Werken

Brits sportartikelenbedrijf kiest voor Heerlen

Tekening distributiecentrum

Combinatie JD Sports en GXO Logistics, vestigt haar distributiecentrum voor Europa op industrieterrein De Beitel in Heerlen. GXO Logistics, een van 's werelds grootste logistieke bedrijven, gaat voor JD Sports, een van de grootste retailers in sports, fashion en buiten sport artikelen, de logistieke afhandeling voor heel Europa verzorgen. De vestiging in Heerlen biedt vanaf begin 2024 werk aan ruim 1500 mensen.

Fotograaf
Gemeente Heerlen

Eerste deelnemers logistieke opleiding Brunssum vinden baan

Deelnemers opleiding ontvangen diploma

De eerste deelnemers aan de logistieke opleiding van de gemeente Brunssum hebben een baan gevonden. De opleiding ging begin 2022 van start en is bedoeld om mensen in de bijstand op te leiden voor een baan in de logistiek. Vijf mensen hebben de opleiding met succes afgerond, drie van hen hebben inmiddels een baan gevonden.

Fotograaf
Gemeente Brunssum

Bijstand in Brunssum toont grootste daling van Zuid-Limburg

Geld

Brunssum had in 2021 de grootste daling van het aantal mensen in de bijstand van alle Zuid-Limburgse gemeenten. De daling bedroeg 9,6 procent. 

Dat blijkt uit cijfers van de gemeentelijke sociale dienst ISD BOL. Brunssum telde op 1 januari 2021 nog 736 mensen in de bijstand. Een jaar later was dit aantal gedaald tot 665 mensen, een daling van 71 personen.

Fotograaf
Pixabay

BelastingTeam Impuls staat klaar voor hulp IB-aangifte

Belasting

Het BelastingTeam van Impuls helpt u indien u aan de voorwaarden voldoet bij het invullen van uw aangifte. Ook dit jaar weer voor uw aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2020. Zoals wij u eerder hebben bericht, kan de hulp bij aangifte door de van overheidswege en RIVM opgelegde beperkingen en regelgevingen nog (steeds) niet worden opgestart. Wel is inmiddels duidelijkheid over de locaties die ons bij versoepelingen van de beperkingen dadelijk ter beschikking zullen staan. 

Fotograaf
Pixabay

De Vakschool helpt mensen aan het werk vanuit Heerlen-Noord

Lassen

De Vakschool wil op een laagdrempelige manier mensen begeleiden naar de vele openstaande vacatures in Zuid-Limburg. Vooral in de techniek, logistiek en ICT sector is het lastig om geschikte werknemers te vinden. Door goede samenwerking en het bieden van maatwerk worden mensen passend opgeleid. Daarbij worden niet alleen onderwijsinstellingen betrokken maar ook ervaren vakmensen uit Heerlen-Noord.

Fotograaf
Pixabay

Balanz, leerwerkbedrijf en gemeente brengen banen

Kerkrade

De gemeente Kerkrade en de bedrijven Balanz Facilitair en Relim hebben hun krachten gebundeld in het project Balanz@Work Kerkrade. Doelstelling van het project is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar passend werk in de schoonmaakbranche. Het startschot voor het project vond plaats op dinsdag 1 juni met de ondertekening van het convenant in het Flexiforum in Kerkrade.

Fotograaf
Pixabay

Grote multinational bouwt duurzaam kantoor in Kerkrade

Kantoor Ranpak

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter gaat in het Limburgse Kerkrade een nieuw duurzaam gebouw realiseren voor Ranpak, wereldwijde marktleider op het gebied van duurzame en innovatieve verpakkingsoplossingen. Op deze nieuwe locatie worden behalve ruimtes voor productie en logistiek ook duurzame kantoorruimtes en een grote nieuwe showroom ondergebracht. De oplevering van het gebouw is gepland voor oktober 2022, na de verhuizing biedt de locatie werkgelegenheid voor zo’n 350 mensen.

Fotograaf
Boelens de Gruyter

Vakbond: 'Arriva neemt eigen personeel niet serieus'

Arriva-trein zoeft door het Heuvelland

Na het verschrikkelijke ongeval in Hooghalen heeft de Vakbond voor Rijdend Personeel (VVMC) direct aan Arriva gevraagd welke maatregelen er genomen worden t.a.v. de veiligheid rondom NABO's. Het overleg hierover met Arriva verloopt ronduit slecht en stroperig. Terwijl het hier om veiligheid gaat voor treinpersoneel en reizigers.

Fotograaf
Pixabay