Jongerenlintje voor Xavier Limpens uit Ransdaal

Al vanaf zijn dertiende is Xavier Limpens uit Ransdaal actief als vrijwilliger bij Scouting Voerendaal. Dat is op zijn minst uniek en sowieso heel bewonderenswaardig. Daarom ontving hij dinsdag 24 januari het jongerenlintje van de gemeente Voerendaal uit handen van wethouder Harry Coenen.

"Een prachtig voorbeeld voor andere jongeren in Voerendaal", zo oordeelde de beoordelingscommissie. En dat is de spijker op zijn kop! Xavier is nu zeventien jaar en hij is al zo'n vijf jaar (hulp)leiding bij Scouting Voerendaal. Eerst bij de jongste leeftijdsgroep en nu bij de Welpen, dat zijn scouts van zeven tot en met elf jaar.

Elke zaterdag zorgen Xavier en zijn medevrijwilligers voor een leuke activiteit. Daarbij is Xavier nu al een onmisbare kracht met veel enthousiasme en creativiteit. De waardering daarvoor is niet alleen groot bij de gemeente en zijn teamgenoten, ook de groep van ruim twintig kinderen is dol op Xavier. De Welpen stellen zijn rust en behulpzaamheid enorm op prijs. Scouting Voerendaal mag ook op andere talenten van Xavier rekenen. Hij is kartrekker van het groepsblad en een heel actief lid van allerlei comités en teams. Daarnaast geniet hij ook nog enorm van zijn eigen lidmaatschap. Zo is hij bijvoorbeeld één van die vier Voerendalers die komende zomer een ongetwijfeld geweldige Scoutingervaring op gaat doen op de Wereld Jamboree in Korea.

Van hulpleiding gaat Xavier nu de stap zetten naar het teamleiderschap bij de Welpen. Daarmee is hij voor veel van 'zijn' Welpen een inspirerend voorbeeld. Want bij Scouting is afnemende leiding en toenemende zelfstandigheid een belangrijk uitgangspunt. Scouting Voerendaal is niet alleen dankbaar voor Xavier's grote bijdrage aan de vereniging maar ook heel trots op zijn persoonlijke en 'scoutlike' ontwikkeling.

Xavier Limpens