Sport

Kerkraadse badmintonclub traint buiten door bij Achilles

Badminton

Badmintonvereniging KBC'67 doet al 54 jaar het Kerkraads badmintonhart sneller slaan. Veel inwoners van de Parkstad hebben bij ons de badmintonsport beoefend en doen dat nog steeds. Een vereniging waar gezelligheid en prestaties hand in hand gaan. Onze buitentrainingen zijn weer begonnen bij Atletiekvereniging Achilles TOP op donderdagavond van 19:00 tot 20:15. Wij danken hen net als vorig jaar voor het beschikbaar stellen van hun accommodatie en hun medewerking.

Auteur
KBC'67
Fotograaf
Pixabay

Sportfondsen nieuwe exploitant van zwembad Hoensbroek

Zwembad

De exploitatie van zwembad Hoensbroek en het nog te bouwen zwembad in Heerlen-Centrum komt in handen van de Sportfondsen Groep. De openbare aanbesteding, waar drie partijen op inschreven, is daarmee afgerond. De overeenkomst heeft een looptijd van 11 jaar. “Als gemeente stimuleren wij sport en bewegen ten behoeve van een goede gezondheid van onze inwoners. Goede zwemvoorzieningen, dichtbij huis zijn daarom belangrijk.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Cheon-Kwon traint door op schoolplein Beroepscollege Holz

Groepstraining buiten

Taekwondo & Hapkido vereniging Cheon-Kwon is al 35 jaar een begrip in Kerkrade. Bij ons hebben heel veel inwoners van Kerkrade taekwondo en hapkido beoefend. En nu komen de kinderen van die leerlingen van toen bij ons trainen. Wij zijn weer begonnen met de trainingen (buiten) en wel op het schoolplein van het College Holz. Dank aan het schoolbestuur voor hun medewerking!

Auteur
Cheon-Kwon
Fotograaf
Cheon-Kwon

Bewonersplatform Kerkrade-West biedt wandelroutes aan

Wandelroute Kerkrade-West

U houdt van wandelen en u houdt van de natuur in uw eigen omgeving? In een tijd dat vele andere dingen niet kunnen is wandelen in de eigen omgeving altijd mogelijk. Ontdek de prachtige omgeving en ook de mooiste plekjes die u misschien nog nooit van tevoren heeft gezien. Het Bewonersplatform Kerkrade-West heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een unieke serie wandelingen vanuit Kerkrade-West.

Auteur
Bewonersplatform Kerkrade-West
Fotograaf
Bewonersplatform Kerkrade-West

Klassieke Mergellandroute met knooppunten in ere hersteld

Fietsen

Menig fietser zal zich de uitdagende kilometers van de Mergellandroute heugen. Die glooiende Zuid-Limburgse fietswegen langs prachtige vakwerkboerderijen, groeves en indrukwekkende kastelen. Tel daarbij op de schoonheid van het landschap en je hebt één van de populairste en uitdagendste fietsroutes van Nederland. Helaas verdween met de verwijdering van de ANWB-bewegwijzering in 2015 ook deze fietsroute. Maar vanaf nu is de geliefde klassieker terug.

Auteur
Visit Zuid-Limburg
Fotograaf
Visit Zuid-Limburg

Limburgs wandelnetwerk wordt uitgebreid met knopen

Wandelen

Vandaag tekenen de zestien Zuid-Limburgse gemeenten in Valkenburg aan de Geul de Samenwerkingsovereenkomst ‘Knopen Lopen’ voor de aanbesteding van een nieuw wandelnetwerk voor Zuid-Limburg. Uit onderzoek blijkt dat wandelen één van de belangrijkste vrijetijdsbestedingen is. De Provincie Limburg gaf eerder al aan bereid te zijn in het nieuwe netwerk te investeren mits de zestien Zuid-Limburgse gemeenten dat ook deden.

Auteur
Visit Zuid Limburg
Fotograaf
Pixabay

Virtuele Avond4daagse Landgraaf is anders dan anders

Wandelschoenen

Ja! De Avond4daagse Landgraaf gaat dit jaar door! We gaan weer aan de wandel! In deze tijd natuurlijk wél coronaproof. Anders dan anders. Je wandelt bij deze editie in je eigen favoriete omgeving, je bepaalt zelf het beste moment om gezond bezig te zijn én je kiest je eigen uitdaging. De manier waaróp wij jou gaan uitdagen die gezonde wandelkilometers af te leggen, dat leggen we je graag uit. De inschrijving start op donderdag 1 april.

Auteur
Avond4daagse Landgraaf
Fotograaf
Pixabay

Gymnastiekclub Balans traint onverminderd buiten door

Balanceren

Als Gymnastiek Vereniging blijft GV Balans in beweging, zelfs achter gesloten deuren. Vanaf december zijn wij gestart met het geven van online lessen voor alle wedstrijdgroepen en het uitzetten van een challenge voor diverse groepen waarbij de challenge uiteraard passend is gemaakt naar het niveau van de sporter. De challenge voor peuters ziet er iets anders uit dan de challenge voor kleuters of die van de wedstrijdgroepen.

Auteur
GV Balans
Fotograaf
GV Balans

Jeugdtoernooien BC Victoria voor maart blijven afgelast

Badminton

Traditioneel vinden in de maand maart de bekende jeugdtoernooien van Hoensbroekse badmintonclub Victoria plaats. Door de actuele coronamaatregelen van de overheid zijn geen badmintontrainingen en wedstrijden mogelijk. Badminton Nederland heeft o.a. voor enkele weken de officiële competitie 2020/2021 stopgezet. Verder zijn tussentijds vele nationale badmintontoernooien ook afgezegd.

Ook voor BC Victoria is een organisatie van de volgende voorjaarstoernooien niet mogelijk:

Auteur
BC Victoria
Fotograaf
Pixabay

GV Olympia start langzaam lessen in buitenlucht op

O.a. jazzdancegroepen hebben buiten naast de gymzaal les

Onder het motto ‘blijf in beweging en blijf gezond!’ pakt Gymnastiekvereniging Olympia KFC Schinveld weer langzaam de draad op. Zo hebben enkele groepen al een tijdje(digitaal) les op afstand gehad. Inmiddels hervatten steeds meer groepen en hebben buiten, naast de gymzaal, les. De overige groepen (m.n. gymgroepen) zullen nog even moeten wachten gezien de beperkingen die de richtlijnen met zich mee brengen (1,5 meter afstand).

Auteur
GV Olympia KFC
Fotograaf
GV Olympia KFC