Beekdaelen

Schinveldse Hoej-Hoej-Comité op bezoek in Polen

Bezoek Geete vinder

Het Schinveldse Hoej-Hoej-Comité heeft een bezoek gebracht aan Dominik Szymanski, de vinder van de 62e 'Geet mit ee gesjtrikt udder'. De negentienjarige Poolse student heeft beloofd om in 2022 naar Schinveld te komen om de volgende 'Geet' op te laten.

Fotograaf
Hoej-Hoej-Comité

Zangkoor Levenslust Schinveld bestaat 50 jaar

Koor

Zangkoor Levenslust uit Schinveld viert in 2021 haar 50-jarig bestaan. Aanvankelijk ontstond het koor vanuit de Bejaardenvereniging om tijdens bijeenkomsten van een vrolijk lied te genieten. Later in 1971 besloot de groep van ongeveer 50 dames en heren dat het tijd werd om zelfstandig te worden.

Fotograaf
Pixabay

Opgestapte Leon Rijkx: Ik mis zelfreflectie bij CDA Beekdaelen

Logo CDA

Raadslid Leon Rijkx uit Beekdaelen heeft voor een kleine schok gezorgd in de lokale politiek door over te stappen van het CDA naar Vernieuwingsgroep Beekdaelen. Rijkx hekelt de omgangsvormen binnen het lokale CDA.

In een persbericht schrijft Rijkx: "Het komt niet meer overeen met mijn normen en waarden en ook niet waar het CDA voor zou moeten staan: rechtvaardigheid, gespreide verantwoordelijkheid en dienend leiderschap".

'CDA Beekdaelen kiest charismatische leider'

Twan Schevers

Op zaterdag 18 september heeft de Algemene Ledenvergadering van de CDA afdeling Beekdaelen Twan Schevers (44) unaniem gekozen als lijsttrekker voor de komende Gemeenteraadsverkiezingen.

Twan is woonachtig in de kern Doenrade en is reeds vele jaren actief in de politiek. In de huidige raadsperiode is Twan fractievoorzitter van het CDA.

Fotograaf
CDA Beekdaelen

Avondlijk tuinfeest 1955 in kasteeltuin Wijnandsrade

Tuinfeest Wijnandsrade 1955

Van 13 tot 15 augustus 1955 organiseerde de fanfare van Wijnandsrade een driedaags tuinfeest in het park van het Conventuelenklooster, dat toentertijd in het kasteel van Wijnandsrade was gehuisvest. De festiviteiten begonnen op zaterdag de dertiende om 17.00 uur en vanaf 20.00 uur concerteerde die avond harmonie ‘De Berggalm’ uit Klimmen.

Fotograaf
Sjang Eussen

Gymnastiekvereniging Olympia KFC zoekt turntalent

Gymnastiekvereniging Olympia KFC Schinveld

Gymnastiekvereniging Olympia KFC Schinveld is op zoek naar turntalent. Meisjes die geboren zijn in 2013, 2014, 2015 of 2016 en ‘gek zijn van turnen en dagelijks radslagen en handstanden maken’ zijn van harte welkom op de talentenochtend op zondag 3 oktober van 10 tot 12 uur, in de gymzaal van B.M.V. de Sjinskoel aan de Kloosterlaan 7D te Schinveld.

Fotograaf
GV Olympia KFC