Hoensbroekse hockeycoach pakt zilver bij NK

De ploeg Oranje-Rood uit Eindhoven van coach/trainer Thijs Bams (30, afkomstig uit Hoensbroek) verloor zaterdag 25 juni in Utrecht op Kampong de hockeyfinale om het Nederlands kampioenschap tegen Amsterdam JA1 (16-17 jr).

Beide ploegen zijn elkaar tijdens de afgelopen reguliere competitie in poule A al twee keer tegengekomen. Steeds won Amsterdam, 2-1 en 2-4.

Om de finale te behalen moesten beide ploegen een kruisfinale spelen tegen respectievelijk de nummers een en twee van poule B. In de finale kwamen ze elkaar weer tegen. Ondanks dat Oranje-Rood vrijwel de gehele wedstrijd speloverwicht had en de Amsterdams cirkelpenetraties op een, hooguit twee handen te tellen waren, wisten de Amsterdammers twee keer te scoren. Aan Oranje-Roodzijde mankeerde het aan de afwerking in de cirkel op doel en van de zes/zeven strafcorners liep er geen een. Amsterdam behaalde slechts twee strafcorners.

Thijs is naast hockeycoach en -trainer ook assistent-bondscoach van het Nederlands jongensteam U14 en voormalig jeugdinternational. Hij werd tweemaal nationaal kampioen en eenmaal Europees clubkampioen met het herenteam van Oranje-Zwart (Eindhoven) en speelde in het Nederlands zaalhockeyteam. Thijs begon met hockeyen bij HC Nuth.

Thijs Bams
Fotograaf
Bart Bams