Chèvremonts Mannenkoor 1912 installeert nieuwe beschermheer

Op maandag 8 november 2021 vond er een bescheiden festiviteit plaats tijdens de repetitieavond van het bijna 110-jarig Mannenkoor.

Er werd afscheid genomen van beschermheer Gerd Zimmerman, die zich vanwege gezondheidsredenen heeft moeten terugtrekken uit dit ambt. Duidelijk aangedaan sprak hij de aanwezigen toe waarbij het ook duidelijk werd dat het geen definitief afscheid is van het Chèvremonts Mannenkoor (CMK) 1912. Vanaf de zijlijn zal hij het wel en wee van 'de mannen' blijven volgen.

Vervolgens richtte Peter Rothkrantz (voorzitter) het woord tot de te installeren nieuwe beschermheer en wel Will Vandermühlen, geen onbekende voor het CMK1912. Duidelijk voor de voorzitter was dat Will onthutst was toen hij hem benaderde met de vraag of hij het Beschermheerschap van Gerd Zimmerman zou willen overnemen.

Zoals Will betaamt verzocht hij om bedenktijd, hij wilde hier en daar praten met familie en goede vrienden. Na rijp beraad heeft Will ingestemd, natuurlijk ook mede dankzij de steun van zijn partner Gitte.

Zijn populariteit in het verenigingsleven is groot, denk hierbij aan de Carnavalsvereniging Kerkrade, de Eerste Kerkraadse Megafoonclub, schutterij St. Sebastianus, ondernemersvereniging KIDK, Rotary en zijn reeds vele jaren als voorzitter van de Commissie van Bijstand van het CMK1912.

Peter Rothkrantz prees Will voor zijn verdiensten voor het CMK1912, waaronder als sponsor, actief deelnemer aan de concertreizen, helper bij het organiseren van activiteiten en zangworkshops, intermediair in de samenwerking met andere verenigingen, kortom een steun en toeverlaat voor het CMK1912.

De versierselen die horen bij het Beschermheerschap werden door Gitte bij Will omgehangen, een duidelijk intens moment.

Zijn eerste speech als kersverse Beschermheer van het CMK1912 was er een van dankbaarheid, het ophalen van persoonlijke herinneringen, en een positieve blik op de toekomst waarin hij zijn taken als Beschermheer vooral ook vanuit zijn hart zal uitoefenen. 

CMK1912
Fotograaf
kerkrade.NU