Humankind start peuteropvang in gemeente Voerendaal

Auteur
Humankind

Humankind, de grootste maatschappelijke organisatie in kinderopvang en -ontwikkeling, start vanaf 1 januari 2021 peuteropvanglocaties in Voerendaal, Klimmen, Ubachsberg en Ransdaal. Daarnaast neemt zij in Bocholtz (gemeente Simpelveld) Peuterspeelzaalwerk Spelentère over. Humankind verbreedt hiermee haar aanbod, met als doel een nóg betere bijdrage te kunnen leveren aan welbevinden en ontwikkeling van kinderen. Zij verzorgt op meer dan 450 locaties in heel Nederland opvang voor circa 25.000 kinderen, altijd vanuit een sterke lokale betrokkenheid.

Bij Humankind worden peuters gestimuleerd hun eigen kracht te ontdekken en spelenderwijs voorbereid op de bassischool. De zorgvuldig door hen ontwikkelde en in de praktijk bewezen werkwijze ‘Maak plaats voor peuters’, vormt de stevige basis van hun pedagogische aanpak. Begeleiding, ruimtes en (spel)materialen zijn helemaal afgestemd op de peuterleeftijd. Ook leren ze veel van elkaar.

Claire van der Velden, regiodirecteur bij Humankind: “Het is voor iedereen even wennen. We zorgen er dan ook graag voor dat de overgang voor iedereen soepel verloopt en de peuters en hun ouders zoveel mogelijk dezelfde, vertrouwde gezichten blijven zien.” Alle medewerkers kunnen mee over, het aantal bestaande arbeidsplaatsen blijft behouden. Ook op de locaties waar de gemeente het aantal beschikbare opvanguren per 1 januari aanpast.

De kracht van samen

Humankind gelooft in samenwerking met alle betrokken partijen rondom het kind, zoals scholen, gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties. Samen wordt een omgeving gecreëerd waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Zij heeft daarom oog voor de plaatselijke situatie en kan vanuit haar solide financiële en pedagogische basis investeren in haar maatschappelijke bijdrage (zonder winstoogmerk).

Humankind start peuteropvang in gemeente Voerendaal
Fotograaf
Humankind