Heerlense Dierenweide tevreden met donatie 5.500 euro

Auteur
Dierenweide Lotbroek

In de tweede helft van maart ontvingen de vrijwilligers van Dierenweide Lotbroek positieve berichten van de fondsen 'Frisse Wind' uit Heerlen en van het IBA-fonds 'Bewoners Maken Parkstad'. De totale bijdrage was 5.500,- Dit geld zal besteed worden aan het opknappen van de Dierenverblijven, het repareren en verlengen van de omheining en het onderhoud van de natuurlijke omgeving van de dieren.

De levende have bestaat uit konijnen en kippen maar ook uit grotere dieren zoals alpaca's en herten. Deze zijn niet schuw meer maar goed benaderbaar door de buurtbewoners en vooral de jeugd uit Lotbroek. Ook de scouting en kinderen van de naburige basisschool zijn regelmatig te gast bij de Dierenweide.

Dierenweide Lotbroek maakt tevens deel uit van Gebrookerbos. Dit is een netwerk van bewonersinitiatieven in Heerlen-Noord die allen braakliggende terreinen omgetoverd hebben tot fijne groene plekken door en voor bewoners. De vrijwilligers van Dierenweide Lotbroek voelen zich door de fondsbijdragen alsook door de buurtbewoners gesteund om met hun initiatief ook de leefbaarheid van de buurt te bevorderen. De voortgang van de werkzaamheden en de activiteiten van dit initiatief zijn te volgen via de facebookpagina van Dierenweide Lotbroek.

Dieren kinderboerderij
Fotograaf
Pixabay