New Orleans Revival Stompers geven concert in Heerlen

Datum
Einddatum

De New Orleans Revival Stompers is een N.O. Jazzband, opgericht in 1995, die de traditionele jazz uitdraagt uit de Revivalperiode van de jazzmuziek in New Orleans gedurende de jaren ’40, ’50 en ’60.

Het repertoire bestaat uit een verzameling van traditionals, popsongs, hymns, spirituals, marches, blues, alsmede boogie-woogie en van langzame ballads tot Zuid-Amerikaans ritme. Steeds staat de emotie, ritme en melodie in de muziek voorop, welke zo kenmerkend is voor de New Orleans jazz.

De band is sterk beïnvloed en geïnspireerd door muzikanten uit de Big Easy (New Orleans) die de jazz uit de jaren ’20 en ’30 rond 1950 deden herleven zoals George Lewis, Louis Nelson, Jim Robinson, Sammy Penn, Willy Humphrey, Raymond Burke, Chester Zardis, Alton Purnell, Sweet Emma en Capt. John Handy.

De 6-mans formatie bestaat uit een ritmesectie van drums, stringbas, banjo of gitaar en piano en een frontlinie van trombone en klarinet of alt-of tenorsaxofoon. Kenmerkend is de afwezigheid van een trompet.

De band heeft inmiddels 2 CD’s uitgebracht welke live zijn opgenomen in de Burgundy Street Jazzclub te Son, bij Eindhoven.

Dit concert is een uitvoering in het kader van HEERLEN JAZZT

Datum: Zondag 14 november 14.00 uur

Entree: Reguliere bezoekers € 15

            Vrienden van de Jazz Club € 10

            Jeugd t/m 22 jaar onder begeleiding gratis

Adres: Auberge de Rousch, Kloosterkensweg 17, 6419 PJ  te Heerlen.

Meer informatie vindt u op de website.

Fotograaf
Pixabay
Jazz