Wonen

Parkstad in Gesprek over Tiny Housing bij Bieb Kerkrade

Tiny House

Op dinsdag 8 november 19:00 – 21:00 uur is er weer een Parkstad in Gesprek in HuB Kerkrade. Dit keer over Tiny Housing. De Tiny House filosofie gaat over duurzaamheid, natuur en verbinding. Het is een romantisch idee, maar er komt ook veel bij kijken.

Fotograaf
Bibliotheek Kerkrade

DELTA Netwerk gaat glasvezel aanleggen in Kerkrade

Aanleg glasvezel

DELTA Netwerk, de glasvezelspecialist van Nederland, komt nu ook naar Kerkrade Oost om de inwoners te voorzien van snel en stabiel internet en haarscherpe TV. Online vergaderen, gamen, series streamen, zorg op afstand, het kan straks allemaal zonder haperen en ook nog eens tegelijkertijd! DELTA Netwerk start op korte termijn met de aanleg van glasvezel.

Fotograaf
DELTA Netwerk

Groen licht voor aanleg glasvezel op bedrijventerreinen Parkstad

Aanleg glasvezel

De afgelopen periode heeft DELTA Netwerk via een uitgebreide campagne geïnventariseerd welke behoefte er is aan glasvezel op de geselecteerde bedrijventerreinen (Heerlen, Hoensbroek en Kerkrade). Het aantal aanmeldingen is voldoende om glasvezel aan te kunnen leggen. Dit betekent dat de ondernemers en bewoners van de bedrijventerreinen binnenkort kunnen profiteren van de voordelen van snel glasvezelinternet.

Fotograaf
DELTA Netwerk

Heerlen betaalt extra energietoeslag in oktober uit

Stopcontact met geldbiljet

Onlangs heeft de Regering de eenmalige energietoeslag verhoogd van € 800 naar € 1.300. Inwoners die de toeslag van € 800 al hebben ontvangen, krijgen automatisch ook de extra toeslag van € 500 uitbetaald. Daar hoeft geen nieuwe aanvraag voor te worden ingediend.

Fotograaf
Pixabay

NATO voert meetvluchten uit op vliegbasis Geilenkirchen

Learjet 35

Van 3 tot en met 6 mei en van 9 tot en met 13 mei worden op en nabij de NAVO vliegbasis Geilenkirchen vluchten uitgevoerd om de surveillanceradar en de nadaringsradar van de verkeersleiding te kalibreren. Het kalibreren zal binnen de reguliere openingstijden van de vliegbasis plaatsvinden met een Learjet 35 straalvliegtuig vliegtuig.

Fotograaf
FCS Flight Calibration Services GmbH

Gemeente Brunssum gaat energietoeslag uitbetalen

Geld

De gemeente Brunssum betaalt vanaf 11 april de energietoeslag van 800 euro uit. Iedereen met een laag inkomen komt voor deze toeslag in aanmerking.

De toeslag is bedoeld om huishoudens met een laag inkomen deels te compenseren voor de gestegen energieprijzen. De hoogte van de toeslag is 800 euro per huishouden.

Fotograaf
Pixabay

Hoogbouwcomplex Het Bentjen ontvangt subsidie van 17.500 euro

Sleutels huis

De Vereniging van Eigenaren (VvE) van hoogbouwcomplex Het Bentjen in Brunssum-Noord krijgt van gemeente Brunssum een éénmalige subsidie van 17.500 euro voor het laten uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek naar een woonlasten neutrale renovatie. De Vereniging betaalt zelf de andere helft van de kosten voor het onderzoek.

Fotograaf
Pixabay