Beleefbus maakt wagenpark Beleef Kerkrade compleet

Grote en kleine Beleefbus

Beleef Kerkrade heeft een gloednieuwe grote Beleefbus. De bus is in de herkenbare Beleef Kerkrade stijl gewrapt met afbeeldingen van de Kerkraadse trekpleisters. Jacobs Travel is de vervoerspartner voor deze prachtige 50-persoons touringcar.

Fotograaf
Beleef Kerkrade

Emmapark in Brunssum wordt vernieuwd

Hugo Janssen naast paneel

Op 30 januari onthulde wethouder Hugo Janssen het eerste tijdelijke paneel in het Emmapark, waarop de definitieve plannen voor het park te zien zijn. In totaal staan er drie panelen, daarmee krijgt de bezoeker een goed beeld van waaraan de komende maanden gewerkt wordt in opdracht van de gemeente Brunssum. De uitvoering van de plannen start medio april en het vernieuwde park zal klaar zijn in de zomer van 2023.

Fotograaf
Emile Verhijden

Kerkrade op koers voor terugkeer volwaardig voortgezet onderwijs

Het Martin Buber

Op 11 januari 2023 heeft een afvaardiging van Het Martin Buber de onderwijsplannen van de tweede aanvraag toegelicht bij de Inspectie van het Onderwijs in Tilburg. Met als voorlopig resultaat: een positieve score op álle zes de deugdelijkheidseisen. Afgelopen week werd het concept gespreksverslag ontvangen.

Fotograaf
Gemeente Kerkrade

Jongerenlintje voor Xavier Limpens uit Ransdaal

Xavier Limpens

Al vanaf zijn dertiende is Xavier Limpens uit Ransdaal actief als vrijwilliger bij Scouting Voerendaal. Dat is op zijn minst uniek en sowieso heel bewonderenswaardig. Daarom ontving hij dinsdag 24 januari het jongerenlintje van de gemeente Voerendaal uit handen van wethouder Harry Coenen.

Voorleesontbijt bij Peuteropvang Heerlen

Voorleesontbijt burg. Roel Wever

Bij peuteropvang Heerlen (POVH) is het weer tijd voor een ontbijt en een mooi verhaal. Van 25 januari tot en met 4 februari vinden De Nationale Voorleesdagen 2023 plaats. Die Voorleesdagen starten op 25 januari met het Voorleesontbijt. De peuters van POVH doen daar weer heel graag aan mee. Dit jaar is er zelfs een extra feestje, want bij de locaties Pinokkio en Pino wordt een PRET LETTER minibiebje onthuld. Burgemeester Roel Wever leest voor en opent het minibiebje bij Pinokkio.

Burgemeester Brunssum in Comité van Aanbeveling Jack Aldewereld Stichting

Logo Jack Aldewereld Stichting

Burgemeester Wilma van der Rijt is toegetreden tot het Comité van Aanbeveling van de Jack Aldewereld Stichting. Ze bevindt zich in goed gezelschap van andere prominenten als o.a. Theo Bovens, oud-gouverneur Limburg, Lodewijk Asscher, oud-minister en achterkleinkind van Abraham Asscher (voorzitter Joodsche Raad), Camille Oostwegel sr., Oostwegel Collection, en Ronald Leopold, directeur Anne Frank Stichting.

Fotograaf
Jack Aldewereld Stichting

Koninklijk Kerkraads Mannenkoor bestaat 150 jaar

Logo KKM 150 jaar

Het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus bestaat in 2023 maar liefst 150 jaar. Op 10 oktober 1873 is het koor opgericht onder de naam Societé St. Lambert Kerkrade. De vereniging nam de naam over van de nabij gelegen St. Lambertuskerk in Kerkrade Centrum. De doelstelling van de vereniging was en is nog steeds hetzelfde: het beoefenen van de zangkunst en het bevorderen van een vriendschapsband onder de leden.

Fotograaf
KKM St. Lambertus

Gouverneur Emile Roemer op bezoek in Voerendaal

Roemer spreekt met vrijwilligers

Op woensdag 11 januari bezocht gouverneur Emile Roemer de gemeente Voerendaal. Burgemeester Wil Houben en de wethouders Harry Coenen, Guill Delsing, Ruud Braun en Pierre Verbraak ontvingen hem in het gemeentehuis. Daarna bezochten zij samen een aantal plekken in de gemeente waar de gouverneur in gesprek ging met de inwoners en vrijwilligers van Voerendaal.

Deelnemers computertraining Kerkrade ontvangen certificaat

Uitreiking certificaten

In Bibliotheek Kerkrade e.o. kun je terecht voor verschillende computertraingen. Voor de kerstvakantie mocht een grote groep burgers de certificaten van diverse computertrainingen in ontvangst nemen tijdens een feestelijke uitreiking in HuB. Bibliotheek Kerkrade in aanwezigheid van wethouder Jo Schlangen.

Fotograaf
Peter Trompetter

Meetvluchten op NAVO vliegbasis Geilenkirchen

Learjet 35

Van 9 tot en met 13 januari worden op NAVO vliegbasis Geilenkirchen vluchten uitgevoerd om het instrument landingssysteem en het tactisch luchtverkeer navigatiesysteem te kalirberen.Het kalibreren zal binnen de reguliere openingstijden van de vliegbasis plaatsvinden met een Learjet 35 straalvliegtuig.

Fotograaf
GFD GmbH