Limburgse cultuur krijgt extra podium op tv

Auteur
L1

Voor de tweede keer tijdens de coronacrisis krijgt de Limburgse cultuur een extra podium op televisie. Er komen acht nieuwe afleveringen van het programma Tot overmaat van ramp, een gezamenlijk project van Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1. De serie begint op Tweede Kerstdag. Daarna is iedere zondag een verse aflevering te zien op L1 TV (onder andere om 18:00 en 21:00 uur).

Tot overmaat van ramp wil de cultuur zichtbaar houden in deze tijden waarin theaters, poppodia, musea en filmhuizen gesloten zijn of in zeer beperkte mate open zijn. Muzikanten uit heel Limburg presenteren zich op een bijzondere wijze aan het publiek. Deelnemers aan de tweede serie zijn onder andere Janine Kitzen, Floortje Hover, Etan Huijs, Elle Hollis, Bart Storcken en Madoux. Popbands (via Pop in Limburg) treden op in de coulissen van Theater Heerlen.  

Vast onderdeel in het programma zijn de Spiegelgesprekken. Servé Hermans (Toneelgroep Maastricht) praat in de kleedkamer met onder andere Suzan Seegers, Gé Reinders, Marjon Lambriks en Beppie Kraft. Michel Sluysmans (Toneelgroep Maastricht) sluit iedere aflevering af met een kroegverhaal van Simon Carmiggelt.

Tot overmaat van ramp is zowel een tv-programma als een online project. De optredens worden ook verspreid via de online kanalen van Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1. Samen goed voor honderdduizenden volgers (#TOVR).

Uitzendtijden: Zondagen 14:00, 15:30, 18:00 en 21:00 uur. Herhaling op dinsdag en vrijdag 21:00 uur.
PS: de uitzending van zondag 3 januari wordt verplaatst naar zaterdag 2 januari. 

Limburgse cultuur krijgt extra podium op tv
Fotograaf
Pixabay