Ontdek lammetjes op de heide met speciale speurtocht

Auteur
Natuurmonumenten

Helaas kunnen we, door de maatregelen rondom het coronavirus, dit jaar geen Lammetjes Dag vieren op de Brunssummerheide zoals we dat gewend zijn. Om deze bijzondere en vrolijke gebeurtenis in het voorjaar niet zomaar voorbij te laten gaan, zijn we op zoek gegaan naar een mooi alternatief. Je kunt tot het eind van deze maand gratis een speciale lammetjes-speurtocht downloaden, die je op elk gewenst moment met je kinderen kunt gaan lopen. Sinds het begin van het jaar zijn er een paar honderd Schoonebeeker lammetjes geboren. Wie weet kom je tijdens je wandeling de schaapsherder met zijn kudde tegen. Hoe leuk is dat? Kijk voor alle info op www.oerrr.nl/lammetjesdagen.

Lammetjes Speurtocht voor het hele gezin

Tijdens deze 1 kilometer lange wandeling in de entreezone van de Brunssummerheide kom je langs prachtige vergezichten en kun je misschien allerlei dieren spotten. Onderweg doe je opdrachten samen met het hele gezin en beantwoord je de vragen. De letters achter de juiste antwoorden op de vraag leveren een bijzonder puzzelwoord op. 

Stuur na afloop de oplossing met jouw puzzelwoord, met je naam en leeftijd, voor 21 april 2021 per mail naar: bczuidlimburg@natuurmonumenten.nl. Misschien win je dan een hele leuke prijs, zoals een lieve schapenknuffel of een ontmoeting met de schaapsherder en zijn kudde!

Speurtocht en kleurplaat downloaden

Je kunt op www.nm.nl/brunssummerheide de speurtocht downloaden. Op www.oerrr.nl/lammetjesdagen staat een lammetjeskleurplaat voor je klaar en deze kun je inkleuren of op een andere manier versieren. Als je van het resultaat een foto maakt en deze, met je naam en leeftijd, mailt naar bczuidlimburg@natuurmonumenten.nl kun je nog een leuke prijs winnen. Let op: mail je puzzelwoord en/of foto van de kleurplaat voor 21 april. De uitslag is bekend op 1 mei 2021 en de winnaars krijgen persoonlijk post! 

Corona-update: Je bent van harte welkom in onze natuurgebieden! Even uitwaaien en de gedachten verzetten in de natuur. Zeker in deze tijd is dat voor veel mensen heel belangrijk. Laten we er samen voor zorgen dat het mogelijk blijft: geef elkaar de ruimte, vermijd drukte en blijf thuis bij griep- en verkoudheidsklachten.

Lammetje
Fotograaf
Natuurmonumenten