'Memorial Walk' Wijnandsrade ter nagedachtenis aan de oorlog

De Heemkundevereniging Wijnandsrade organiseert op zondag 18 september weer haar jaarlijkse 'Memorial Walk'-wandeling.

Tijdens deze wandeling wordt er een gedenksteen onthuld ter herinnering aan de 22-jarige Amerikaanse piloot John Cave die op 18 september 1944 aan de Bosscherweg in Aalbeek sneuvelde; de burgemeester van Beekdaelen Eric Geurts zal de onthulling voor zijn rekening nemen.

De locatie is welbekende zuil in de bocht van de N298, ter hoogte van het voormalige Jezuïtenklooster.

De Memorial Walk alsmede de plaatsing van de gedenksteen worden, georganiseerd door de Heemkundevereniging van Wijnandsrade onder het motto: "FAILED TO RETURN"

Iedereen is uitgenodigd tot deelname aan de wandeling maar vooral voor het bijwonen van de onthulling van de gedenksteen die om 13.00 uur gepland staat. Er worden een aantal binnen-en buitenlandse gasten verwacht.

Op de eerste 7 km van de wandeling, dus na de start vanuit Wijnandsrade, worden met name de crash-locaties van twee bommenwerpers van de Royal Air Force bezocht met aandacht voor hun gesneuvelde bemanningsleden. In Swier zullen we stilstaan bij het noodlottige ongeval met twee dodelijke slachtoffers in een artilleriebataljon dat was toegevoegd aan de 2e U.S.-Pantserdivisie die heel Zuid Limburg heeft bevrijd.

I.v.m. het ontvangen van een Certificaat van Deelname is aanmelding gewenst. Deelname kost 5 euro per persoon inclusief consumptiebon.

Voor meer informatie en aanmelden: 06-23655677 of paul.van.zwijndregt@gmail.com

Amerikanen Tweede Wereldoorlog
Fotograaf
Pixabay