Bram Tankink en Beleef Kerkrade delen lokale fietsroutes

Koersen in Kerkrade by Bram Tankink - Beleef Kerkrade campagnebeeld

Tijdens een ontmoeting tussen wethouder Tim Weijers (Toerisme & Marketing) en voormalig profwielrenner Bram Tankink zijn beiden in gesprek geraakt over het wielrennen en met name het NK dat in 2012 en 2013 in Kerkrade verreden werd, waaraan Tankink deelnam. Bram Tankink gaf hierbij aan dat hij heel graag in Kerkrade en omgeving fietst, omdat dit zo mooi en uitdagend is.

Auteur
Beleef Kerkrade
Fotograaf
Beleef Kerkrade

Gezellige rommelmarkt in ontmoetingscentrum Jabeek

Rommelmarkt

Op zaterdag 11 september én zondag 12 september gaat om 10.00 uur de zaal open in het ontmoetingscentrum aan de Gaatstraat in Jabeek voor de ouderwets gezellige en altijd goed gesorteerde rommelmarkt. Voor de entreeprijs van 1,50 euro per persoon vanaf 12 jaar hoeft u niet weg te blijven. Er is een brede sortering aan speelgoed, servies, glaswerk, elektronica, meubels, boeken en alles wat u voor de rest aan curiosa kunt verzinnen. 

Auteur
Kon. Fanfare St. Caecilia Jabeek
Fotograaf
Pixabay

Genomineerden 'Leukste uitje van Limburg' bekend

Toverland

Twaalf uitjes zijn in de race voor de titel ‘Leukste uitje van Limburg 2022’. Een vakjury heeft de top 12 vastgesteld. Nu is het aan de leden van de ANWB. Zij kunnen tot en met 31 oktober hun stem en steun uitbrengen aan hun favoriete uitje in de provincie via Verkiezing Leukste uitje van Nederland. Wie de winnaars zijn wordt begin volgend jaar bekend gemaakt.

Auteur
ANWB
Fotograaf
Pixabay

Broekland College op virtueel bezoek in Indonesië voor levensreddend waterproject 

De Broekland College studenten gingen op virtueel bezoek (via Zoom) bij de familie van Meneer William

Het is een moeilijk schooljaar geweest dit jaar in Nederland, maar in Indonesië heeft dit jaar nog harder toegeslagen. De tweede klas MAVO van Broekland College besloot om het jaar af te ronden met een virtueel bezoek aan een Indonesische dorpsfamilie met het idee om elkaar goed te leren kennen, en tegelijkertijd een permanente levensveranderende bijdrage te leveren aan de familie. 

Auteur
Stichting LVO
Fotograaf
Esther Donners

Voorstelling brengt fantasie van complotdenkers in beeld

Vereniging Stadstuin Heerlen

Op 7 en 8 augustus speelt de in Heerlen geboren acteur en theatermaker Bert Hana de voorstelling Boy.Next.Door in de Stadstuin Heerlen en Werkplaats K. Hana liet zich bij het maken van deze solo voorstelling inspireren door complotdenkers in de coronapandemie. ‘De werkelijkheid is van zachte klei, je kunt hem zo vormen als je zelf wil. En niemand die je eruit trekt, want ja, we zitten midden in een pandemie.’

Auteur
Vereniging Stadstuin Heerlen
Fotograaf
Vereniging Stadstuin Heerlen

Burgemeester Roel Wever steunt Toon Hermans Huis

Maankwartier

Al verschillende keren hadden allerlei omstandigheden roet in het eten gegooid, maar op vrijdag 23 juli was het eindelijk zover. De Heerlense burgemeester Roel Wever werd geïnstalleerd als Eerste Vriend van Toon Hermans Huis Parkstad.

Auteur
Toon Hermans Huis Parkstad
Fotograaf
Pixabay

Gratis rondleidingen Heerlense historie op Monumentendag

Pancratiuskerk Heerlen

Op zondag 12 september stelt de Stichting Open Monumentendag Heerlen een vijftal gebouwen open. Elk gebouw staat centraal voor een bepaalde periode in de geschiedenis van de stad. Per locatie vindt een rondleiding plaats. In een brochure worden de vijf ontwikkelingsperioden en de bijbehorende panden beschreven. Aanmelden kan gratis via de site openmonumentendagheerlen.nl en elke bezoeker ontvangt de gratis brochure.

Auteur
Stichting Open Monumentendag Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Heerlen pakt energiearmoede aan op Europees niveau

Zonnepaneel

Heerlen gaat meedoen aan een nieuw Europees project 'Power up'. Het project wil stimuleren dat er plaatselijke 'sociale' energieorganisaties opgericht worden. Hiermee wil Europa energiearmoede aanpakken. Het Europees project sluit goed aan bij het Heerlens streven naar een duurzame stad waar iedereen aan kan meedoen. Naar schatting heeft 9,3% (2019) van de Heerlense bevolking last van een te hoge energierekening.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay