Gezondheid

Prinses Margriet bezoekt mondkapjesfabriek Vidar

Prinses Margriet

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet heeft een werkbezoek gebracht aan Vidar in Sittard-Geleen. Het bezoek stond in het teken van de werkzaamheden van het participatiebedrijf Vidar. De recentelijke samenwerking tussen Vidar en BAB-Medical, waarbij medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt meedraaien in de productie van kwalitatief hoogwaardige mondkapjes, was de aanleiding voor het werkbezoek.

Auteur
Gemeente Sittard-Geleen
Fotograaf
Ermindo Armino

Gouverneurspenning voor helpende Limburgers in coronacrisis

Corona-virus

De laatste Gouverneurspenning in de ambtsperiode van gouverneur Theo Bovens is bestemd voor alle Limburgers die hebben geholpen en nog altijd helpen aan het verlichten van alle zorgen als gevolg van de coronacrisis. De onderscheiding is niet alleen bedoeld voor alle professionals in de zorg, hulpverlening of toezicht/handhaving, maar zeker ook voor alle vrijwilligers, mantelzorgers of buurtgenoten die klaarstaan voor iemand in de eigen straat of wijk.

Auteur
Provincie Limburg
Fotograaf
Pixabay

Boek van de Sjoelplaats: "Bemoedigen doet goed!"

Bemoedigen doet goed

"Goede dagen en kwade dagen. Het is niet zomaar een vaststaande uitdrukking geworden. Het is de realiteit. Als het leven je toelacht dan kom jij je dagen wel door. Maar als je teleurgesteld bent, eenzaam of verdrietig, zonder dat je een uitweg ziet, dan kan elke dag een opgave zijn. Wat kan een bemoediging je dan goed doen!"

Auteur
De Sjoelplaats
Fotograaf
De Sjoelplaats

Onderzoek naar gezonder ouder worden in Voerendaal

Ouderen op hangmat

Gezond ouder worden, gewoon in je eigen buurt. Hoe kunnen gemeenten, (buurt)organisaties en ouderen samenwerken om daar een bijdrage aan te leveren? De Open Universiteit onderzoekt die vraag samen met vijf gemeenten in Zuid-Oost Nederland. In april 2021 starten ze een grootschalig buurtonderzoek. Dat moet leiden tot een activerend programma op wijkniveau. Gezond ouder worden is meer dan fit en vitaal zijn.

Auteur
Gemeente Voerendaal
Fotograaf
Pixabay

Chatgesprek Mondriaan over psychische klachten bij pubers

Depressie

Mondriaan en CJG043 slaan handen ineen en starten een nieuw wekelijks chatspreekuur ‘Psychische Klachten bij Pubers’. Ouders met zorgen over het emotionele welzijn van hun puber kunnen met ingang van maart hun vragen stellen in een 1-op-1 chatgesprek aan experts van Mondriaan Preventie. Het digitale chatspreekuur vindt elke week plaats op dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur.

Auteur
Mondriaan
Fotograaf
Pixabay

Doel uit Klimaatakkoord haalbaar door regionale aanpak

Vogel in de sneeuw

Eén van de maatregelen uit het Klimaatakkoord is het opwekken van 35 terawattuur (TWh) hernieuwbare energie op land in 2030. Dertig regio’s in Nederland werken aan plannen daarvoor: de Regionale Energiestrategieën (RES). In het Klimaatakkoord is bewust gekozen voor de regionale schaal. Dit werpt zijn vruchten af. De concept-plannen van de regio’s zijn goed onderbouwde documenten. Het doel van 35 TWh in 2030 valt binnen de door het Planbureau voor de Leefomgeving benoemde bandbreedte.

Auteur
Provincie Limburg
Fotograaf
Pixabay

Aandacht voor Alzheimer in gesprek op RTV Parkstad

Hersenen

"Alzheimer Parkstad on tour" is te zien op RTV Parkstad vanaf maandag 8 t/m vrijdag 12 februari. Angèle van Kasteren, Hella Senden en Math Gulpers gaan met elkaar in gesprek over het Steunpunt Mantelzorg en Ruggesteun en wat zij voor mensen met dementie en hun naasten kunnen betekenen.

De onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a.;

Auteur
Alzheimer Nederland, afdeling Parkstad Limburg
Fotograaf
Pixabay