Muzieklezing, dialectworkshop en meer tijdens Nederland Leest

Datum
Einddatum
Auteur
Bibliotheek Kerkrade

Bibliotheek Kerkrade e.o. organiseert in november verschillende activiteiten rondom de campagne Nederland Leest. Activiteiten waarbij leden en bezoekers elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan over het thema, Kleine geschiedenis, grote verhalen.

Het jaarlijkse cadeau voor leden

Tijdens Nederland Leest krijgen onze leden het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer cadeau. In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw. Hierbij geldt: op=op

Activiteiten

Het thema geschiedenis is uitstekend geschikt om uitgebreid te behandelen in de bibliotheek. Zo is er een grote collectie aan geschiedenisboeken en organiseren we verschillende activiteiten. Uiteraard veilig en passend binnen de richtlijnen van het RIVM. In verband met de groepsgrootte is vooraf aanmelden verplicht. De activiteiten zijn onder voorbehoud van eventuele nieuwe landelijke coronamaatregelen. Kijk voor aanvang van de activiteit op bibliotheekkerkrade.nl om te zien of de activiteit doorgaat.

Pierre Rietrae: muzieklezing Anton Bruckner

20 november | van 14:00 tot 16:00 uur | leden gratis, niet-leden €2,50 | HuB.Bibliotheek Kerkade. Musicus en voormalig directeur muziekschool Pierre Rietrae legt met luistervoorbeelden klassieke muziek uit. In deze lezing een schets van het leven van Anton Bruckner.

‘Kalle in ‘t Kirchröadsj mit ‘t Pe’

28 november | 10:30 – 12:00 uur | leden gratis, niet-leden €2,50 | HuB. Bibliotheek Kerkrade. Een cursus spreekvaardigheid in het Kerkraads dialect over Famiellieë. ‘Dat kunt in de betste familllieëns vuur’. Een ochtend vol familie en meer. 

Fotograaf
Nederland Leest
Nederland Leest logo