Politie

Verdachte schietincident Treebeekplein aangehouden

handboeien

De politie heeft zaterdag een 55-jarige man uit de gemeente Roerdalen aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietincident aan het Treebeekplein in Brunssum. Dit incident vond afgelopen vrijdagavond plaats. De verdachte is aangehouden in België.

Opgelet: door slinkse wisseltruc verdwijnt papiergeld uit je beurs

logo politie

De politie waarschuwt voor de volgende manier van diefstal binnen Parkstad. Aangevers werden aangesproken door een man, die hen vroeg of zij een 2 euro muntstuk wilden wisselen voor 4 muntstukken van 50 cent. De man zou dit nodig hebben voor een automaat. De man wekte bij de aangevers geen argwaan, omdat deze 'vertrouwd' over kwam. De aangevers keken in hun portemonnee en wisselden het gevraagde geld voor deze man. 

8e keer zonder rijbewijs en 4e keer auto afgepakt

auto afgepakt

Op vrijdag 24 juni bekeurde de politie een inwoner van Kerkrade voor de achtste keer voor het rijden zonder rijbewijs. Saillant detail is dat de bestuurder de kinderen dagelijks naar school bracht. Na overleg met de Officier van Justitie nam de politie ook deze auto in beslag. Dit is de vierde auto die de verdachte moet inleveren. 

Fotograaf
Politie Kerkrade

Duitser (33) na conflict meegesleurd door auto en overlijdt

logo politie

Donderdagochtend is een 33-jarige man uit Zülpich (Duitsland) om het leven gekomen op de Wiebachstraat in Kerkrade, bij het Roda-stadion. In het daarop opgestarte onderzoek, dat onverminderd doorgaat, zijn weer nieuwe stappen gezet. De hulp van het publiek blijft desalniettemin welkom, bijvoorbeeld door het delen van mogelijke camerabeelden.

Twaalf panden in Hoensbroek onder de loep genomen

Politie

De gemeente Heerlen en de politie Heerlen hebben op woensdag 16 februari aan de Akerstraat-Noord en Heisterberg in Hoensbroek 12 panden integraal gecontroleerd. De controles betroffen veelal kamerverhuurpanden, bedrijven en overlastpanden. Doel van de actiedag was om een beeld te vormen van de situatie achter de voordeur én misstanden aan te pakken.

Fotograaf
Gemeente Heerlen

Rechtbank geeft Paul S. meer vrijheden

Rechtbank Roermond

Viervoudig moordenaar Paul S. uit Kerkrade staat niet meer onder direct toezicht van de TBS-kliniek. De rechtbank van Roermond besloot maandag 27 december dat hij meer vrijheid krijgt en maakt een voorwaardelijk einde aan de dwangverpleging.  

Fotograaf
Rechtbank Roermond

Beelden vrijgegeven van woningoverval Kerkrade

Woningoverval Kerkrade

De politie heeft beelden vrijgegeven van een woningoverval eerder deze maand in Kerkrade. Vrijdagmiddag 3 december vindt er een woningoverval plaats aan de Elbereveldstraat. Even voor half zes die middag wordt er bij de betreffende woning aangebeld. Wanneer de bewoner de deur opent, dringen er drie mannen binnen. In het daarop opgestarte onderzoek zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Fotograaf
Politie

Waarschuwingsschot na vlucht uit hennepwoning

Hennep

Op vrijdag 24 december omstreeks 18.25 uur krijgt de politie een melding van een verdachte situatie op de Marshallsingel in de Heerlense wijk Vrieheide.

Op de Marshallsingel zouden zich twee personen op straat bevinden die zich verdacht gedragen. Een van deze personen zou een vuurwapen bij zich hebben.  Beide personen zouden een woning  zijn binnen gegaan. De politie besluit een onderzoek in te stellen in de woning. In de woning treft de politie twee verdachten aan.

Fotograaf
Pixabay