'Heel Retersbeek bakt' levert heerlijke taartjes op

Auteur
Buurtvereniging Retersbeek

 In deze tijden van afstand houden heeft ook buurtvereniging Retersbeek haar programma aan moeten passen. Populaire (jaarlijks terugkerende) activiteiten zoals het Preuvenemint, de creatieve paasactiviteiten en het kienen konden nu natuurlijk niet doorgaan. Hoe zorg je er als buurtvereniging dan toch voor dat je de verbinding met de buurt levendig houdt?

Je kunt natuurlijk zelf iets nieuws proberen te verzinnen, maar via bekenden hoorden wij van onderstaande activiteit die bij hen in de buurt heel geslaagd was. Na de enthousiaste reacties in onze buurt, delen wij dit ook graag met andere (buurt)verenigingen die op zoek zijn naar een leuke activiteit in deze rare tijden.

Heel Retersbeek bakt

 Half december hebben wij ‘Heel Retersbeek Bakt’ georganiseerd. Het concept is simpel: bakken voor je buren! Iedereen die zich opgaf kreeg van de organisatie een adres waar ze dat weekend een baksel mochten afgeven. Wie er bij hen iets lekkers af zou leveren bleef een verrassing. Acht adressen hadden zich opgegeven om mee te doen. Op de buurt-app werden al foto's gedeeld van de voorbereidingen, zoals de leeggedronken wijnfles bij gebrek aan een deegroller of het goedkeuren van het beslag door de kinderen. En natuurlijk ook alle eindresultaten werden gedeeld. Verschillende soorten mooi versierde cakes en taarten passeerden de revue. Al was iedereen thuis in eigen kring aan het bakken, hierdoor voelde het toch als een gezamenlijke activiteit en konden ook bewoners die niet meededen op afstand meegenieten. Er kwamen al reacties als ‘volgende keer doe ik ook (weer) mee’. Dus wie weet is dit een activiteit die we ook in de toekomst weer zullen doen.

Heel Retersbeek bakt
Fotograaf
Buurtvereniging Retersbeek