Sport

Nieuw project helpt Brunssumse verenigingen aan jonge leden

Sporten kinderen Pixabay

De gemeente Brunssum biedt met een nieuw project verenigingen een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden. Het project Sjors Sportief en Sjors Creatief laat kinderen kennis maken met het aanbod van Brunssumse sport- en culturele verenigingen. Verenigingen kunnen zich nu aanmelden voor deelname aan dit project.

Fotograaf
Pixabay

Aikido-lessen in Gemeenschapshuis 't Wouves

Aikido in Ransdaal

Aikido is een zelfverdedigingskunst waarbij de kracht van de aanval wordt gebruikt als basis voor de verdediging. Aikidotechnieken gaan nooit in tegen de kracht en intentie van een aanvaller, maar maken er juist gebruik van om de aanval te neutraliseren.

Fotograaf
Paul de Gruiter

BSV Limburgia verlengt met Jan van Dijk & Regillio Vrede

Jan van Dijk

Het bestuur van BSV Limburgia uit Brunssum heeft overeenstemming bereikt met hoofdtrainer Jan van Dijk over het openbreken van zijn contract. De onlangs 65-jaar geworden trainer zal de overeenkomst welke liep tot en met het seizoen 2022-2023 verlengen met 2 seizoenen. Zodoende zal Jan van Dijk tot en met seizoen 2024-2025 trainer zijn van de vereniging.

Fotograaf
BSV Limburgia

Jorn Bontan nieuwe hoofdtrainer van Sporting H.A.C Kerkrade

Jorn Bontan tekent contract

Jorn Bontan (33) is de nieuwe hoofdtrainer van voetbalvereniging Sporting H.A.C. uit Kerkrade. Op sportcomplex Carisborg in Haanrade werd dinsdag 21 december in het bijzijn van voorzitter Leon Mesters, penningmeester Michel Jaminon en secretaris Mark Nellessen, het contract voor komend seizoen ondertekend.

Sporting H.A.C. kwam in juli van dit jaar voort uit een fusie tussen RKVV Haanrade en SVA.

Fotograaf
Sporting H.A.C.

Roda JC zoekt betrouwbare vrijwilligers

Voetbal

Roda JC is op zoek naar vrijwilligers. De Kerkraadse voetbalclub zoekt mensen die het team willen versterken op verschillende gebieden zoals, voetbal, facilitair, veiligheid en horeca.

Je moet minimaal 18 jaar zijn, beschikbaar zijn rondom thuiswedstrijden, door de weeks en in het weekend voor het verrichten van klusjes in en rondom het Parkstad Limburg Stadion. Je bent vriendelijk, proactief, alert en betrouwbaar.

Fotograaf
Pixabay

V.V. Chevremont verlengt samenwerking met trainer Pierik

Contractverlenging Rob Pierik

Rob Pierik is ook komend seizoen trainer van voetbalvereniging Chevremont. Dat zijn club en trainer overeengekomen. Rob is bezig aan zijn eerste seizoen bij de oudste club van Kerkrade en dat verloopt voor beide partijen tot volle tevredenheid.

Fotograaf
V.V. Chevremont

AV Achilles-Top Kerkrade gestart met wintertrainingen

AV Achilles-Top Kerkrade

Atletiekvereniging Achilles-Top Kerkrade is weer volop begonnen met de wintertrainingen voor alle categorieën op de kunststofaccommodatie in sportpark Kaalheide. De jongens en meisjes van zeven tot en met elf jaar trainen elke dinsdag en donderdag van 17.30-18.30 uur. De oudere jongens en meisjes op dezelfde dagen van 18.30-20.00 uur. Ook de senioren trainen op dat tijdstip in het sportpark.

Fotograaf
AV Achilles-Top Kerkrade

Voorinschrijving Abdijcross Kerkrade gestart

Abdijcross

De Abdijcross staat in het weekend van 15 en 16 januari 2022 voor de 57ste keer op het programma. Begin dit jaar moest de internationale atletiekcross in Kerkrade-Rolduc nog worden afgelast vanwege de coronamaatregelen. Vanaf 1 november kan worden ingeschreven via inschrijven.nl. Aanmelden voor 27 december is twee euro goedkoper. Dus wees er snel bij. De definitieve sluitingsdatum is 9 januari 2022.