Beekdaelen

Boek van de Sjoelplaats: "Bemoedigen doet goed!"

Bemoedigen doet goed

"Goede dagen en kwade dagen. Het is niet zomaar een vaststaande uitdrukking geworden. Het is de realiteit. Als het leven je toelacht dan kom jij je dagen wel door. Maar als je teleurgesteld bent, eenzaam of verdrietig, zonder dat je een uitweg ziet, dan kan elke dag een opgave zijn. Wat kan een bemoediging je dan goed doen!"

Auteur
De Sjoelplaats
Fotograaf
De Sjoelplaats

De Zonnebloem Schinveld houdt paasactie voor gasten

De vrijwilligers van de afdeling Schinveld brachten hun gasten in de paasweek een mooi gevuld chocoladepaasei en wensten hen fijne dagen.

Helaas kunnen door de coronacrisis de activiteiten van de Zonnebloem ook niet doorgaan. Toch vergeet de Zonnebloem haar gasten niet in deze moeilijke tijd. De vrijwilligers van de afdeling Schinveld brachten hun gasten in de paasweek een mooi gevuld chocoladepaasei en wensten hen fijne dagen.

Auteur
De Zonnebloem
Fotograaf
De Zonnebloem

Coronadip? Wandel mee met jongerenwerkers!

Depressie

Veel jongeren voelen zich in coronatijd eenzamer dan normaal omdat ze minder sociale contacten hebben. Je mag elkaar niet meer in een groep ontmoeten, er is een avondklok en je dagelijkse structuur (school, training, bijbaantje en uitgaan) is weggevallen. Je zit veel meer thuis dan normaal, volgt lessen deels via een scherm en spreekt je vrienden vaker online dan in het echt. 

Auteur
Johan Cortooms
Fotograaf
Pixabay

Vernieuwingsgroep plaatst zitbank voor 50-jarig bestaan

Bank

Deze week heeft de Vernieuwingsgroep, samen met IVN Schinnen, een nieuwe bank geplaatst bovenop het uitkijkpunt van de Beukenberg in Oirsbeek. Dit ter herdenking aan Zef Thijssen (oprichter) en Sjaak de Koster (vaandeldrager)  en de viering van ons 50-jarig bestaan.

Auteur
Vernieuwingsgroep Beekdaelen
Fotograaf
Vernieuwingsgroep Beekdaelen

'Geetje' Hoej-Hoej Comité teruggevonden in Polen

De gehavende ‘Geet’ zoals zij werd gevonden

De 62e ‘Geet mit ee gesjtrikt udder’, die op carnavalsdinsdag 16 februari 2021 werd gelanceerd vanaf het Wilhelminaplein in Schinveld, is gevonden door de 19-jarige Dominik Szymański uit Parkowo in Polen. Het Hoej-Hoej-Comité heeft 25 dagen na de lancering de officiële brief die aan de ‘Geet’ is bevestigd teruggekregen. Dominik Szymański vond het ‘Geetje’ op donderdag 11 maart tijdens een wandeling langs een bosrand.

Auteur
Hoej-Hoej Comité
Fotograaf
Hoej-Hoej Comité

GV Olympia start langzaam lessen in buitenlucht op

O.a. jazzdancegroepen hebben buiten naast de gymzaal les

Onder het motto ‘blijf in beweging en blijf gezond!’ pakt Gymnastiekvereniging Olympia KFC Schinveld weer langzaam de draad op. Zo hebben enkele groepen al een tijdje(digitaal) les op afstand gehad. Inmiddels hervatten steeds meer groepen en hebben buiten, naast de gymzaal, les. De overige groepen (m.n. gymgroepen) zullen nog even moeten wachten gezien de beperkingen die de richtlijnen met zich mee brengen (1,5 meter afstand).

Auteur
GV Olympia KFC
Fotograaf
GV Olympia KFC

Vernieuwingsgroep: 'Onderzoek haalbaarheid energieopslag in mijnschacht Schinnen'

Steenkool mijnschacht

De fractievoorzitter van de Vernieuwingsgroep Hugo Schaffrath vraagt aan het college om onderzoek te doen naar de haalbaarheid van energieopslag d.m.v. zwaartekracht in de voormalige Emma 4 schacht op het USAG terrein in Schinnen. Volgens hem zou deze schacht hiervoor weleens geschikt kunnen zijn. Hij voldoet in ieder geval aan de doorsnede en diepte om dit eventueel te kunnen realiseren. 

Auteur
Vernieuwingsgroep Beekdaelen
Fotograaf
Pixabay

Ondanks corona toch uitgave carnavalskrant in Schinveld

Carnaval

Zoals bekend gaan de carnavalsactiviteiten in Limburg en dus ook in Schinveld dit jaar niet door. Ook het verschijnen van carnavalskrant De Hazebats was onderdeel van de vraag: wel of niet laten doorgaan? Na uitgebreid beraad door de redactie heeft deze er voor gekozen toch een Hazebats uit te brengen. 

Auteur
De Hazebats
Fotograaf
Pixabay

Lions Clubs zamelen geld in voor donatie Ronald McDonald

Voorlezen

Leden van de Lions Club Beekdaelen zouden als vrijwilligers gaan koken in het Ronald McDonald Huis voor de ouders van ernstig zieke kinderen. Helaas moest dit vanwege Covid-19 maatregelen uitgesteld worden. Uit ons contact met de manager van het Ronald McDonald Huis Maastricht Margo de Kock, bleek er echter behoefte te zijn aan financiële ondersteuning.

Auteur
Lions Club Beekdaelen
Fotograaf
Pixabay

Nieuw nummer Marleen Mols: "Kiek neet miej achter dich"

Cover "Kiek neet miej achter dich"

Omdat alles dit jaar zo anders is, wachtte zangeres Marleen Mols uit Schinveld even met het uitbrengen van haar nieuwste liedje! De verplichte lockdown motiveerde haar echter om aan de slag te gaan met het componeren en schrijven van teksten met deze nieuwe single als eerste resultaat. Geen coverbewerking maar ’n pennevrucht van haar eigen creativiteit.

Auteur
Marlstone Music
Fotograaf
Marlstone Music