Brunssum

Alle kinderen welkom bij Poolse dansgroep Podlasie

Podlasie

Podlasie bestaat dit jaar 45 jaar. Door de coronapandemie is het moeilijk om activiteiten te plannen om dit groot te vieren. De repetities bij de volwassen groepen, de dansgroep en het koor kunnen helaas nog geen doorgang vinden. Gelukkig zijn we wel alweer een maand met de kindergroep aan het dansen.

Auteur
Podlasie
Fotograaf
Podlasie

Oprichter Stichting War Cemetery postuum onderscheiden

Oorlogsgraf

De gemeente Brunssum heeft de gemeentelijke Erepenning verleend aan Ruud Scholten. De heer Scholten krijgt de onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor de Stichting War Cemetery Brunssum. Ruud Scholten overleed op 15 april 2021. Het college van B&W van Brunssum heeft besloten hem de Erepenning toe te kennen als postuum eerbetoon bij zijn overlijden.

Auteur
Gemeente Brunssum
Fotograaf
Pixabay

Gezocht: vrijwilligers voor Bibliotheek Brunssum

Bibliotheek Brunssum

De Bibliotheek Brunssum heeft een vacature Vrijwilliger Gastvrouw/heer. Werken in de bibliotheek betekent werken in een organisatie waarin kennis, literatuur en cultuur centraal staan. Bibliotheek Brunssum draagt bij aan de ontwikkeling van mensen door hen te ondersteunen in hun zoektocht naar informatie, niet alleen in boeken en tijdschriften, maar ook op internet. 

Auteur
Bibliotheek Brunssum
Fotograaf
Bibliotheek Brunssum

Wat is het verschil tussen harde en zachte contactlens?

Pieter Watervoort Optiek

Hygiëne speelt een nóg grotere rol in ons leven. Handen wassen doen we inmiddels heel vaak op een dag. Maar hoe zit dat met uw contactlenzen? Naast dat u uw lenzen in contactlensvloeistof bewaart, maakt u hier ook uw lenzen mee schoon. De juiste vloeistof vinden kan wellicht een lastig klusje zijn, daarom vertel ik u graag welke u het beste kunt gebruiken voor uw lenzen.

Auteur
Pieter Watervoort Optiek
Fotograaf
Pieter Watervoort Optiek

Specialist terrasoverkapping Risa Service viert jubileum

Terrasoverkapping

HOERA! Risa Service viert dit jaar het 12.5 jarig jubileum. Mede dankzij onze klanten, zij hebben dit mogelijk gemaakt. Hartelijk bedankt voor de klandizie! Bij ons bent u op het juiste adres om uw tuin naar luxe uit te breiden. Denk hierbij aan tuinkamers, terrasoverkappingen, vier verschillende soorten glazen schuifwanden, screens (optie zonne-energie), terrasschermen, horren, rolluiken (optie zonne-energie), maar ook aan ons gloednieuwe ALTERA lamellen dak. 

Auteur
Risa Service
Fotograaf
Risa Service

Ondernemer Michael Quaedvlieg keert terug bij PLUS

Michael Quaedvlieg

Michael Quaedvlieg: "De supermarkt is mij met de spreekwoordelijke paplepel ingegeven. Beide ouders zijn al 30 jaar werkzaam in de supermarkt. Als jongen van 15 ben ik begonnen in de vulploeg bij PLUS Quaedvlieg omdat ik graag een centje bij wou verdienen en kijken of de supermarkt wel leuk was. Na 1 jaar heb ik besloten om elders te gaan werken, helemaal buiten de supermarkt. Intertoys, McDonald's en Jumbo volgden achter elkaar. Dit heeft mij inzichten gegeven in andere branches." 

Auteur
Michael Quaedvlieg

CMWW houdt jongeren vrolijk bezig met urban golf en jachtseizoen

CMWW

Tijdens de coronapandemie krijgen jongeren voornamelijk te horen wat er allemaal niet mag en niet kan. Het is dan ook nu juist belangrijk om deze jongeren een positieve impuls te geven tijdens deze moeilijke periode. 

Uiteraard moeten jongerenwerkers in de huidige situatie goed naar de maatregelen kijken die vanuit de regering opgesteld worden. Naast de anderhalvemetermaatregel kwam er ook nog een (gedeeltelijke) lockdown bij die ons werk weer een stukje moeilijker maakte. 

Auteur
CMWW
Fotograaf
CMWW

Te koop: kerkbanken van eikenhout

Kerkbanken

De verkoop van de kerkbanken van de Heilige Familie Parochie te Langeberg Akerstraat 91 te Brunssum is van start. Deze puur eiken banken zijn te koop in de lengtes van 2.60 meter, 3.10 meter en 3.60 meter. De hoogte van de kerkbanken is rond de 1.00 meter. 

Auteur
Heilige Familie Parochie Brunssum
Fotograaf
Heilige Familie Parochie Brunssum

Klachten door thuiswerk? Pieter Watervoort geeft tips

Pieter Watervoort Optiek

De meeste mensen weten vaak niet dat ze tijdens het thuiswerken een onjuiste houding hebben. Helaas gaat het waarschijnlijk nog een tijdje duren voordat u weer achter uw bureau op het werk kan zitten. Juist daarom is het van belang om een juiste houding aan te nemen.

Auteur
Pieter Watervoort Optiek
Fotograaf
Pieter Watervoort Optiek