Beekdaelen

Speeltuin Het Wipke in Oirsbeek gaat weer open

Speeltuin Het Wipke

Zondag 2 april is er feest in Oirsbeek. Speeltuin Het Wipke opent dan voor het eerst in het jaar haar poorten. De kinderen van Oirsbeek kunnen dan weer een heel seizoen lang spelen in de gratis toegankelijke speeltuin.

Fotograaf
Gerard Extra

Appelsapactie bij RKVV Wijnandia

De appelplukkers

Afgelopen maand werd in Wijnandsrade eigen gemaakte appelsap verkocht. Daarmee werd er door R.K.V.V. Wijnandia een vervolg gegeven aan een actie die in 2021 is ontstaan in het dorp, destijds voor 't Paradijsje in Wijnandsrade. Dit jaar was de oplage echter groter. Een mooi en tevens gezond initiatief voor de bewoners van het dorp.

Fotograaf
RKVV Wijnandia

Voorlichtingsavond babbeltrucs en digitale oplichting

Ook in Beekdaelen komt het voor dat inwoners slachtoffer worden. Om inwoners hiervan bewust te maken en toekomstige slachtoffers te voorkomen, organiseert ZijActief Schinnen een voorlichtingsavond. Zowel leden, als niet-leden zijn welkom. De avond start met een kop koffie en een kort openingswoord door voorzitter Henny Meijs. Vervolgens neemt Har Timmermans (externe spreker, zie foto) u samen met de digitaal wijkagent mee in de wereld van babbeltrucs en digitale oplichting.

Handboogschutterij Sint Hubertus viert 75-jarig jubileum

Loet Meijers, Hub Roemgens en Arnaud Strijbis

Zaterdag 1 oktober had de Handboogschutterij Sint Hubertus te Nuth een besloten feestje ter ere van hun 75-jarig jubileum. Helaas was dit door corona al 2 jaar uitgesteld. Desalniettemin werd dit toch op een leuke manier gevierd. Een speciaal samengestelde groep vrijwilligers had de schouder eronder gezet om er een leuke avond van te maken. De avond werd gestart met koffie, vlaai en gebak.

'Memorial Walk' Wijnandsrade ter nagedachtenis aan de oorlog

Amerikanen Tweede Wereldoorlog

De Heemkundevereniging Wijnandsrade organiseert op zondag 18 september weer haar jaarlijkse 'Memorial Walk'-wandeling.

Tijdens deze wandeling wordt er een gedenksteen onthuld ter herinnering aan de 22-jarige Amerikaanse piloot John Cave die op 18 september 1944 aan de Bosscherweg in Aalbeek sneuvelde; de burgemeester van Beekdaelen Eric Geurts zal de onthulling voor zijn rekening nemen.

Fotograaf
Pixabay

Moeder vecht tevergeefs sluiting Schinveldse hennepwoning aan

hennep

De Raad van State is het eens met de gemeente Beekdaelen, die op 19 juli 2021 besloot de huurwoning van een Schinveldse moeder te sluiten. De burgemeester sloot voor drie maanden het huis in Schinveld vanwege de aanwezigheid van een hennepplantage. De moeder huurde de woning van de gemeente Beekdaelen. Zij woonde daar met haar twee minderjarige kinderen.

Fotograaf
Pixabay

Kop-staart botsing op N276 bij Merkelbeek

logo politie

Op de N276 vond vanmiddag rond 16.30 uur ter hoogte van Merkelbeek een kop-staart aanrijding plaats. Alle hulpdiensten (brandweer, politie en ambulance) waren ter plaatse vanwege mogelijk letsel en voor onderzoek. Door het takelen van voertuigen is de weg tijdelijk afgesloten geweest.