Natuurserie L1 toont mooiste plekjes Heuvelland

Auteur
L1

L1 komt met een nieuwe natuurserie. In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.  De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Riël Linssen en Nira Kakerissa zijn afgelopen maanden op een elektrische scooter door het Heuvelland getrokken. Ze bezochten de mooiste plekjes en ontmoetten mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de natuur. Riël Linssen (27): “Tijdens mijn nog prille carrière bij L1 heb ik al veel verschillende nieuwsonderwerpen mogen behandelen. Maar een programma maken over natuur was toch wel behoorlijk uit mijn 'comfort zone'. Zonder al te veel voorkennis over dit onderwerp ben ik op mijn elektrische scooter door het landschap gereden. Onderweg heb ik veel bijzondere mensen ontmoet. Met name de passie en de liefde waarmee zij zich inzetten voor de natuur heeft veel indruk op mij gemaakt. Dit was voor mij een echte 'eye-opener', want als je het weet, zie je het pas.”

Als je de waarde van de natuur ziet, dan leer je de natuur meer waarderen. En dat kan juist in deze tijd de sleutel zijn tot meer aandacht voor natuurbehoud. Vandaar dat L1 in haar programmering altijd veel aandacht besteedt aan de natuur.  De Heuvelland-serie is mede mogelijk gemaakt met steun van het Elisabeth Strouven Fonds.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden wordt vanaf zaterdag 28 november vier weken lang uitgezonden. Iedere zaterdag onder meer om 18:00 en 21:00 uur op L1 TV. Op donderdag om 21:00 uur wordt het programma herhaald.

Ga naar L1.nl/HetHeuvelland voor meer informatie over het nieuwe programma.

L1 komt met een nieuwe natuurserie
Fotograaf
L1