Parkstad

Landgraaf ondersteunt bedrijven en verenigingen met Energie-armoedefonds

Stopcontact met geldbiljet

De stijgende prijzen voor gas en elektriciteit zorgen niet alleen voor problemen bij de inwoners van Landgraaf, maar ook bij veel ondernemers en verenigingen. Het voortbestaan van hun bedrijf of vereniging komt in gevaar. Om ervoor te zorgen dat Landgraafse bedrijven en verenigingen deze crisis overleven, start de gemeente Landgraaf het Energie-armoedefonds.

Fotograaf
Pixabay

Bibliotheek Kerkrade e.o. is op zoek naar De Beste Voorlezer

Poster Beste Voorlezer

Bibliotheek Kerkrade e.o. zoekt De Beste Voorlezer in de gemeente Kerkrade, Brunssum, Voerendaal of Simpelveld. Laat jij elk verhaal tot leven komen? Doe dan mee! Naast de eeuwige roem wint De Beste Voorlezer een GaiaZOO-pakket met hierin onder andere 2 jaarabonnementen.

Fotograaf
Bibliotheek Kerkrade

Morena Bamberger wint Parkstad Limburg Prijs 2022

Morena Bamberger

Zondag 30 oktober werd voor de 7e keer de Parkstad Limburg Prijs uitgereikt, en wel aan de talentvolle Limburgse kunstenaar Morena Bamberger (1994, Roermond).

In haar werk staan natuur, spiritualiteit, nabijheid, en zelfs astraal reizen door verschillende dimensies centraal. Het aangaan van een energetische en zielvolle connectie met de natuur, de omgeving, en de medemens, vormt een rode lijn in de beeldende installaties die zij maakt.

Fietsroute door Parkstad Leisure Lane krijgt nieuwe naam

Fietsen

De 'Parkstadroute' is de nieuwe naam voor de recreatieve fiets- en wandelroute door Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Landgraaf, Kerkrade en Simpelveld. De naam werd onthuld tijdens een officiële bouwstarthandeling in Beekdaelen. De projectpartners zijn blij dat nu de werkzaamheden buiten zichtbaar zijn, er een definitieve naam is gekozen.

Fotograaf
Pixabay

Tentoonstelling 'Souvenir uit Landgraaf'

De gemeente Landgraaf bestaat in 2022, 40 jaar! De Vrije Akademie viert dit met de tentoonstelling 'Souvenir uit Landgraaf'. De expositie 'souvenir uit Landgraaf' toont werk van 22 kunstenaars die in Landgraaf wonen, werken of speciaal iets hebben met Landgraaf. Er zullen circa 40 kunstwerken te zien zijn en deze bestaan uit schilderijen, tekeningen, beelden, grafiek, fotografie en driedimensionaal werk. De diversiteit aan werk is verrassend door het veelkleurig palet aan deelnemers. Er komt een boeiende expo met kunst over, voor en door Landgraaf.

Groen licht voor aanleg glasvezel op bedrijventerreinen Parkstad

Aanleg glasvezel

De afgelopen periode heeft DELTA Netwerk via een uitgebreide campagne geïnventariseerd welke behoefte er is aan glasvezel op de geselecteerde bedrijventerreinen (Heerlen, Hoensbroek en Kerkrade). Het aantal aanmeldingen is voldoende om glasvezel aan te kunnen leggen. Dit betekent dat de ondernemers en bewoners van de bedrijventerreinen binnenkort kunnen profiteren van de voordelen van snel glasvezelinternet.

Fotograaf
DELTA Netwerk

Nachtklimmen bij Adventure Valley Landgraaf

Nachtklimmen Landgraaf

Adventure Valley Landgraaf bestaat 10 jaar. Dit viert het klimpark met een speciale activiteit op vrijdag 19 augustus: Nachtklimmen. Je kunt dan van 20.00 tot 00.00 uur veilig de uitdaging aangaan bij Adventure Valley Landgraaf. Vanuit het klimparcours heb je dan een uniek uitzicht over de vallei van Landgraaf, zeker in combinatie met de zonsondergang. Een bijzondere ervaring ligt in het verschiet, ook als je kiest voor de Alpine Coaster.

Fotograaf
Visit Zuid-Limburg