Statiegeld actie Plus Voerendaal voor arme kinderen

Sinds donderdag 16 juli kan er bij Plus de Bruijn in Voerendaal het statiegeld gedoneerd worden voor het project: Help 300 Kinderen aan een Middagmaal. Stichting SAWED Support probeert met behulp van deze actie middelen bij elkaar te verzamelen voor de bouw van een keuken en eetzaal bij een school in het zuiden van India. De bouw hiervan zal worden verzorgd door de lokale stichting SAWED Trust.

Deelname aan de actie is mogelijk door de donatie-knop te gebruiken bij de statiegeldautomaat bij Plus de Bruijn. De actie zal de komende maanden lopen.

SAWED Support is een kleinschalige Nederlandse stichting die in 2014 werd opgericht ter ondersteuning van de Indiase stichting SAWED Trust. SAWED Support bestaat uit enkele vrijwilligers die middelen bij elkaar verzamelen met behulp van benefiet acties om de lokale stichting SAWED Trust te helpen projecten te ontwikkelen. De SAWED Trust stichting bestaat sinds 1994 en heeft als doel de allerarmsten in India (de Dalits, oftewel de onaanraakbaren) te helpen. Hulp wordt onder andere geboden in de vorm van noodhulp bij natuurrampen, maar ook in de vorm van onderwijs. Toegankelijkheid van onderwijs is van het grootste belang in het kader van duurzame ontwikkeling van de lokale kinderen. SAWED Trust richt zich voornamelijk op vrouwen en kinderen, omdat deze het meest kwetsbaar zijn. 

Voorbeelden van projecten die SAWED Support vanuit Nederland reeds mocht ondersteunen zijn bijvoorbeeld de aanleg van een schoondrinkwater faciliteit bij een school in 2018, maar ook noodhulp voor tientallen gezinnen na een orkaan in 2018 (142 gezinnen) en een overstroming in 2019 (72 gezinnen).

Voor meer informatie over het project of over de stichting SAWED Support en de lokale stichting SAWED Trust, bezoek onze facebook site via https://www.facebook.com/sawedsupport, bezoek de site van de lokale stichting SAWED Trust via https://sawedtrust.org, of neem contact met ons op via s.lebon@home.nl. De site van SAWED Support is momenteel niet bereikbaar vanwege een verhuizing van de website.

Statiegeld Plus De Bruijn
Fotograaf
Stichting SAWED Support