Jachthoorngeschal in Abdijkerk van Rolduc Kerkrade

Liefhebbers van de nostalgische jachthoornmuziek zijn komende zondag 6 november om 11.00 uur van harte welkom bij de jaarlijkse Hubertusviering van de Jachthoorn Blazers van Rolduc. In een voor deze gelegenheid sfeervol versierde abdijkerk worden delen uit de 'Grande Messe de Saint Hubert' en de 'Missa Rodenses' uitgevoerd. Rodenses is de Latijnse naam voor Rolduc. Dit was in 1994 voor de helaas te vroeg overleden oud dirigent Frits Vennix inspiratiebron voor het componeren van een 4- stemmige mis voor jachthoorns. Vandaar de naam Missa Rodenses.

De jachthoornblazers staan onder leiding van Thei Extra en de viering wordt voorgegaan door Pastoor LouisTerratea. Aan het einde van de viering wordt traditiegetrouw het Hubertusbrood gezegend en desgewenst uitgedeeld aan de bezoekers. Deze traditie wordt nog steeds in ere gehouden. Na de viering is er in de foyer van de abdij nog een gezellig samenzijn, waarbij iedereen van harte welkom is.

Al 56 jaar is Abdij Rolduc de thuisbasis van de 'Jachthoorn Blazers van Rolduc'. Het is een select gezelschap dat door onderlinge vriendschap en natuurverbondenheid een prachtige afspiegeling vormt van de wijze waarop verschillende karakters en maatschappelijke tegenstellingen toch uiteindelijk kunnen samenvloeien in het uitoefenen van hun grootste passie, de jacht en het jachthoornblazen.

Jachthoornblazers van Rolduc
Fotograaf
Guido Schaeps