Was neerleggen explosief Hommerterweg moordpoging?

Er zit nog geen schot in de zaak over het explosief dat op zondag 5 september werd gevonden op de Hommerterweg in Hoensbroek. Bewoners ontdekten het explosief, waarna door de politie meerdere woningen uit voorzorg werden ontruimd.

De politie heeft inmiddels beelden vrijgegeven van een man die in de nacht van 4 op 5 september het explosief heeft aangebracht. Op de video is te zien dat tussen 3.10 en 3.20 uur de verdachte een pakket met een meterslang koord bevestigt. Even lijkt de man te stoppen als er een auto uit de Akerstraat-Noord passeert. Vervolgens gaat hij door met zijn werk. Het betreft bewakingsbeelden.

De Explosieven Opruimingsdienst maakte het explosief onschadelijk. De politie hoopt op tips naar aanleiding van de bewakingsbeelden.

De dader kan een jarenlange celstraf tegemoet zien als bewezen wordt dat hij een moordaanslag wilde plegen. Zo werd een 48-jarige man drie jaar geleden veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf omdat hij een bomaanslag met een explosief voorbereidde.

Logo politie