Limburg

SnowWorld is pilotlocatie bij "Testen voor Toegang"

Sneeuwproductie SnowWorld

SnowWorld Landgraaf is door de Rijksoverheid geselecteerd als één van de locaties voor "Testen voor Toegang". In het hele land zijn enkele dierentuinen, musea, theaters en sportfaciliteiten geselecteerd waar bezoekers tijdelijk weer welkom zijn op voorwaarde van een negatieve Corona-test. Door mee te werken aan deze pilot, levert SnowWorld een bijdrage aan het heropenen van het sociale leven in Nederland. 

Auteur
SnowWorld
Fotograaf
SnowWorld

Vergroen je tuin met subsidieregeling gemeente

Vergroening

Klimaatverandering zorgt voor steeds meer uitersten. De Limburgse gemeenten van de regio Maastricht en Heuvelland, Waterschap Limburg (WL) en Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) nemen al maatregelen om wateroverlast, droogte en hittestress te voorkomen en de kwaliteit van water te bewaken. Deze maatregelen zijn helaas niet genoeg om het waterprobleem blijvend op te lossen.

Auteur
IVN
Fotograaf
Pixabay

Wegverbreding van A2 in Limburg gaat definitief door

Verkeer op de A2

De verbreding van de A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide gaat door. Nagenoeg alle bezwaren zijn vandaag door de Raad van State ongegrond verklaard. De aanbesteding en voorbereiding van de uitvoering kunnen nu onverminderd door. De realisatie van de verbreding A2 gaat volgens planning in 2022 van start en wordt uiterlijk 2027 opgeleverd.

Auteur
Rijkswaterstaat
Fotograaf
Rijkswaterstaat

ANWB zamelt 504 fietsen in voor Kinderfietsenplan

Roze kinderfietsen

De ANWB is in maart gestart met de campagne ‘Elk kind veilig op de fiets’. Sindsdien komen er uit het hele land fietsen binnen voor het ANWB Kinderfietsenplan. De teller staat inmiddels op 10.000 fietsen en daar is de ANWB heel blij mee want elke fiets telt. De ANWB vraagt iedereen om thuis te kijken of er nog ongebruikte fietsen in de schuur staan en doet hierbij een speciale oproep aan de provincie Limburg.

Auteur
ANWB
Fotograaf
ANWB

Ruim 1000 ondernemers vullen enquête gemeentes in

Enquête

Ruim duizend ondernemers uit alle zestien gemeenten in Zuid-Limburg, hebben de afgelopen weken meegedaan aan de enquête over de gevolgen van corona. Dat is ruim voldoende om een representatief beeld te krijgen over wat er leeft onder ondernemers en samen te werken aan oplossingen.

Auteur
Gemeente Maastricht
Fotograaf
Pixabay

Columbus, Cube en Continium samen verder als Discovery Museum

Een impressie van de aanblik van het Museumplein in Kerkrade, waar straks Discovery Museum te vinden is

De drie culturele instellingen op het Museumplein in Kerkrade – Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center – gaan vanaf heden verder onder één gezamenlijke naam: Discovery Museum. Met deze nieuwe aanpak bouwt het museum voort op wat in de afgelopen jaren is neergezet. In Discovery Museum worden de thema’s van Columbus, Cube en Continium gecombineerd in één museum waar alles draait om het ontdekken van wetenschap, technologie, ontwerp en de aarde.

Auteur
Discovery Museum
Fotograaf
Discovery Museum

Pinkpop verplaatst: editie 2021 verzet naar volgend jaar

Concert

Met pijn in het hart moet Buro Pinkpop helaas de 51e editie van Pinkpop opnieuw een jaar verplaatsen. Pinkpop is traditiegetrouw een festival met grote internationale headliners & acts en dat gaat helaas voor dit jaar gewoon niet lukken. Met het wegvallen van Pearl Jam en al eerder Post Malone, begint de line-up er voor dit jaar niet goed uit te zien. Van de andere acts weten we ook niet zeker of ze in juni al kunnen komen, de onzekerheden zijn te groot.

Auteur
Buro Pinkpop
Fotograaf
Pixabay

Fontys breidt Gezondheid-studie uit met leefstijlcoaching

Fontys logo

Nog meer goed nieuws voor de Fontysopleiding Gezondheid die dit jaar in september van start gaat. Want de nieuwe bacheloropleiding is ook nog eens Leefstijlcoach gecertificeerd. Dat betekent dat studenten bij het afronden van de opleiding geregistreerd kunnen worden bij de Beroepsvereniging voor leefstijlcoaches in Nederland (BLCN). En dat is uniek voor een hbo-opleiding in Nederland! Om precies te zijn, de tweede geaccrediteerde hbo-opleiding voor leefstijlcoach in Nederland.

Auteur
Fontys
Fotograaf
Fontys

Ga in gesprek tijdens een digitale Vrijheidsmaaltijd

Vrijheid

We delen de grond waarop onze levens tot bloei komen. De aarde waarin wij onze herinneringen opslaan en nieuwe dromen planten. Zo divers als de gewassen van het Limburgse land, zijn jij en ik: de mensen die er een thuis vinden. Niet in een hokje te plaatsen, niet in een hoekje te duwen. Het product van onze streek.

Auteur
Viastory
Fotograaf
Pixabay