Heerlen plant de eerste bomen van groot 1000-bomenplan

Auteur
Gemeente Heerlen

Bij basisschool De Mheyster bij het Aldenhofpark worden de eerste 8 bomen geplant van het 1000 bomenplan. Heerlen heeft meerdere plannen om de stad groener te maken. Specifiek voor de bomen van het 1000 bomenplan is dat het 'klimaatbomen' zijn. Ze moeten de hittestress van het veranderend klimaat tegengaan door schaduw en verdamping. Ze dragen ook bij aan voorkomen van wateroverlast bij forse buien. Ze moeten de omgeving prettiger maken en daarmee bijdragen aan de gezondheid van mensen. En ze dragen bij aan de leefomgeving van vogels en insecten.

Om zo veel mogelijk effect te bereiken, worden grotere bomen geplant met een stam van rond de 20 centimeter. Ze worden grotendeels geplant in versteende gebieden waar veel hittestress voorkomt. In gebieden waar veel ouderen en eenzame mensen wonen. En waar veel kinderen spelen, zoals bij scholen of speelplaatsen.

Wethouder Claessens plant woensdag 31 maart de eerste 8 bomen bij De Mheyster. "Deze bomen planten we voor een klimaatbestendige toekomst. Maar doordat we flinke bomen planten doen we ook meteen iets aan een leefbare omgeving  voor onze inwoners op de plekken waar dit het meest nodig is." De rest van de bomen wordt dit najaar en in 2022 geplant.

Boom
Fotograaf
Pixabay