Jacques Vriens leest voor in het Nederlands Mijnmuseum

Op zaterdag 8 oktober komt de gevierde kinderboekenschrijver Jacques Vriens in het Nederlands Mijnmuseum voorlezen uit zijn boek Tien Torens Diep. In het kader van de Maand van de Geschiedenis zijn er extra activiteiten in het museum, waaronder deze activiteit voor kinderen vanaf 9 jaar, (groot)ouders en andere geïnteresseerden.

In 2009 kwam het kinderboek Tien Torens Diep uit. Het boek over drie kinderen die opgroeien in een mijnkolonie was zo’n succes, dat er nog een televisieserie volgde. Op zaterdagmiddag 8 oktober komt Jacques Vriens voorlezen uit dit boek. Ook vertelt hij over hoe het tot stand kwam en hij speelt zelfs een beetje toneel over hoe hij schrijver werd. Aan het eind is er een korte signeersessie. Het boek is te koop, maar eigen boeken (ook andere van Vriens) mogen mee worden genomen. Voorafgaand het voorleesmoment krijgen bezoekers toegang tot het nieuwe Nederlands Mijnmuseum, waar het boek verder tot leven komt.

Tien Torens Diep

Het boek Tien Torens Diep gaat over Stef, Victor en Wietske, die dolgraag mijnwerker willen worden. Ze wonen in de kolonie en hebben een geheime club opgericht: de Jonge Koempels. Langzamerhand begint Stef toch te twijfelen. Er gebeuren regelmatig dodelijke ongelukken in de mijn en zijn opa heeft stoflongen. Dan gebeurt er iets verschrikkelijks waardoor Stef niet langer kan zwijgen over zijn twijfels. Dit boek laat kinderen op een spannende en leerzame wijze kennismaken met het mijnverleden.

De voorleesmiddag is leuk voor kinderen vanaf 9 jaar, hun (groot)ouders en fans van Vriens. Er zijn twee voorleessessies: van 14 tot 15u en van 15 tot 16u. Plaatsen zijn beperkt, dus reserveren is noodzakelijk. Dat kan via reserveringen@nederlandsmijnmuseum.nl of telefonisch (045 - 571 3707). Kosten voorleesmiddag + museumbezoek zijn €7,50 voor kinderen (9 – 12 jaar) en €10,50 voor deelnemers van 12+ jaar. Alle informatie is te vinden via de Facebookpagina van het Nederlands Mijnmuseum.

Portret Jacques Vriens
Fotograaf
Rufus Hegeman