Limburg

Voorrang voor jonge kopers bij Krijtland Wonen

Sleutels huis

Jonge starters krijgen bij Krijtland Wonen voorrang op het moment dat ze een woning van de woningcorporatie willen kopen. Niet alleen bevordert dit de doorstroming op de woningmarkt. Ook wil Krijtland Wonen met dit instrument de kansen voor diegenen die het moeilijk hebben op de huidige woningmarkt vergroten.

Fotograaf
Pixabay

Dieter van Gortel ontvangt Speld van Verdienste

Dieter van Gortel

Loco-burgemeester Pieter Meekels heeft op donderdag 30 september de Speld van Verdienste van de gemeente Sittard-Geleen uitgereikt aan Dieter van Gortel. De heer Van Gortel krijgt de Speld onder meer vanwege zijn verdiensten voor de Vereniging Bedrijven Sluisweg in Born en zijn jarenlange inzet voor de Geleense damvereniging De Vaste Zet.

Fotograaf
Ermindo Armino

Stiefouders in de schijnwerpers op Landelijke Stiefouderdag

Stiefouder

Elk jaar op de tweede zondag van oktober (dit jaar op 10 oktober) vieren we Stiefouderdag. Op deze dag wensen we alle aandacht te geven aan stiefouders en de liefde, zorg en inzet die zij geven aan hun stiefgezin.

Stiefouderdag is in het leven geroepen om het stiefouderschap te erkennen en te eren. Er wordt nog altijd te weinig stilgestaan bij het samengestelde gezin en dit terwijl steeds meer mensen hier iedere dag mee te maken hebben. Soms van binnenuit, soms van buitenaf.

Fotograaf
Pixabay

Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool slaan handen ineen

Student

Betere aansluitingen op elkaars opleidingen en het combineren van wetenschappelijk en praktijkgericht onderwijs en onderzoek ten behoeve van de regio, met een focus op ICT/data science, gezondheid en science/chemistry. In een notendop is dat de inhoud van de intensievere samenwerking die Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht (UM) aangaan door de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst op 30 september 2021.

Fotograaf
Pixabay

Slot Schaesberg huzarenstukje van projectleider Aryan

Kasteelruïne

Johannes Graf von Schaesberg gaat op vrijdag 24 september samen met Gravin von Schaesberg het startsein geven voor de herbouw van de poorttoren van Slot Schaesberg. Honderden vrijwilligers zullen ook aanwezig zijn. Johannes Graf von Schaesberg is afstammeling van de graaf die Slot Schaesberg in de 16e eeuw in Landgraaf liet bouwen.

Fotograaf
Pixabay

Vrijwilligers controleerden 2175 km aan paden na oproep Visit

Wandelpad

De dagen na de watersnood bleken vele fiets- en wandelpaden ook getroffen door de overstromingen. Bomen en loshangende takken vormden een potentieel gevaar voor wandelaars. Visit Zuid-Limburg plaatste daarop een oproep op sociale media om vrijwilligers te werven die de organisatie binnen een paar dagen wilden helpen om de routes na te lopen. Onmiddellijk stroomden bijna 200 reacties binnen. In de twee weken daarop controleerden 114 vrijwilligers maar liefst 2.175 kilometer aan routes.

Fotograaf
Visit Zuid-Limburg

Basisschool Berensprong maakt kennis met zonneauto

Ivo Janssen

Afgelopen maand kreeg basisschool De Berensprong in Herkenbosch bezoek van het Vattenfall Solar Team. Ivo Janssen, die vroeger zelf op de school zat, gaf leerlingen van de hoogste klassen uitleg over het bouwen van zonneauto’s en leerde ze meer over duurzaamheid en techniek. 

Fotograaf
Hans-Peter van Velthoven

Psychiatrie in het MECC: Groot congres blijft komende vijf jaar

MECC Maastricht

Onlangs werd het vijfjarig contract tussen de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) en MECC Maastricht ondertekend in het bijzijn van Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht. De grootste nationale medische vereniging, NVvP, organiseert jaarlijks haar voorjaarscongres waar ruim 2.700 psychiaters en psychiaters in opleiding drie dagen lang aan deelnemen. Met de ondertekening wordt de huidige samenwerking als vaste congreslocatie verlengd tot en met 2026.

Fotograaf
MECC Maastricht

Europese jongeren debatteren over toekomst vanuit Maastricht

EU Jeugd Maastricht

Onlangs vond vanuit Maastricht het Europees Jeugdparlement plaats. Zes dagen lang gingen honderddertig jongeren van 16-20 jaar vanuit 23 landen digitaal in gesprek over de toekomst van Europa. Het thema van de conferentie was ‘The Digital Generation: Setting an Innovative Agenda’. De jongeren voerden pittige debatten over bijvoorbeeld online onderwijs en online seksueel geweld.

Fotograaf
Europees Jeugdparlement