Meetvluchten op NAVO vliegbasis Geilenkirchen

Van 9 tot en met 13 januari worden op NAVO vliegbasis Geilenkirchen vluchten uitgevoerd om het instrument landingssysteem en het tactisch luchtverkeer navigatiesysteem te kalirberen.Het kalibreren zal binnen de reguliere openingstijden van de vliegbasis plaatsvinden met een Learjet 35 straalvliegtuig. Bij het kalibreren kan het voorkomen dat het straalvliegtuig op lagere hoogte vliegt om de metingen uit te voeren.

Het meetvliegtuig calibreert de zogenoemde Instrucment Landing Systeem en de Tactical Air Naviation door via de verschillende aanvliegroutes en op verschillende hoogtes de vliegbasis meerdere malen te benaderen.

Vliegvelden zijn verplicht om haar verschillende verkeersleidingsystemen op voorgeschreven interval te kalibreren zodat ze voldoen aan internationale standaarden. Deze specifieke kalibratievluchten om de vliegveiligheid te kunnen te garanderen vinden op regelmatige basis plaats om de nauwkeurigheid van de systemen te ijken. 

De exacte vluchttijden zijn afhankelijk van het weer en vliegverkeer op de vliegbasis maar zullen tussen 08:00 uur en 22:00 uur plaatsvinden.

Learjet 35
Fotograaf
GFD GmbH