Regio Parkstad gaat recreatieondernemers opleiden

Regio Parkstad en IVN Limburg starten op 14 oktober 2021 met het opleiden van recreatieondernemers tot Gastheer of Gastvrouw van het Landschap. Tijdens deze cursus bouwen zij samen aan de gezamenlijke promotie en beleving van Regio Parkstad, zodat bewoners en bezoekers de mooiste plekjes kunnen beleven.

Regio Parkstad kent een bijzondere combinatie van stedelijke gebieden, grote en kleine attracties, internationaal bekende evenementen en prachtige natuur. De regio is voortdurend in transitie geweest, waardoor er veel unieke verhalen te vertellen zijn, van de Romeinse Tijd tot de 'Nieuwe Lente', die rond het jaar 2000 is begonnen. Hoewel Parkstad al veel bekendheid geniet door de attracties en evenementen, zijn de natuur en het landschap nog redelijk onbekend voor bezoekers en inwoners van deze regio. Met deze cursus willen Regio Parkstad en IVN Limburg daar samen met ondernemers uit de regio verandering in brengen.

In de training wordt gewerkt aan gezamenlijke promotie en beleving van Regio Parkstad. Ondernemers in horeca, recreatie en toerisme krijgen de kans om hun speciale aanbod in de etalage te zetten en de beleving en zichtbaarheid van de Regio Parkstad samen te vergroten. Daarnaast worden cursisten onderdeel van het landelijke netwerk van IVN Gastheren van het Landschap en worden zij betrokken bij campagnes en ontwikkeling van beleefconcepten.

Praktische informatie
De cursus bestaat uit 4 cursusdagen en een terugkomdag. Deze vinden plaats op donderdag 14 oktober, 4 november, 18 november, 2 december 2021 en 10 maart 2022. Ondernemes betalen 195 euro per persoon voor het deelnemen van de gehele cursus. Er is plaats voor maximaal 25 ondernemers.

Aanmelden voor de laatste plekken kan tot en met 7 oktober 2021 via: ivn.nl

Brunssummerheide
Fotograaf
Wouter Roosenboom | VVV Zuid-Limburg