Snelheidsmeter Brunssum levert leerlingen ruim 2.700 euro op

De Safety-safe, de snelheidsmeter die goed weggedrag beloont, heeft een bedrag van 2.706,08 euro opgeleverd. De meter stond de afgelopen 4 weken aan de Wijenweg in Treebeek/Brunssum. De opbrengst gaat naar een goed doel voor de basisscholen De Vlindertuin en St. Franciscus.

De Safety-safe meter beloont bestuurders van motorvoertuigen die zich aan de snelheidslimiet houden. Wanneer zij de Safety-safe-meter passeren, komt er geld in een digitale spaarpot. Hiermee levert de bestuurder niet alleen een bijdrage aan de verkeersveiligheid, maar ook aan een lokaal goed doel.

Goed doel

De eerste Safety-safe in Limburg stond de afgelopen 4 weken aan de Wijenweg in Treebeek/Brunssum. De Wijenweg is een 30-km zone. Bewoners en leerlingen van de basisscholen De Vlindertuin en St. Franciscus merkten dat er met regelmaat te hard wordt gereden. Op aanraden van de leerlingenraad van de St. Franciscus plaatste de gemeente op 19 mei 2022 een Safety-safe.

Op 16 juni 2022 werd de actie beëindigd. Op de meter stond op dat moment een bedrag van 2.706,08 euro. Het geld gaat naar de aanschaf van spelartikelen voor de speelplaats van beide basisscholen. De leerlingenraad besluit over de precieze besteding van het geld.

Meting resultaten

De gemeente gaat de komende tijd de effectiviteit van de Safety-safe op de verkeerssnelheid meten. Voorafgaand aan het plaatsen van de Safety-safe voerde de gemeente snelheidsmetingen uit op de Wijenweg. Deze metingen worden over enkele weken herhaald.

Op basis van de resultaten wordt gekeken of de snelheidsmeter ook op andere plekken in Brunssum ingezet kan worden.

Safety safe-meter Brunssum
Fotograaf
Gemeente Brunssum