmelden voor deelname aan dit project.

Fotograaf
Pixabay

BCD Brunssum ziet dit jaar af van deelname aan verkiezingen

Logo BCD Brunssum

De BCD is een constructieve lokale politieke partij die sinds 1990 actief is in de Brunssumse politiek. Toch heeft de partij moeten constateren dat het deze keer moeilijk is om Brunssummers te interesseren voor de lokale politiek en dan met name voor de BCD. Dit terwijl de kern van de huidige fractie en schaduwfractie intussen bestaat uit ''oudere'' Brunssummers. Allen bewogen mensen die het tijd vinden om het stokje over te dragen.

Jeugdorkest Stad Brunssum start eind januari met blokfluitlessen

Blokfluit

Jeugdorkest Stad Brunssum begint eind Januari 2022 weer met nieuwe blokfluitlessen die voor de eerste 2 maanden gratis les krijgen .

Ook kinderen die al een instrument bespelen zijn van harte welkom

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen zo muzikaal worden voorbereid op een later te bespelen blaas-of slagwerkinstrument.

Fotograaf
Pixabay

BSV Limburgia verlengt met Jan van Dijk & Regillio Vrede

Jan van Dijk

Het bestuur van BSV Limburgia uit Brunssum heeft overeenstemming bereikt met hoofdtrainer Jan van Dijk over het openbreken van zijn contract. De onlangs 65-jaar geworden trainer zal de overeenkomst welke liep tot en met het seizoen 2022-2023 verlengen met 2 seizoenen. Zodoende zal Jan van Dijk tot en met seizoen 2024-2025 trainer zijn van de vereniging.

Fotograaf
BSV Limburgia

Engel en kameel gestolen uit kerststal Clemensdomein

Kerststal

"Vrede op aarde aan de mensen van goede wil! Dat zongen de engelen in de kerstnacht, maar helaas is onze boodschapper, de engel bij de kerststal, deze dagen verdwenen". Dat meldt de Facebookpagina van het Clemensdomein uit Brunssum.

"Natuurlijk hopen we dat deze engel even is gevlogen en dat de persoon, die deze per ongeluk heeft meegenomen, een engelbewaarder heeft en hem terughangt bij de kerststal naast de Lourdesgrot.

Fotograaf
Pixabay

Enquête: Wat vind je van Brunssum-Noord?

Enquete

De gemeente Brunssum verspreidt deze week een enquête onder de inwoners van Brunssum-Noord. Via een vragenlijst kunnen inwoners aangeven hoe ze wonen en leven in hun wijk ervaren, en wat eventueel beter kan. Deelnemen aan de enquête kan tot 15 januari 2022. De gemeente wil de resultaten van de enquête gebruiken voor het Noorderhuis.

Fotograaf
Pixabay

Brunssum neemt deel aan ANWB Kinderfietsenplan

Fiets

Vanaf 2022 neemt de gemeente Brunssum deel aan het ANWB Kinderfietsenplan. Betere Buren gaat gedoneerde (kinder)fietsen opknappen die vervolgens geschonken worden aan schoolgaande kinderen van minima. Zo kan elk kind veilig naar school.

Fotograaf
Pixabay