30.000 bezoekers voor Discovery Museum in tweede coronajaar

Discovery Museum in Kerkrade heeft in de ruim vijf maanden dat het museum de deuren heeft mogen openen in het afgelopen jaar bijna 30.000 bezoekers getrokken. Inmiddels is het museum weer tot in ieder geval 14 januari 2022 gesloten.

In 2021 is Discovery Museum tot 5 juni gedwongen gesloten geweest vanwege de geldende coronamaatregelen. Vervolgens mocht het museum vooral in de zomer- en herfstvakantie veel bezoekers ontvangen. Het enthousiasme van de jeugdige bezoekers leverde het museum de titel 'Meest kindvriendelijke museum van Nederland' op, een titel die het museum nog heel 2022 mag voeren. Directeur Hans Gubbels: "Met de kerstvakantie in het vooruitzicht waren we als directie en medewerkers echt verheugd weer veel bezoekers te mogen ontvangen en veel blije gezichten te zien. We hebben natuurlijk begrip voor de situatie, dat neemt niet weg dat het een dreun is om voor de vierde keer sinds het begin van de pandemie weer gesloten te zijn. We hopen dat we in het nieuwe jaar onze deuren snel weer mogen openen."

De voor de kerstvakantie geplande pop-upexpositie over de Einstein Telescope wordt verschoven naar een nog te bepalen datum in het nieuwe jaar. De interactieve kunstinstallatie Wavelengths van kunstenaar Thijs Biersteker, die ook tijdens de kerstvakantie te zien zou zijn, is naar verwachting bij de heropening in 2022 nog te ervaren. Geïnteresseerden kunnen vanaf vandaag 17.00 uur wel de nieuwe aflevering van de online reeks over de Einstein Telescope bekijken. De derde aflevering komt op 20 januari 2022 online.

Discovery Museum Kerkrade
Fotograaf
Discovery Museum Kerkrade