Cultuur

Jacques Vriens leest voor in het Nederlands Mijnmuseum

Portret Jacques Vriens

Op zaterdag 8 oktober komt de gevierde kinderboekenschrijver Jacques Vriens in het Nederlands Mijnmuseum voorlezen uit zijn boek Tien Torens Diep. In het kader van de Maand van de Geschiedenis zijn er extra activiteiten in het museum, waaronder deze activiteit voor kinderen vanaf 9 jaar, (groot)ouders en andere geïnteresseerden.

Fotograaf
Rufus Hegeman

Tentoonstelling 'Souvenir uit Landgraaf'

De gemeente Landgraaf bestaat in 2022, 40 jaar! De Vrije Akademie viert dit met de tentoonstelling 'Souvenir uit Landgraaf'. De expositie 'souvenir uit Landgraaf' toont werk van 22 kunstenaars die in Landgraaf wonen, werken of speciaal iets hebben met Landgraaf. Er zullen circa 40 kunstwerken te zien zijn en deze bestaan uit schilderijen, tekeningen, beelden, grafiek, fotografie en driedimensionaal werk. De diversiteit aan werk is verrassend door het veelkleurig palet aan deelnemers. Er komt een boeiende expo met kunst over, voor en door Landgraaf.

Concert Kerkraads Symfonie Orkest 'als vanouds'

Kerkraads Symfonie Orkest

Tijdens het concert op 22 oktober richt het Kerkraads Symfonie Orkest, na twee jaar van beperkingen, 'als vanouds' zijn aandacht op het klassieke repertoire. Dat doet het met voor de pauze een tweetal prachtige werken van Ludwig van Beethoven: ouverture "Egmont" en het 4e Pianoconcert. Solist in dit Pianoconcert is Yingshan Hu.

Fotograaf
Kerkraads Symfonie Orkest

Hoensbroek krijgt eigen editie van Monopoly

Martin de Beer ontvangt Monopoly Hoensbroek

Goed nieuws voor de inwoners uit Hoensbroek. Vanaf 19 september kunnen zij hun Monopoly stad in. Een stel hotels op de Kouvenderstraat zetten, de nieuwe eigenaar worden van Hommerterweg of de Slakkenstraat kopen. Wethouder Martin de Beer ontving zaterdag het eerste exemplaar, Monopoly Hoensbroek, uit handen van Maurice Kleijnen. Het spel is exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn Kleijnen in Hoensbroek.

Fotograaf
Carole Meijers

Van Grunsvenplein Heerlen wordt geopend met familiefestival

Burgemeester van Grunsvenplein

Op donderdag 15 september wordt het nieuwe Burgemeester Van Grunsvenplein officieel 'geopend'. Het voorheen grauwe plein is flink aangepakt: het is gezelliger en groener, duurzaam en circulair. Wethouder centrumontwikkeling Jordy Clemens: "Het nieuwe Van Grunsvenplein is straks niet alleen een geweldige evenementenlocatie, maar ook een mooie, groene plek om te verblijven én een prachtige plek om te wonen.

Fotograaf
Marc Ploum

Oranje-Nassau I gratis te bezoeken tijdens Open Monumentendag

Oranje-Nassau I

Op zondag 11 september openen de deuren van het schacht- en ophaalgebouw van de Oranje-Nassau I in Heerlen. De voormalige hoofdlocatie van het Nederlands Mijnmuseum is op die dag gratis te bezoeken in het kader van Open Monumentendag. Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 17.00 uur.

Fotograaf
Jasper Kroese