Landgraaf en DELTA Netwerk tekenen convenant aanleg glasvezel

Gisteren ondertekenden wethouder Bart Smeets van de gemeente Landgraaf en directeur Piet Grootenboer van DELTA Netwerk een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel in de gemeente Landgraaf. De gemeente en DELTA Netwerk geven hiermee het startschot voor de uitrol van glasvezelnetwerk in navolging van andere gemeenten in Zuid-Limburg, die nu of binnenkort gebruik kunnen maken van een stabiele en toekomstbestendige internetverbinding.

Glasvezel uitrol in Zuid-Limburg

Na succesvolle campagnes in Noord- en Midden-Limburg is DELTA Netwerk inmiddels actief in meer dan tien gemeenten in Zuid-Limburg. Landgraaf zet als volgende gemeente de stap om samen met DELTA Netwerk haar inwoners te voorzien van een duurzaam glasvezelnetwerk. Beide betrokken partijen zijn verheugd met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst, waarin de juridische en financiële kaders zijn vastgelegd om de uitrol van het netwerk te realiseren.

Wethouder Bart Smeets: "Ik ben blij dat de gemeente Landgraaf nu de kans krijgt om aan te sluiten op een snel en stabiel glasvezelnetwerk. Juist in deze tijd waarin mensen meer thuiswerken is een goede internetverbinding belangrijker dan ooit. Wij hebben daarom gekozen voor de samenwerking met DELTA Netwerk. DELTA Netwerk heeft in Nederland en ook in Limburg laten zien dat zij een betrouwbare partij is. Met het aangaan van deze samenwerking willen wij de inwoners van Landgraaf de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van een modern en duurzaam glasvezelnetwerk."

Piet Grootenboer, directeur DELTA Netwerk: "Deze overeenkomst is een mooie aftrap voor de aanleg van glasvezel in wederom een mooie Limburgse gemeente. Doordat de gemeente Landgraaf ons het vertrouwen heeft gegeven om het glasvezelnetwerk aan te leggen, kunnen wij elke woning in Landgraaf de kans geven op supersnel internet. Met glasvezel bieden wij een zeer betrouwbare en stabiele infrastructuur die ervoor zorgt dat mensen nu en in de toekomst goed kunnen internetten en kunnen genieten van digitale televisie."

DELTA Netwerk heeft de ambitie om zoveel mogelijk woningen, ook de dorpen, kleine steden en buitengebieden, te voorzien van snel en stabiel internet en haarscherpe TV. Online vergaderen, gamen, series streamen, zorg op afstand, het kan straks allemaal zonder haperen en ook nog eens tegelijkertijd!

Voorbereiding aansluiting voor elke woning

Het voornemen van DELTA Netwerk is om in september 2022 te starten met de aanleg van glasvezel. De bewoners zullen persoonlijk geïnformeerd worden over de start van de activiteiten bij hen in de buurt.

Ter voorbereiding van de aanleg komen medewerkers na de zomervakantie bij de woningen langs om met de bewoners te bepalen waar de glasvezelaansluiting komt. Vaak is dit in de meterkast, maar het kan ook op een andere locatie in de woning. Vooraf worden de bewoners door een brief op de hoogte gesteld van de komst van de aannemer.

Aannemer SPIE zal uiteindelijk de mensen van een kastje in huis voorzien. Deze plaatsing is gratis en verplicht bewoners tot niets. Wel is het zo dat er pas gebruik gemaakt kan worden van snel en stabiel internet als er een abonnement wordt afgesloten. Maar dat kan altijd later in het traject nog beslist worden.

Glasvezel Informatiepunt  

Gedurende het traject worden inwoners van Landgraaf persoonlijk geïnformeerd. DELTA Netwerk zal daarvoor een Glasvezel Informatiepunt openen. Dit is een speciaal ingerichte 'winkel' in het centrum van Landgraaf, waar adviseurs bezoekers te woord staan om vragen te beantwoorden.

Informatieavond 

Bovendien vertelt DELTA Netwerk graag meer over de glasvezelcampagne in Landgraaf en de aanleg daarvan tijdens een aantal informatieavonden. Iedereen is welkom en er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Meer informatie over de informatieavonden en wanneer deze plaatsvinden is te vinden op de website van DELTA Netwerk.

Ondertekening covenant
Fotograaf
Gemeente Landgraaf