Drie keer dicht in 120 jaar: Café Keulen houdt stand ondanks corona

Kastelein Tom Keulen

Wie kent nou niet café Keulen in Klimmen, ofwel der Keul i Klumme? Dit café bestaat al 120 jaar en is nu pas voor de derde keer gesloten. De eerste sluiting was waarschijnlijk rond 1918 in verband met de Spaanse griep, de tweede aan het eind van de Tweede Wereldoorlog en de derde keer dit jaar i.v.m. de corona-epidemie. 

Auteur
Hary van Aken
Fotograaf
Hary van Aken

Parelloop 2021 afgelast, organisatie werkt aan alternatief

Jogging

Stichting Parelloop heeft besloten om ook in 2021 dé Parelloop niet te laten plaatsvinden. Gezien de huidige situatie als gevolg van COVID-19 is het niet haalbaar de wedstrijd te organiseren. Dus helaas voor het tweede jaar op rij geen Parelloop te Brunssum.

Auteur
Parelloop Brunssum
Fotograaf
Pixabay

Kledingbank Zuid helpt minima aan kleren

Kledingbank Zuid

Stichting Kledingbank Zuid is een particulier initiatief, in september 2009 opgericht door Rita Vermeulen om de minima een helpende hand te bieden. Begonnen met alleen baby- en kinderkleding. Nu, 11 jaar later, zijn we er nog steeds.

Auteur
Kledingbank Zuid
Fotograaf
Pixabay

GV Balans biedt combinatie acrobatiek en turnen aan

GV Balans

Bij Gymnastiek Vereniging Balans in Kerkrade wordt lesgegeven in heel veel groepen. De nadruk ligt om ongeacht niveau, achtergrond of leeftijd lekker te kunnen sporten waarbij turnen uiteraard een belangrijk onderdeel is van onze lessen, laat Vivian Reul-Augenbroe weten, de secretaris maar ook de coördinator van het Jonge Kind bij GV BALANS.

Auteur
GV Balans
Fotograaf
GV Balans

Auto op Rozenstraat in Schinveld in brand gestoken

Logo Brandweer

Vrijdagochtend om 4.20 uur stond op de Rozenstraat in Schinveld een auto in brand. De gealarmeerde brandweer moest de brand blussen. De politie vermoedt dat het is aangestoken. Getuigen kunnen zich melden bij de politie. Ook beelden van bewakingscamera's zijn van harte welkom.

Auteur
Redactie

Zuyderland bij de allerbeste Nederlandse ziekenhuizen

Logo Zuyderland

Zuyderland Medisch Centrum behoort volgens Elsevier Weekblad tot de top van de Nederlandse ziekenhuizen. Het is een van de dertien winnaars in het onderzoek ‘Beste ziekenhuizen 2020’ van Elsevier in samenwerking met bureau SIRM. Het onderzoek is gebaseerd op 392 kwaliteitsindicatoren, gezien over het jaar 2019. Karel Hulsewé, voorzitter van het Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB), noemt het 'een bekroning voor jaren van hard werken'.

Auteur
Redactie

Kabouters bewonen holle eikenboom bij kasteel Rivieren

Kabouters

Langs de Retersbekerweg bij kasteel Rivieren in Klimmen is een holle eikenboom bewoond door kabouters en enkele dieren. Op de bijbehorende tekst staat het volgende te lezen: "Wij zijn bewoners van Weustenrade en Retersbeek. Neem ons svp niet mee. Het bevalt ons prima hier". Voorbijgangers vinden dit tafereel zo leuk dat men het in ere houdt.

Auteur
Hary van Aken
Fotograaf
Hary van Aken

Limburg gaat aan de slag met correctief bindend referendum

Referendum

De Provincie Limburg heeft op 25 september 2020 de Referendumverordening Provincie Limburg 2020 vastgesteld welke op 9 oktober 2020 is gepubliceerd in het Provinciaal Blad. Met deze verordening wordt een correctief bindend referendum in Limburg mogelijk gemaakt binnen de contouren van de Grondwet en Provinciewet.

Auteur
Provincie Limburg
Fotograaf
Pixabay

Corona krijgt huiskamer van Bleijerheide niet klein

Wiel Ackens

De horeca heeft het lastig in corona-tijd. Vanwege het toenemende aantal besmettingen moesten alle cafés en restaurants op 14 oktober de deuren sluiten. Tuurlijk, er zijn financiële regelingen (zoals NOW) en de horeca krijgt een eenmalige vergoeding (ca 2500 euro), maar de schade door de afwezigheid van klanten is enorm.

Auteur
Peter Trompetter
Fotograaf
Peter Trompetter