Opheffing Brunssumse zangvereniging 'De Bronsheimers'

Zanggroep "De Bronsheimers" heeft op dinsdag 15 februari 2022 in een algemene ledenvergadering het besluit genomen om de vereniging op te heffen. Om verschillende redenen kon het koor geen goede bezetting van de partijen meer krijgen. Daardoor was er ook geen mooie klankkleur meer. Met dit besluit komt er jammer genoeg een einde aan een fijn zangkoor, dat dit jaar 40 jaar zou bestaan. Het koor luisterde onder andere steeds de carnavalsmissen op.

Ook traden zij vaak op in bejaardenhuizen en werden er in het verleden concerten gegeven in 
partnergemeente Alsdorf. Voor de coronapandemie zongen zij in het Clemenskerkje en in het Schutterspark. Doordat de gemiddelde leeftijd van de zangers boven de 70 jaar was, ongeveer 2 jaar niet meer gerepeteerd kon worden en er geen jongere leden bijkwamen heeft men nu besloten tot opheffing. Het is niet anders.

De vereniging heeft tijdens de vergadering besloten een donatie te geven aan het Clemensdomein dat thans helemaal opnieuw wordt aangelegd. In het park zal een tuinbank Engelse Stijl geplaatst worden waarop dan de naam van de donateur vermeld wordt.

Zanggroep "De Bronsheimers"
Fotograaf
Lei Douven