Bewonersplatform Kerkrade-West biedt wandelroutes aan

Auteur
Bewonersplatform Kerkrade-West

U houdt van wandelen en u houdt van de natuur in uw eigen omgeving? In een tijd dat vele andere dingen niet kunnen is wandelen in de eigen omgeving altijd mogelijk. Ontdek de prachtige omgeving en ook de mooiste plekjes die u misschien nog nooit van tevoren heeft gezien. Het Bewonersplatform Kerkrade-West heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een unieke serie wandelingen vanuit Kerkrade-West.

Kunst- en kruisbeelden routes binnen de eigen wijk, prachtige natuurwandelingen door de Anstelvallei en Pferdeland, de veldenroute richting Bocholtz, de Imstenraderroute en natuurlijk de populaire historische route. De 9 wandelroutes zoals beschreven in de gratis boekjes zijn het afgelopen jaar allemaal gecontroleerd door een team van enthousiaste vrijwilligers van het Bewonersplatform Kerkrade-West en waar nodig herschreven. De Beekdalenroute (nr. 1) en de Heuvelroute (nr. 5) moesten zelfs helemaal herschreven worden door de aanleg van de Buitenring Parkstad.

U krijgt ook een stukje cultuur en geschiedenis mee tijdens deze prachtige wandeltochten door de extra informatie in de wandelgidsen van bijzondere gebouwen en plaatsen langs de routes. Bent u meer fietser als wandelaar? Dan zijn er twee goed gedocumenteerde fietsroutes beschikbaar met als vertrekpunt Plein Spekholzerheide. 

Alle wandelgidsen en fietsroutes zijn in gedrukte vorm gratis af te halen bij VVV HUB Kerkrade, Buurtkamer Gracht, Buurtkamer Westhoes en Boekhandel Schreurs Spekholzerheide. Alle routes en routebeschrijvingen zijn ook digitaal beschikbaar en te downloaden met spraaknavigatie op iedere smartphone. Hierdoor zijn de wandel- en fietstochten ook in andere talen, zoals Duits, Engels en Frans toegankelijk. U vindt ze op de website www.tourist-service.nl. Voor verdere informatie kunt u terecht bij het Bewonersplatform Kerkrade-West. E-mailadres:  bewonersplatform@kerkrade-west.nl (telefoon 045-5464070).

Wandelroute Kerkrade-West
Fotograaf
Bewonersplatform Kerkrade-West