Cultuur

Rowwen Hèze verrast fans met single "Hoe lang nog"

Rowwen Hèze

Na een periode van stilte laat de Limburgse band Rowwen Hèze weer van zich horen en verrast hun fans met nieuwe muziek. De gehele fanclub van de band ontving een cd op de deurmat met daarop de nieuwste single van de band: Hoe Lang Nog. De single bevat meer nieuwe muziek: De Berge Van Bob en Onderaan Beginne, welke eind 2020 verscheen tijdens het alternatieve Slotconcert.

Auteur
Rowwen Hèze
Fotograaf
Rowwen Hèze

Marleen Mols en Patrick Pesch maken samen muziek

Zangers

Marleen Mols uit Schinveld en Patrick Pesch uit Kerkrade zijn al jaren vrienden, maar ook al jaren muzikale collega’s. Meer dan vaak deelden zij het podium zowel tijdens de door Marleen's Swing Star georganiseerde evenementen, als gewoon spontaan tijdens een feestje of artiestenreis. Het kon dus eigenlijk niet uitblijven dat beiden een keer gezamenlijk een lied zouden uitbrengen. 

Auteur
Marleen Mols

Martien en Ellemien herdenken gesneuvelde soldaat

Adoptiegraf

Martien en Ellemien Salden adopteerden 20 jaar geleden het oorlogsgraf van de Amerikaanse gesneuvelde soldaat Robert L. Rutledge. Hij vocht met het 48th Armored Infantry Regiment, toegewezen aan de 7th Armored Division. In de buurt tussen Ospel en Meijel sneuvelde soldaat Rutledge op 29 oktober 1944, in een bloedige strijd met de Duitsers.

Auteur
Peter Trompetter
Fotograaf
Peter Trompetter

Alle kinderen welkom bij Poolse dansgroep Podlasie

Podlasie

Podlasie bestaat dit jaar 45 jaar. Door de coronapandemie is het moeilijk om activiteiten te plannen om dit groot te vieren. De repetities bij de volwassen groepen, de dansgroep en het koor kunnen helaas nog geen doorgang vinden. Gelukkig zijn we wel alweer een maand met de kindergroep aan het dansen.

Auteur
Podlasie
Fotograaf
Podlasie

Marleen Schmitz (Oirsbeek) brengt boek uit: Geen weg terug

Marleen Schmitz

Marleen Schmitz is in 1952 in Montfort geboren, maar woont al ruim veertig jaar in Oirsbeek. Als kind had ze, net als veel schrijvers, nooit boeken genoeg. Dat probleem loste ze op door bibliothecaris te worden. Na enkele andere administratieve banen gooide ze twintig jaar geleden het roer om en begon met het volgen van schrijfcursussen, klasjes en workshops; ze leerde korte verhalen, gedichten en kinderboeken schrijven. In 2006 verscheen haar eerste kinderboek: Biertje Casper.

Auteur
Marleen Schmitz
Fotograaf
Ineke Meys

Na bevrijding zorgden soldaten uit VS voor sensatie in Heerlen

Marlene Dietrich

Vanaf juni 1944 waren veel Amerikaanse soldaten getekend door de strijd. Het geallieerde opperbevel besloot daarom zogenaamde Restcenters op te richten, waar de manschappen konden uitrusten en enig vertier hadden. Na de bevrijding van Heerlen op 17 september ‘44, werd besloten daar een groot “Rest and Recreation center” op te zetten. Heerlen werd overspoeld door soldaten uit de hele regio. Ook de soldaten die op Ubachsberg gelegerd waren, bezochten regelmatig het Restcenter. 

Auteur
Marcel Neven

Maastrichts duo Lucas & Steve brengt festivalgevoel bij je thuis

Lucas & Steve

Mocht er dit jaar een festival plaatsvinden, dan brengen Lucas & Steve nu al een van de grootste 'crowdpleasers’ uit. Met ‘Do You Want Me’ horen we het uit Maastricht afkomstige duo weer op hun best, met opzwepende piano-akkoorden, wervelende crescendo's en een drop die je doet verlangen naar dat ultieme festivalgevoel. Nu verkrijgbaar via Spinnin ’Records. Lucas & Steve, beroemd om hun feelgood-vibes, weten als geen ander hoe ze een unieke dancetrack moeten creëren. 

Auteur
Lucas & Steve

Vrije Akademie brengt kunstenaar in de klas met Vazoom

Kunstenaar

De Vrije Akademie is actief op 35 basisscholen in Parkstad. Ons aanbod op gebied van digitaal cultuuronderwijs heeft een vogelvlucht genomen. Er worden digitale lessen ontwikkeld door kunstenaars in het kader van het multidisciplinaire programma van ‘de Cultuurbox’. In de Cultuurbox voorzien we leerlingen van digitale beeldende workshops, dans, drama en muziek, zolang dit is gewenst (onze docenten staan uiteraard te popelen om weer fysiek aan de slag te gaan!). 

Auteur
Vrije Akademie
Fotograaf
Vrije Akademie

Fotograaf Henk Hermanns scoorde nationale prijzen

Fotoprijzen

Henk Hermanns is de zoon van Martin en Carola Hermanns uit Bleijerheide. Vader Martin was fotograaf van beroep en samen met zijn vrouw runde hij een fotozaak. In 1938 startte Martin Hermanns een fotografisch bedrijf aan de Slakstraat. Het was 1953 toen de fotozaak verhuisde naar de Franciscanerstraat om uiteindelijk in 1958 op het vertrouwde adres aan de Sint Pieterstraat te eindigen.

Auteur
Peter Trompetter
Fotograaf
Peter Trompetter