Eerste deelnemers logistieke opleiding Brunssum vinden baan

De eerste deelnemers aan de logistieke opleiding van de gemeente Brunssum hebben een baan gevonden. De opleiding ging begin 2022 van start en is bedoeld om mensen in de bijstand op te leiden voor een baan in de logistiek. Vijf mensen hebben de opleiding met succes afgerond, drie van hen hebben inmiddels een baan gevonden.

Het leer-/werktraject wordt georganiseerd door Betere Buren, het mensontwikkelbedrijf van de gemeente Brunssum. Deelnemers aan het project zijn mensen uit de bijstand uit de gemeente Brunssum, maar ook uit buurgemeenten.

Heftruck

Speciaal voor het project 'logistiek' heeft Betere Buren onlangs een gloednieuwe productiehal in gebruik genomen, waar de deelnemers praktijkervaring kunnen opdoen, onder andere met een speciaal aangeschafte heftruck. In samenwerking met Vista College werd een opleidingsprogramma geschreven, de opleiding Assistent Logistiek MBO1.

In de opleiding ligt de nadruk op het aanleren van algemene werknemersvaardigheden en het uitvoeren van logistieke handelingen voor het verkrijgen van kennis van logistieke begrippen en van inzicht in logistieke ketens.

Praktijkverklaring

Op 19 juli 2022 ontvingen de eerste 5 kandidaten de praktijkverklaringen van de opleiding Assistent Logistiek MBO1. Twee kandidaten hebben tevens het heftruckcertificaat behaald. Betere Buren verwacht dit jaar nog circa 25 deelnemers op te leiden voor een baan in de logistiek.

Deelnemers opleiding ontvangen diploma
Fotograaf
Gemeente Brunssum