Wandelvereniging Voerendaal bestaat 25 jaar

Dat wandelen gezond is, weet iedereen. Maar doen, dat is de volgende stap. Wandelen is een ideale manier om conditie op de bouwen en lekker buiten te zijn. De frisse buitenlucht en de beweging maken wandelen tot een ontspannende bezigheid, waardoor de bloedsomloop beter wordt, cholesterol lager wordt en de nachtrust wordt bevorderd.

Bij velen is wel bekend, dat Voerendaal een wandelvereniging heeft. Regelmatig wordt er een mooie wandeling gemaakt ergens in het Heuvelland. Misschien hebt u wel interesse om mee te gaan. U kunt altijd een keer vrijblijvend met meewandelen.

In 2021 bestaat Wandelvereniging Voerendaal (voorheen Wandelvereniging de Pinteliers) 25 jaar. Dit jubileum is gevierd tijdens een feestelijke bijeenkomst op 23 oktober in de Borenburg te Voerendaal. Vele leden waren hierbij aanwezig. Secretaris Ineke van Hemmen kreeg namens Koning Willem-Alexander door Burgemeester Wil Houben een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

De Wandelvereniging is in 1996 opgericht, als opvolger van het Missie-comité Voerendaal dat vanaf 1974 in mei de welbekende MIVO-wandeling organiseerde.

Ter gelegenheid van dit 25-jarig bestaan worden door Wandelvereniging Voerendaal, in samenwerking met de Gemeente Voerendaal,  weer twee zitbanken geplaatst in de natuur rondom Voerendaal. Er komt een tweede bank bij het kruisbeeld in het buitengebied Cortenbacherveld, en voor nog een bank wordt in overleg met de Gemeente een goede plek gezocht. Bij het 20-jarig bestaan zijn zitbanken geplaatst bij de vijver van Kasteel Cortenbach en bij het kruisbeeld in het buitengebied Cortenbacherveld. Er wordt veel gebruik gemaakt van deze zitbanken.

Informatie over lid worden van de Wandelvereniging is te vinden op de website.

Zitbank Wandelvereniging Voerendaal
Fotograaf
Wandelvereniging Voerendaal