Culinair

KFC opent tweede restaurant in Heerlen

Opening KFC Heerlerbaan

Vanaf 12 juli is Heerlen een horecagelegenheid rijker: de KFC op de Heerlerbaan 240. Er is een restaurant, terras, Drive-Thru en mogelijkheid tot bezorging. De nieuwe vestiging in de Limburgse stad biedt werkgelegenheid aan ongeveer veertig mensen. Het is de tweede KFC-vestiging in Heerlen. Daarnaast heeft de franchisepartner, RS Chicken Group, nog vestigingen in Roermond, Sittard-Geleen, Venlo, Sevenum, Maastricht en Nederweert.

Fotograaf
KFC Nederland

Nieuwe vestiging Dadawan Rodaboulevard officieel geopend

Opening Dadawan Kerkrade

De Rodaboulevard heeft met het nieuwe fusionrestaurant Dadawan opnieuw een publiekstrekker binnengehaald. Het innoverende horecabedrijf is donderdag 12 mei officieel geopend door eigenaar Danny Deng, loco-burgemeester Tim Weijers en wethouder Bert Bejas.

Fotograaf
Gemeente Kerkrade

Restaurant De Beren geopend bij Leisure Dome Kerkrade

De Beren Kerkrade

Al meer dan 100 jaar bedrijft de familie van Daan Engels horeca, dus de kans een De Beren restaurant te runnen liet de doorgewinterde horecaman niet aan zich voorbij gaan. De splinternieuwe zaak, vlakbij het stadion van Roda JC, heeft een modern interieur en uitgebreide kaart. Daan, een bekende horecaondernemer uit regio Parkstad Limburg, kwam met het De Beren concept in aanraking bij een bezoek aan Rotterdam, 5 jaar geleden.

Fotograaf
Today's Special

Vrije Akademie Parkstad organiseert workshops in de Week tegen Eenzaamheid

In de Week tegen Eenzaamheid (30 september t/m 7 oktober) staat ontmoeting en verbinding centraal. De Vrije Akademie Parkstad, de ruilwinkel Kerkrade, Impuls, Credohuis en de Gemeente Kerkrade hebben de handen ineengeslagen en 4 gratis creatieve activiteiten bedacht.

Ben je een ware liefhebber van bakken? Kijk je graag naar programma’s zoals ‘Heel Holland bakt’? Grijp dan deze kans en verras ons met heerlijke cupcakes uit eigen keuken. Deze cupcakes worden aan de Voedselbank geschonken.

Workshops Vrije Akademie in Week tegen Eenzaamheid

Logo Week tegen Eenzaamheid

In de Week tegen Eenzaamheid (30 september t/m 7 oktober) staat ontmoeting en verbinding centraal. De Vrije Akademie Parkstad, de ruilwinkel Kerkrade, Impuls, Credohuis en de Gemeente Kerkrade hebben de handen ineengeslagen en 4 gratis creatieve activiteiten bedacht.

Culinair genieten met wijn in Botanische Tuin Kerkrade

Wijnglas

Een mooie avond, prachtig uitzicht op de natuur en het genot van een lekkere maaltijd met een heerlijk drankje. Voeg daaraan toe de klanken van salonmuziek en het leven kan toch niet mooier zijn. Met deze woorden presenteert de Botanische Tuin Kerkrade het Diner in de tuin op zaterdag 4 september 2021, om 18.00 uur.

Fotograaf
Pixabay

Aspergeseizoen start goed met krat van eigen bodem

Asperges

Het versproduct van eigen bodem komt er weer aan. De telers van eigen bodem zijn helemaal klaar voor het nieuwe aspergeseizoen. Het inspiratie- en informatieplatform VanEigenBodem.nl heeft om dit te vieren hét aspergemenu van 2021 ontwikkeld in samenwerking met de bekende tv-kok Hugo Kennis. Dit menu is in een kratje thuis te bestellen samen met twee andere verrassende avondmaaltijden, zodat elke liefhebber samen het aspergeseizoen kan aftrappen.

Fotograaf
Van Eigen Bodem

Heerlen steunt horeca: verruiming van terrassen verlengd

Horeca

Burgemeester en wethouders hebben besloten de regeling ter verruiming van de terrassen te verlengen tot 1 april 2022. Hiermee komt Heerlen de horecaondernemers zo veel mogelijk tegemoet in deze voor velen moeilijke coronatijd. Het afgelopen jaar zijn de horecagelegenheden hard getroffen door de corona-maatregelen. Om exploitatie mogelijk te maken binnen de 1,5 meternorm zijn in 2020 de terrassen verruimd. Deze maatregel werd ingesteld tot 1 april a.s. 

Fotograaf
Pixabay