Handboogschutterij Sint Hubertus viert 75-jarig jubileum

Zaterdag 1 oktober had de Handboogschutterij Sint Hubertus te Nuth een besloten feestje ter ere van hun 75-jarig jubileum. Helaas was dit door corona al 2 jaar uitgesteld. Desalniettemin werd dit toch op een leuke manier gevierd. Een speciaal samengestelde groep vrijwilligers had de schouder eronder gezet om er een leuke avond van te maken. De avond werd gestart met koffie, vlaai en gebak.

Oud-bestuursleden werden nogmaals bedankt voor hun steun en werk de afgelopen jaren. Maar ook de jubilarissen werden gehuldigd. Met een bijzondere huldiging, Hub Roemgens die al 70 jaar bondslid is en speciaal hiervoor naar het clublokaal gekomen is. Hij was al langer lid van de bond dan dat de bond de naam NHB heeft, vertelde Jos Habets, spreekstalmeester deze avond. Hij vertelde ook dat Hub erbij is geweest toen het lokaal gebouwd werd. Het schutterslokaal is met eigen hand gebouwd in de wijk Tervoorts achter de huizen waar het nu de dag nog steeds ligt. Hub is meer dan 50 jaar voorzitter geweest van de club en erevoorzitter van de vereniging. Hij heeft zich jarenlang als vrijwilliger ingezet voor deze vereniging. Hub vertelde zelf ook dat hij meerdere leden heeft leren schieten waaronder ook Mike Schloesser, regerend wereldkampioen, ook aanwezig deze avond met zijn vrouw Gaby Schloesser, Olympisch kampioene.

Arnaud Strijbis, algemeen directeur van de Handboog Bond Nederland is helemaal van Tilburg gekomen om Hub te huldigen met zijn jubileum. Ook voorzitter Loet Meijers wordt naar voren geroepen door Jos Habets en krijgt van de Bond een speciale trofee van de Bond ter ere van het 75-jarig bestaan van de club.

De avond is druk bezocht en Jos Habets neemt de tijd om bij iedere jubilaris een verhaal te vertellen. Inmiddels zijn er al enkele leden 12,5 jaar bij de vereniging, zoals Robin Habets, Jos Habets zelf, Sandy Meijers. Maar ook andere leden worden naar voren gehaald zoals Alois Simons, 25 jaar lid van de club, Philip Janssen die al 40 jaar lid is. Enkele leden konden helaas niet aanwezig zijn door omstandigheden of doordat zij deze dag helaas niet meer hebben gehaald. Zo heeft ook Jan Simeon zijn jubilaris huldiging helaas niet gehaald maar heeft zijn vrouw het speldje ontvangen. Geert-Jan Ufkes, de vader van Sandy Meijers woont in Groningen en kon helaas niet meer aanwezig zijn, Wiel Odekerken woont inmiddels in het bejaardentehuis en was niet in staat om de avond bij te wonen. Wiel had een aparte spreuk "In die Fotse!!!" die Wiel uitriep als hij tijdens een wedstrijd een tien schoot, misschien iets dat Mike Schloesser van Wiel kan overnemen, dat wordt dan zeker wereld nieuws.

De avond ging na de huldigingen verder met een buffet verzorgd door Lambert en Wiel Palmen en onder muzikale begeleiding van Jirre Haagmans, jeugdlid van de club.

De club die door corona ook moeite heeft gehad om overeind te blijven is sindsdien gestaag gegroeid. Vele leden zijn deze gezellige avond aanwezig en laten zien dat deze club een toekomst heeft. Wil je ook eens komen kijken bij deze club en zien of handboogschieten ook iets voor jou is? Kom dan op dinsdag of vrijdag langs tussen 19.00 en 20.00 uur op de Horenweg 10A, achter de huizen.

Loet Meijers, Hub Roemgens en Arnaud Strijbis